David Varga (Fintokei)
Okénko BIG EXPERT  |  13.03.2024 15:39:08

Už téměř půl roku evaluujeme ve Fintokei tuzemské obchodníky - jak si vedou?


Je tomu téměř 6 měsíců, co jsme s Fintokei vstoupili po Japonsku také na evropský trh. Zde je naším cílem naučit tradery obchodovat na účtech s vysokým kapitálem a najít mezi nimi talenty. Z těch si pak vycvičíme profesionály. Jak si zatím Češi a Slováci vedou?

 

Zatímco u standardního online tradingu si musíte nejdříve vybudovat vlastní kapitál k tomu, abyste mohli obchodovat se zajímavými částkami, u prop tradingových a evaluačních firem, jako je naše česká Fintokei, tuto budovací fázi můžete zcela přeskočit. Účty až s mnohamilionovým kapitálem k obchodování vám totiž dáme my. 


Jakožto evaluační firma hledá Fintokei tradingové talenty v podobě obchodníků a obchodnic, kteří se nezaleknou obchodovat na účtech s vysokým kapitálem. Těm nejlepším totiž chceme nabídnout něco, co drtivá většina našich konkurentů nedokáže - možnost stát se profesionálním full-time obchodníkem a tradingem se skutečně živit.

Jak probíhá evaluace pomocí programu ProTrader 

Než se však ve Fintokei dostanete k jakýmkoliv ziskům či full-time tradingu, musíte nejdříve projít tzv. evaluační fází (často také přezdívanou tradingová výzva). Evaluační fáze se u nás ve Fintokei váže na program ProTrader a může se k ní přihlásit v podstatě kdokoliv. Musí však složit poplatek, který si lze představit jako jakési zápisné. 


Evaluační fáze se skládá ze dvou kol. Během nich musíte s určitým kapitálem zvládnout vygenerovat předem stanovenou míru zisku a přitom udržet maximální pokles na účtu v námi tolerované mezi. Pokud evaluační fázi zvládnete, získáte od nás obchodní účet až v hodnotě 10 000 000 Kč. Poplatek (“zápisné”) vám vrátíme a vy si můžete na účtě obchodovat a část případných zisků vám každé 2 týdny vyplatíme.


Výše popsaný model najdete u většiny prop tradingových společností. Naše Fintokei je však společností evaluační, a liší se proto v jednom podstatném rozdílu.

Obchodování u Fintokei probíhá na standardních tradingových platformách dostupných také na mobilních telefonech

Fintokei hledá tradingové talenty

Naším hlavním posláním ve Fintokei není obchodníkům pouze nabídnout zisky v podobě pravidelných výplat (tzv. payoutů). Jakožto evaluační firma totiž obchodníky hodnotíme, analyzujeme. To všechno z jednoho jediného důvodu - Fintokei hledá skutečné talenty, kterým chce dát příležitost stát se profesionálními obchodníky.


Tradingové strategie, které obchodují s měnovými páry, komoditami či akciovými indexy pomocí CFD, umožňují spekulovat jak na nárůst tak i na pokles ceny obchodovaného instrumentu. Mohou tedy být ziskové i když se trhům příliš nedaří. Samozřejmě, že se jedná o high risk - high reward záležitost, avšak najdou se obchodníci, kteří dokážou zisky generovat konzistentně a bez zbytečných ztrát.


Strategie těchto obchodníků jsou poté velmi vyhledávaným artiklem u investorů. Ti totiž hledají dynamický investiční produkt pro svá portfolia a podobně nadaným obchodníkům jsou ochotní svěřit svůj kapitál. Přesně s těmito investory jsme ve Fintokei schopní obchodníky propojit. Stačí, aby zvládli na získaném ProTrader účtu obchodovat alespoň 6 měsíců s konstantními zisky a nízkými ztrátami.


