mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  15.03.2024 22:47:00

Česko se v Kolumbii prezentovalo jako atraktivní evropská destinace

Česko se v Kolumbii prezentovalo jako atraktivní evropská destinace

15.03.2024 / 21:06 | Aktualizováno: 15.03.2024 / 22:47

V druhé polovině února proběhla v Kolumbii série prezentačních akcí s cílem zvýšit povědomí o České republice jako atraktivní turistické destinaci, kterou je dobré mít na paměti při plánování dovolené v Evropě. Kolumbijští touroperátoři a cestovní kanceláře se mohli dozvědět více o krásách naší vlasti na národním stánku na veletrhu cestovního ruchu Vitrina Anato 2024 v Bogotě, ale také na doprovodných seminářích a setkáních. Díky spolupráci Velvyslanectví ČR v Bogotě, zahraniční kanceláře CzechTourism Latinská Amerika a tří českých spoluvystavovatelů se podařilo kolumbijským účastníkům představit i konkrétní nabídku programů a služeb českých cestovních kanceláří a hotelů.

Kolumbie je z pohledu příjezdu zahraničních turistů do České republiky stále významnějším trhem. V uplynulých dvou letech výrazně rostl především segment prázdninové turistiky do tradičních evropských destinací. Očekává se, že tento trend bude pokračovat také v roce 2024, a to včetně zájmu o cestování do zemí střední Evropy. I české hotely a incomingové cestovní kanceláře se čím dál více zaměřují na navázání kontaktů s touroperátory a cestovními kancelářemi v netradičních zemích, jako je Kolumbie. Je proto zásadní posílit povědomí o turistických destinacích vhodných pro tento segment v České republice mezi potenciálními kolumbijskými obchodními partnery a propojit jejich poptávku s nabídkou českých DMC (Destination Management Company), hotelů a regionů.


Koncem února se proto Česko zapojilo do různých aktivit spojených s účastí na největším a nejvýznamnějším veletrhu cestovního ruchu v Kolumbii – Vitrina Anato. Před samotným veletrhem se Česko představilo na sérii workshopů zorganizovaných sekcí touroperátorů Asociace kolumbijských cestovních kanceláří, které proběhly ve dnech 22. až 24. února hned ve třech městech (Medellín, Cali a Barranquilla). Na každém semináři měli čeští zástupci přes 20 schůzek s potenciálními místními partnery a zákazníky. Česká republika se prezentovala také na setkání prodejců zájezdů ExpoAviatur, největší cestovní kanceláře v zemi. Akce se konala v Bogotě a zahrnovala jak prezentace pro místní cestovní kanceláře, tak individuální schůzky a outlet zájezdů. Jednalo se také o výbornou příležitost ke konzultacím a domlouvání společných aktivit s touroperátory a leteckými společnostmi.


Veletrh Vitrina Anato pořádaný ve dnech 28. února až 1. března na výstavišti Corferias v Bogotě letos navštívilo celkem 50 tisíc návštěvníků. Český stánek lákal na krásy Prahy i vybraných regionů a nabídku českých DMC a hotelů. Česko se veletrhu účastní pravidelně. Letos představitele velvyslanectví a CzechTourismu doprovodili také zástupci Eastern Europe Tours, La Bohéme a Fashion Arena Prague Outlet. Na stánku proběhlo na 70 bilaterálních schůzek se zájemci z řad touroperátorů, cestovních kanceláří, leteckých společností, médií a influencerů z Kolumbie, Peru, Argentiny, Mexika, Dominikánské republiky, Chile a dalších zemí. Propagaci podpořil také e-mailing na kontakty databáze cestovních kanceláří, článek v odborném časopisu Report a inzerce zaměřená na cestovní kanceláře prodávající zájezdy do Evropy. Uvedené aktivity a navázané kontakty umožnily podpořit zájem o cestování do Česka v segmentu prázdninové a zážitkové turistiky, který by se měl promítnout do počtu prodaných zájezdů v letošní letní sezóně.








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688