Policie.cz (Policie)
Kriminalita a bezpečnost  |  14.03.2024 09:01:00

Zpravodajství v Ostravě - MŘ Ostrava - Spojení všech sil dopomohlo téměř k okamžitému zadržení dvou mužů

Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Zpravodajství v Ostravě

Ostrava - Spojení všech sil dopomohlo téměř k okamžitému zadržení dvou mužů.

Okamžitá reakce recepční. Začátkem března navzdory traumatizujícího zážitku ihned zareagovala a oznámila loupežné přepadení přímo policistům obvodního oddělení Ostrava-Zábřeh. Díky této pohotové reakci muži zákona byli na místě od samotného oznámení do čtyř minut. Také součinnost vedení napadeného objektu přispěla k naší práci.

Po zhlédnutí kamerového záznamu zachycující samotné jednání bylo zjištěno, že dva neznámí muži vstoupili do vnitřních prostor hotelu. Následně jeden z nich vytáhl krátkou zbraň a po recepční se domáhal peněz. Žena jim nakonec vydala několik tisíc korun. Okamžitě se po těchto rozjelo pátrání napříč Ostravou. Zřejmě se snažili o ztížení naši práce. Muži byli maskováni a dokonce si jeden z nich vycpal břicho polštářem. Ukázala se profesionalita a výborná spolupráce mezi uniformovanými policisty a kriminalisty, kteří měli jediný a společný cíl. Ztotožnit a zadržet maskované muže, kteří se dopustili loupežného přepadení.

Policisté z oddělení hlídkové služby Ostrava, obvodního oddělení Zábřeh v součinnosti s kriminalisty Městského ředitelství policie Ostrava propátrávali blízké okolí, vytěžovali možné svědky a vyhodnocovali únikové trasy. Netrvalo dlouho a muži zákona měli obě podezřelé osoby ztotožněné. Velkou roli zde sehrála osobní i místní znalost. Na základě předchozího souhlasu státního zástupce došlo k zadržení obou podezřelých. V prvním případě zhruba dvě hodiny po spáchání loupeže byl zadržen 29letý muž, který se ukrýval v bytě své přítelkyně. Druhý muž byl stále na útěku. Probíhalo intenzivní pátrání po jeho osobě, kdy toto bylo úspěšně ukončeno kolem 4 hodiny ranní. Policisté z oddělení hlídkové služby se vydali prověřit možný úkryt podezřelého, ten se však v bytě nenacházel. Přesto se nevzdali a začali s propátráváním celého bytového domu, což se vyplatilo. Druhého podezřelého 35letého muže našli schovaného na chodbě domu v nejvyšším patře.

Případ si do své gesce převzali kriminalisté 9. oddělení obecné kriminality Ostrava, kteří se mimo jiné specializují na odhalování násilné trestné činnosti. Operativním šetřením bylo zjištěno, že dnes již obvinění si měli samotný hotel už v dopoledních hodinách vytipovat. Měli přijít jako zájemci o ubytování, avšak se neubytovali. Zřejmě si byli obhlédnout terén, do kterého se po několika hodinách vrátili. Tentokrát už ne jako hosté. Dále se ukázalo, že při svém jednání měli použít airsoftovou krátkou pistoli střílející plastové kuličky, kterou muži zákona zajistili. Ke svému jednání se doznali.

Komisař muže obvinil ze zvlášť závažného zločinu loupeže. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let. Také byly podány podněty na vzetí do vazby, které byly soudci akceptovány. Oba muži mají bohatou trestní minulost.

V těchto případech bychom znovu doporučili, aby oběti vždy myslely na své zdraví a život, kdy toto je na prvním místě. Naopak policistům pomůže okamžité oznámení protiprávního jednání, popis pachatelů a případné dodání kamerových záznamů.

dne 14. března 2024

por. Bc. Eva Michalíková

vytisknout e-mailem X Corp. Facebook

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688