Zuzana Dubová (RekvalifikacniKurzy.cz)
Finanční rady  |  13.03.2024 12:30:38

Historické okénko rekvalifikace a kde získat nové dovednosti v Brně

Pro společnosti i jednotlivce je rekvalifikace důležitou formou vzdělávání. Vzhledem k rychlosti, jakou se rozvíjí technologie a mění se pracovní síly, je potřeba mít neustále oči otevřené a co nejefektivněji se na tyto změny adaptovat. Pod rekvalifikací si představujeme systematický proces přeškolení a přeorientování na nové dovednosti.

 

Během průmyslové revoluce se začaly objevovat nové průmyslové školy a učňovské systémy, které poskytovali studentům a mladým lidem možnosti, jak získat dovednosti v různých řemeslech. Většinou však tyto systémy sloužily jako vstup do povolání a jeho odborného rozvoje.

Až v průběhu dvacátého století začal být kladem větší důraz na rozvíjení dovedností a rekvalifikaci pracovní síly. Vznikaly různé programy i kurzy, které se zaměřovali na poskytování nových dovedností a rekvalifikaci pracovníků pro nová povolání a činnosti. 

 Postupně přibývalo profesních vzdělávacích systémů, které kombinovaly teoretické vzdělávání spolu s pracovním zaškolením ve firmách. Díky takovým programům byla umožněna dospělým pracovníkům rekvalifikace a získání nových dovedností.

Čím více se přibližujeme dnešní době, tím více se rekvalifikace stává důležitější. Jak zmiňuji výše, je tomu tak na základě technologických změn a novým požadavkům na pracovní sílu. Díky tomu existuje spoustu organizací, státních programů, škol a univerzit i soukromých institucí, které nabízejí různé kurzy a vzdělávací programy zaměřené nejen na rekvalifikaci v různých oblastech.

V současnosti je tato forma vzdělávání a získávání nových dovedností naprosto kruciální pro udržení konkurenceschopnosti a zvládání nových změn nebo výzev. Zaměstnavatelé by měli co nejaktivněji podporovat zvyšování kvalifikace i rekvalifikaci svých zaměstnanců a spolupracovat s organizacemi, které tuto možnost rozvoje nabízí.

 

Jak získat motivaci ke splnění rekvalifikačního kurzu?

Pokud vás výše uvedené nepřesvědčilo k tomu, abyste rozvíjeli své dovednosti, protože v dnešní době svobodně můžete, zde uvádím ještě několik stěžejních benefitů, které s sebou rekvalifikace a rozvoj dovedností přináší.

 

1) Zvýšení možnosti lukrativního zaměstnání

Díky rozvoji a získání nových dovedností a znalostí, budete mnohem více žádaní na dnešním pracovním trhu. Rekvalifikace vám tak může výrazně zvýšit šance k nalezení zaměstnání vašich snů nebo na případné povýšení.

2) Větší míra flexibility

Čím vzdělanější budete, tím lépe zvládnete změny, které se na pracovním trhu dějí takřka denně. Díky zvyšování dovedností udržíte krok s aktuálními trendy a potřebami na trhu. 

3) Zvýšení příjmů

Vzděláváním zvyšujete svou vlastní hodnotu a tím jde ruku v ruce i zvyšování ceny za vaše schopnosti a práci, kterou odvádíte. Se získáním nových dovedností můžete s klidem požadovat zvýšení stávající mzdy nebo se přesunout do lépe placených profesí.

4) Osobní rozvoj

Na základě absolvování rekvalifikačních kurzů si rozšíříte své vědomosti i schopnosti. Tohle vám tak může pomoci i v osobním růstu, motivaci a zvýšení sebevědomí.

 

Kde se vzdělávat v Brně?

Pokud jste přímo z Brna nebo okolí, určitě oceníte, že v centru tohoto krásného města se můžete rozvíjet hned v několika oblastech.

Vzdělávací centrum Orange Academy nabízí množství kurzů, které můžete navštěvovat prezenčně, ale také online. A z čeho můžete vybírat?

