Ali Daylami (BITmarkets)
Okénko investora  |  19.03.2024 18:28:04

Bitcoin stanovil nové historické maximum – Je už na nákup pozdě?

Strmý růst ceny bitcoinu, který jsme měli možnost od začátku roku sledovat, zaznamenal nový milník. Bitcoin pokračuje v loňském býčím trendu a vykazuje cenové chování, které může signalizovat začátek nové éry pro kryptoměny. Je už tedy na nákup bitcoinu pozdě?

 

Změna ceny bitcoinu (USD): leden 2021 – březen 2024

TradingView

  

Co stojí za strmým růstem?

S jedním prudkým nárůstem za druhým dosáhl bitcoin nového historického maxima nad 70 000 dolarů, po němž následovala více než desetiprocentní ztráta hodnoty. Abychom určili, zda je bitcoin na cestě k tomu naplnit svůj skutečný potenciál, nebo se naopak okno výhodné investice uzavírá, je třeba se podívat na klíčové momenty, které stály za jeho nedávným růstem.

Nakažlivý optimismus ohledně významu bitcoinu jako lukrativní investiční příležitosti, spolu s pozitivním sentimentem mezi nadšenci do kryptoměn, poháněl pomalý, ale stabilní růst během roku 2023.

Cenové skoky bitcoinu v roce 2024 byly však mnohem strmější, a to kvůli několika faktorům. Prvním je obrovský úspěch spotových bitcoinových ETF ve Spojených státech, které otevřely svět kryptoměn více konzervativním investorům, což je vidět na denních obchodních objemech ETF v hodnotě stovek milionů dolarů.

Klesající zásoba nevytěžených bitcoinů při vzkvétající poptávce po této kryptoměně navíc podporuje její prosperitu, přičemž vzácnost bitcoinu se po dubnovém halvingu ještě zvýší.

Kromě toho, růst širšího trhu s kryptoměnami, který je tažen rostoucím celosvětovým přijetím kryptoměn a jejich integrací do každodenních činností, přispívá k atraktivitě bitcoinu. Bez povšimnutí je i to, že země jako například Salvador posílily své investice do bitcoinu, jelikož si kryptoměna vytvořila reputaci vynikajícího aktiva pro uchování hodnoty v době probíhající digitalizace finančních trhů.

Kdy nakoupit bitcoin?

Bitcoin nyní poprvé za více než dva roky prozkoumává zatím neprobádaná území, což ztěžuje určení ideálního okamžiku pro vstup na trh. Zatímco prudký růst naznačuje, že většina kupujících se svých bitcoinů drží, obchodníci a investoři by se měli připravit na další možné nárazy, jako je současný pokles ceny, protože kryptoaktiva, ačkoliv robustně býčí, se stávají stále volatilnějšími v důsledku masivních přílivů a odlivů prostředků od těch, kteří se snaží využít krátkodobé cenové aktivity.

S ohledem na to, že faktory, které stály za dosavadním růstem bitcoinu, jsou nadále aktuální, může se nynější investice do této kryptoměny stále vyplatit.

 

Ali Daylami

Svou kariéru zahájil jako marketingový specialista zaměřený především na vzdělávání klientů v oblasti obchodování na finančním trhu. Do oblasti analýzy trhu se dostal s cílem hlouběji proniknout do pochopení faktorů, které ovlivňují zejména trhy s akciemi a kryptoměnami, které byly jeho silnou stránkou a hlavní oblastí zájmu. Po letech pohybování se v oblasti fundamentální i technické analýzy trhu se více zaměřil na analýzu dat týkajících se kryptoměn a zkoumání převládajících trendů na trhu.



 

BITmarkets

BITmarkets je globálně působící kryptoměnovou burzou, která se zasazuje o otevírání trhů s kryptoměnami všem a všude – jednoduše, bezpečně a důvěryhodně. Skrz BITmarkets Academy aktivně vzdělává jak začínající, tak pokročilé tradery, za což získala i některá z mnoha prestižních ocenění, která za dobu svého působení obdržela. Aby zajistila maximální klientskou podporu a jednoduché, bezproblémové obchodování, nabízí svým klientům nepřetržitou zákaznickou linku, a to ve více než 15 jazycích.

Více informací na http://www.bitmarkets.com/.


Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt 15:33  Zadlužení veřejného sektoru mírně kleslo Ing. Štěpán Křeček, MBA (BHS)
St 15:04  Kdy se zastaví růst cen pohonných hmot? Petr Lajsek (Purple Trading)
Út 15:56  Co má společného bitcoin a S&P 500? Ali Daylami (BITmarkets)
Po 15:01  Evropský průmysl zelené energie má problém: Společnosti se stěhují do USA Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688