Unikátní zázemí Fintokei

Narozdíl od konkurence v podobě prop firem, má Fintokei jednu obrovskou výhodu, a tou je jeho zázemí. Fintokei je totiž součástí symbiotického ekosystému fintech firem z tzv. Purple holdingu. Ten vznikal posledních 15 let a kromě Fintokei v něm najdete napřiklad i společnost vyvíjející platební brány, 2 brokerské společností, nadační fond a další. To nám oproti konkurenci dává unikátní možnosti.

 

 

 

Tito obchodníci poté mohou svou strategii nabízet jako investiční produkt, obchodovat s penězi investorů a za případné zisky získávat nemalou finanční odměnu. Mají tak možnost zúročit veškeré zkušenosti, které nabrali u Fintokei.

Jak si vedou tuzemští obchodníci?

Je tomu už půl roku, co ve Fintokei evaluujeme české a slovenské tradery. Za tu dobu se však ještě neobjevil žádný kandidát, který by zvládl splnit předpoklady pro vstup do světa profesionálního tradingu. Nutno však podotknout, že u pravidelných výplat zisků (payoutů) z obchodování na účtech Fintokei, trhají čeští a slovenští obchodníci rekordy

 

 

 

Na tyto pravidelné 14denní payouty navíc dosahuje stále více traderů, a to ve stále vyšších částkách. Zejména v porovnání s Japonskem, kde také působíme, musím uznat, že čeští a slovenští obchodníci jsou skutečně velmi talentovaní. Jakožto Slováka žijícího v Česku mě to samozřejmě nesmírně těší a věřím, že to nebude trvat dlouho a ve Fintokei najdeme svého prvního profesionála.

 

David Varga

Davidova vášeň pro finanční trhy se zrodila na prestižní ekonomicko-správní a právnické fakultě v Brně a rychle ho katapultovala na popředí finančního světa. Po studiích se zapojil do fintech revoluce jako klíčový hráč v jedné z průkopnických firem Purple holdingu, kde jeho talent a odhodlání vykrystalizovaly v podobě spoluzakladatele brokera Purple Trading. David vždy zastával názor, že obchodní talent může být skrytý v každém z nás. Snil proto o vytvoření platformy, která by umožňovala rozvíjet potenciál talentovaných obchodníků, nehledě na jejich finanční zázemí. Tento sen se stal skutečností, když po letech pečlivého plánování a sbírání zkušeností vzniklo Fintokei – moderní prop tradingová společnost, která svou premiéru slavila na náročném japonském trhu.


Fintokei

Fintokei je moderní česká prop tradingová firma, která cílevědomým obchodníkům otevírá dveře ke kariéře v tradingu - bez ohledu na jejich finanční zázemí. Díky jedinečným programům jako jsou ProTrader a inovativní SwiftTrader mohou talentovaní obchodníci naplno rozvinout svůj potenciál na účtech s vysokým kapitálem patřícím společnosti, ale nechat si podstatnou část zisků.

Naším cílem je najít nadané obchodníky a těm dát možnost se ve světě tradingu uchytit na profesionální úrovni. Fintokei totiž není jen další obyčejná prop tradingová firma. Jsme součástí Purple Holding, skupiny s bohatou historií v oblasti fintech, založenou v roce 2007. Naše zkušenosti a zázemí nám proto umožňují poskytnout traderům nejen kapitál, vzdělání a nástroje, ale také jasný plán pro nastartování jejich kariérního růstu.

Více informací na https://www.fintokei.com/cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko BIG EXPERT:

18.04.2024  Puma, Nike a Adidas svedou na olympijských hrách vlastní bitvu David Matulay (InvestingFox)
11.04.2024  Výnos dluhopisů v lednu vyskočil z prosincových 7,45 % na 8,43 % Ing. Vladimír Pikora, Ph.D. (Dluhopisomat)
10.04.2024  Inflace se drží na 2,0 %. Stále máme ale inflaci nižší než Eurozóna Ing. Vladimír Pikora, Ph.D. (Dluhopisomat)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688