Freedom24 (Freedom24)
Akcie ve světě  |  21.03.2024 17:27:46

Mohou investoři najít ziskovost v akciích obranného průmyslu, když geopolitické napětí pokračuje i v roce 2024?

Investoři často hledají výnosy v akciích obranných společností v období zvýšeného geopolitického napětí, jelikož jsou tyto společnosti připraveny těžit ze zvýšených vládních výdajů na obranu a bezpečnostní opatření. V roce 2024, kdy geopolitické napětí stále pokračuje, by akcie obranných společností mohly být pro investory atraktivní příležitostí. Uveďme si zde několik faktorů, které je třeba vzít v úvahu při oceňování akcií obranného průmyslu:

1. Vládní výdaje. Zvýšené geopolitické napětí obvykle nutí vlády vyčlenit více peněz do rozpočtu na obranu. Společnosti, které dodávají nezbytné obranné vybavení, technologie a služby, budou z těchto zvýšených výdajů těžit.

2. Diverzifikace. Hledejte obranné společnosti s diverzifikovaným portfoliem napříč různými obrannými odvětvími, jako je letecký průmysl, kybernetická bezpečnost a výroba vojenského vybavení. Diverzifikace pomáhá snižovat rizika spojená s výkyvy v konkrétních obranných segmentech a zajišťuje stabilitu celkové investice.

3. Inovace a technologie. Společnosti, které inovují a vyvíjejí pokročilé obranné technologie, mají větší šanci překonat své konkurenty. Hledejte společnosti investující do oblastí, jako jsou autonomní systémy, kybernetická bezpečnost a zbraňové systémy nové generace.

4. Finanční zdraví. Silná rozvaha a zdravé peněžní toky jsou důležitými ukazateli schopnosti obranné společnosti čelit ekonomické nejistotě a investovat do růstových příležitostí.

5. Touha po zakázkách. Zvažte společnosti s velkým počtem významných smluv, což svědčí o stabilním toku příjmů a potenciálu budoucího růstu.

6. Globální dosah. Společnosti s globální působností a přístupem na více mezinárodních trhů mohou být v lepší pozici, aby se dokázaly orientovat v geopolitické nejistotě a využít příležitosti po celém světě.

Mezi akcie obranného průmyslu, které by investoři mohli zvážit, patří například:

Lockheed Martin Corporation (LMT): Společnost Lockheed Martin, jeden z největších dodavatelů v oblasti obrany na světě, je známá svým rozmanitým portfoliem leteckých, obranných a zbrojních řešení, včetně letadel, raket a systémů kybernetické bezpečnosti. Legendární výzkumné středisko Lockheed "Skunk Works" v Kalifornii je světově proslulé. Společnost využila své výzkumné kapacity k tomu, aby se stala lídrem v oblasti pokročilých stíhacích letounů, špičkových raket a vyspělé elektroniky.

Raytheon Technologies Corporation (RTX): Společnost Raytheon Technologies, přední poskytovatel obranných technologií a řešení, nabízí širokou škálu produktů a služeb včetně systémů protiraketové obrany, leteckých komponentů a řešení kybernetické bezpečnosti. Raytheon Technologies nevyrábí válečné lodě ani stíhačky. Hraje však důležitou roli v široké škále důležitých vojenských platforem vedených jinými dodavateli. Společnost je výsledkem fúze společností Raytheon, která se specializuje na obrannou elektroniku a rakety, a United Technologies, která vyrábí letecké motory a různé další součásti pro letecký a kosmický průmysl, z roku 2020.

Northrop Grumman Corporation (NOC): Northrop Grumman se specializuje na letecké a obranné technologie, včetně bezpilotních systémů, kybernetické bezpečnosti a vesmírných systémů. Společnost je zodpovědná za stealth bombardéry a má rozsáhlé portfolio v oblasti vesmírného průmyslu. Společnost je úzce spojena s jadernou triádou - kombinací jaderných raket, bombardérů a ponorek schopných odvetného úderu v případě napadení země. Zaměření společnosti na inovace a technologický pokrok jí dává dobrou šanci na dlouhodobý růst.

Společnost Boeing (BA): Společnost Boeing je známá především díky svému podnikání v oblasti komerčního letectví, ale provozuje také významný obranný segment, kde nabízí produkty, jako jsou vojenská letadla, satelity a obranné systémy. Boeing vyrábí několik letadel a vrtulníků pro Pentagon a zabývá se vesmírným výzkumem. Obranný byznys společnosti se také rozšířil o autonomní ponorky a další produkty. Do popředí se však dostává současná nejistota s letounem 737 Mach.

General Dynamics Corporation (GD): General Dynamics je diverzifikovaná obranná společnost s obchodními segmenty v oblasti letectví, námořnictví, bojových systémů a informačních technologií. Široké portfolio společnosti a silné vládní zakázky z ní činí solidní volbu pro investory v oblasti obrany. General Dynamics je jedním ze dvou hlavních výrobců vojenských lodí a má v portfoliu tanky a pozemní vozidla, což z ní činí jednoho z předních dodavatelů americké armády. General Dynamics má také jeden z největších podniků zaměřených na obranné IT, což jí zajišťuje určitou stabilitu příjmů v době, kdy Pentagon omezuje nákupy vybavení.

Geopolitické napětí může pro investory vytvářet jak příležitosti, tak rizika, a proto je právě rozhodující vyvážený přístup ke správě portfolia.

Komentují finanční analytici investiční platformy a aplikace Freedom24 provozované společností Freedom Finance Europe 

Freedom24

Freedom24 je mezinárodní online makléř, který zajišťuje klientům vše potřebné pro úspěšné investice - přímý přístup na největší akciové světové burzy, profesionální analytiku cenných papírů a komfortní obchodní aplikaci. Freedom24 je dceřinou společností mezinárodní investiční skupiny Freedom Holding Corp. a akcie holdingu se obchodují na americké burze Nasdaq.

Oficiální zastoupení a zprostředkovatelé společnosti se nachází na Kypru, v Německu, Španělsku, Polsku, Francii, Řecku a nově také v Nizozemsku, Itálii, Rakousku a Bulharsku. Jednoduchá investiční aplikace a platforma Freedom24 je od června 2021 dostupná i českým a slovenským uživatelům.

Více informaci na: https://lp.freedom24.com/cs/begin

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá 15:25  Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688