Účetnictví (podvojné)

Kurz je nastaven, jak pro úplné začátečníky, tak i ty, kteří se v účetnictví už nějakou dobu pohybují. V kurzu se naučíte kompletnímu účtování, kdy začínáte od zavedení účetní jednotky až po účetní uzávěrku.

Všechny získané informace si vyzkoušíte i na praktických příkladech a naučíte se tak veškeré základy účetnictví, které obsahují i pochopení bilanční rozvahy, nákladových a výnosových účtů nebo například projdete témata jako dlouhodobý a oběžný majetek nebo vlastní a cizí kapitál.

Cena kurzu: 9 990 Kč.

Účetnictví a daňová evidence s využitím PC

Díky tomuto kurzu se naučíte kompletnímu účtování tak, abyste byli schopni vést účetnictví v malé a střední společnosti a vypracovat daňovou evidenci živnostníkům. Po absolvování kurzu budete teoreticky i prakticky ovládat témata jako daňové a nedaňové příjmy a výdaje, daň z příjmu fyzických osob nebo uzavření účetnictví a výsledek hospodářských operací.

Cena kurzu: 10 990 Kč.

 

Další kurzy účetnictví, které naleznete na stránkách https://orangeacademy.cz/kurzy-ucetnictvi/brno jsou:

· Mzdové účetnictví se základy personalistiky a využitím PC (cena 10 990 Kč)

· Mzdové účetnictví se základy personalistiky (cena 9990 Kč)

 

Pokud vás ale účetnictví nezajímá, nezoufejte, zdokonalit se můžete i v kurzech jako je:

· Programátor www aplikací (cena 9990 Kč)

· Online marketing (cena 10 990 Kč)

· Asistent/-ka (cena 9990 Kč)

 

V neposlední řadě je zde i kurz pro začínající personalisty s názvem Personalistika (cena 12 990 Kč). 

V rekvalifikačním kurzu Personalistika se naučíte základy pracovně právní agendy, jak zorganizovat pohovory nebo taky to, proč je vzdělávání ve společnostech tak důležité a jak na něj prakticky a efektivně.

Stejně jako každý kurz je i tento zakončen závěrečnou zkouškou po jejímž úspěšném splnění získáte oficiální osvědčení o rekvalifikaci s akreditačním číslem vydaným MŠMT.

Tak jak? Zvýšila se vaše touha po vzdělávání a rozvoji dovedností?

Pokud ano, neváhejte se některého z nabízených rekvalifikačních kurzů zúčastnit a zvyšte tak svoje šance na získání práce snů.

Zuzana Dubová

Po vystudování vysoké školy začala působit v HR, kde se věnuje hlavně náborům a v poslední době i HR marketingu a employer brandingu. Již třetím rokem se zabývá školením zaměstnanců v oblasti soft skills. Silnou stránkou jsou její komunikační dovednosti a zápal pro vzdělávání nejen ostatních, ale i sebe. Od roku 2021 spolupracuje se společností Orange Academy s.r.o., kde zastává roli lektorky kurzů Personalistiky a také redaktorky. Práce, kterou dělá musí dávat smysl, a tak přistupuje i k psaní článků. Chce, aby byly přínosné a čtenáři se dozvěděli podstatné informace, které mohou prakticky využít ve své práci i životě.


RekvalifikacniKurzy.cz

Aktuální nabídka kurzů s akreditací seřazená podle termínu konání, města, kraje a oboru – např. účetnictví a daňová evidence, mzdové účetnictví, daně, personalistika, online marketing, kurz programování a kurz asistentky/sekretářky. Na stránkách RekvalifikacniKurzy.cz naleznete přehledný vyhledávač rekvalifikačních kurzů po celé České republice. Pomáháme lidem zvýšit kvalifikaci a najít uplatnění v nových oborech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Pá   0:00  Pohlídejte si náležitosti darovací smlouvy na nemovitost Petr Holub (MojeNebankovka)
Čt 10:57  Povolené přečerpání, nebo kreditní karta? Po čem sáhnout? Iva Grácová (Bezvafinance)
Čt   8:00  Domácnost za poloviční náklady. Přejděte na smart home Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
St   0:00  Penzijní připojištění se mění, pro koho je výhodné Petr Holub (MojeNebankovka)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688