kb.cz (Komerční banka)
Banky  |  19.03.2024 14:49:48

Komerční banka začala vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ

Od včerejška až do 15. dubna 2024 bude Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank CZ prostřednictvím svých poboček a on-line. Za první den bylo v rámci poboček vyřízeno více než 582 oprávněných osob v celkové výši 3 113 635 936 . Online žádostí bylo podáno téměř 120 v řádu jednotek milionů, ve většině případů bylo použito bankID pro ověření. Drtivá většina zvolila osobní žádosti na pobočce, oproti online žádostem (zde je však výplata s nárokem na celkovou výplatu do maximální výše 100 000 ). Věřitelé, jichž je přes patnáct tisíc, by měli dostat zhruba 57 miliard korun.

„Dnešním dnem začala Komerční banka vyplácet zjištěné pohledávky věřitelů Sberbank. Vše zatím funguje bez problému, netvoří se žádné fronty, klienti Sberbank vyřídí žádost v řádu minut – ať už na pobočce nebo online na našem webu. Hned první den pozorujeme velký zájem ze strany klientů. Výplata začala v 9 hodin a hned v 9:02 byla provedena první výplata, a to ve výši 12 milionu korun z Chomutova. Pro celý bankovní trh je extrémně důležité, aby vše proběhlo hladce, rychle a hlavně bezpečně,“ říká Jitka Haubová, členka představenstva Komerční banky zodpovědná za provoz.

Nárok na výplatu zjištěné pohledávky mají věřitelé Sberbank CZ, kteří jsou uvedeni v usnesení Městského soudu v Praze ze dne 10.11.2023, kterým byl povolen částečný rozvrh, a to v rozsahu uvedeném v usnesení (tj. ve výši 95 % zjištěných pohledávek). Výplata probíhá přímo z majetkové podstaty Sberbank CZ, nejedná se již o výplatu z Garančního systému (GSFT), která paralelně probíhá až do 10.3.2025.

Výplata online

Online zadání čísla účtu pro výplatu peněžních plnění bude k dispozici od 18.3. od 9:00 na webových stránkách Komerční banky. Online zadání čísla účtu pro výplatu mohou pouze věřitelé Sberbank - fyzické osoby (občané ČR) s nárokem na celkovou výplatu do maximální výše 100 000 . Platba bude provedena pouze v CZK a je možné ji zadat pouze na účet vedený v ČR. Pro přihlášení bude možné použít KB Klíč nebo bankovní identitu (BankID).

Výplata na pobočce

Fyzické osoby se mohou pro výplatu dostavit na kteroukoli pobočku Komerční banky. Nicméně právnické osoby se musí pro výplatu dostavit na Firemní centra Komerční banky nebo se mohou napřímo obrátit na svého firemního bankéře. V obou případech budou muset klienti předložit potřebné dokumenty. Veškeré informace opět naleznou na webových stránkách KB.

Pro výplatu pohledávek věřitelů za Sberbank CZ není možné využít korespondenční žádost o výplatu, tj. není možné zaslat žádost poštou na adresu KB nebo do datové schránky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Banky:

Út 10:33  Makro: Holub pro postupné snižování sazeb ČNB Research (J&T BANKA)
Út   8:14  T. Holub preferuje snížení sazeb o 50bps ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)
Út   8:12  MNB srazí sazby o dalších 50 bazických bodů ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688