Lidé (Lidé)
Lidé  |  14.03.2024 12:47:53

Novou generální ředitelkou Generali penzijní společnosti se stala Jana Zelinková

V prvním březnovém týdnu letošního roku došlo k personální změně ve vedení Generali penzijní společnosti skupiny Generali. Jana Zelinková se stala novou generální ředitelkou Generali penzijní společnosti a od začátku března 2024 přebírá vedení největšího tuzemského poskytovatele penzijního spoření. Na pozici nahrazuje Lenku Kejíkovou, která se od února letošního roku stala členkou představenstva Generali České pojišťovny v roli pojistně-technické ředitelky pro oblast životního pojištění.

Jana Zelinková

Jana Zelinková se po pěti letech vrací zpět do skupiny Generali, kde v minulosti působila v oblasti risk managementu. S bohatými zkušenostmi a odbornými znalostmi získanými během svého působení v oblasti financí a pojištění bude nyní dále rozvíjet růst Generali penzijní společnosti. „Vážím si důvěry a užívám si návrat do známého prostředí. Jsem připravena čelit všem výzvám, zejména v oblasti legislativních změn penzijního spoření. Věřím, že jsme schopni na tyto výzvy efektivně reagovat a současně nadále poskytovat našim klientům co nejlepší služby a podporu,“ řekla Jana Zelinková, nová generální ředitelka Generali penzijní společnosti.

Personální změny jsou součástí strategie skupiny Generali. „Věřím, že Jana na pozici generální ředitelky Generali penzijní společnosti naváže na dosavadní práci Lenky Kejíkové, která se přesunula do představenstva Generali České pojišťovny. Našli jsme v ní ideální nástupkyni s obchodní vizí, se schopností důsledně řídit finance i rizika, a to vše s lidským přístupem a otevřeností v souladu s naší firemní kulturou,“ komentoval změnu Roman Juráš, předseda představenstva, generální ředitel Generali České pojišťovny a country manažer Skupiny Generali pro Českou republiku a Slovensko.

Změna na pozici generální ředitelky Generali penzijní společnosti úspěšně prošla nezbytným řízením před dohledovými orgány.


Generali penzijní společnost je dlouhodobě největší poskytovatel spoření na důchod v České republice. V současnosti má přes 1 milión klientů, z toho 297 tisícům přispívá na spoření také zaměstnavatel. Celkový objem spravovaných prostředků klientů ke konci roku 2022 činil 138,5 mld. .

Generali penzijní společnost je součástí skupiny Generali. Generali je jedním z největších světových poskytovatelů pojištění a správy aktiv. Byla založena v roce 1831. S přibližně 75 000 zaměstnanci, kteří se starají o 67 milionů klientů v 50 zemích světa, si skupina Generali i nadále udržuje své vedoucí postavení v Evropě, přičemž stále významnější pozici získává na trzích Asie a Latinské Ameriky. Jádrem strategie Generali je celoživotní partnerský závazek společnosti vůči klientům, kterého dosahuje prostřednictvím inovativních a personalizovaných řešení. Skupina plně začlenila udržitelnost do všech strategických rozhodnutí s cílem vytvářet hodnotu pro všechny zúčastněné strany a zároveň budovat spravedlivější a stabilnější společnost. Z hlediska ziskovosti Skupina jednoznačně zaujímá vedoucí pozici v regionu střední a východní Evropy.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688