Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Obchod a služby  |  11.03.2024 11:15:33

Pražský pětihvězdičkový hotel Corinthia Prague přebírá největší česká hotelová síť Czech Inn Hotels

hotel Corinthia Praha

Největší česká hotelová síť Czech Inn Hotels oznámila, že uzavřela smlouvu o dlouhodobém pronájmu a provozu hotelu Corinthia Prague od 1. dubna 2024. Tento strategický krok znamená pro skupinu Czech Inn Hotels další významné posílení pozice na českém trhu a rozšiřuje její dosavadní portfolio největších hotelů v hlavním městě.

 

Majitelé hotelu, maltská společnost International Hotel Investments plc, přivítali Czech Inn Hotels a uvedli, že tento krok je součástí strategie společnosti zaměřit svou značku Corinthia na jiné luxusní trhy a zároveň si ponechat vlastnictví ostatních pětihvězdičkových aktiv pod novými značkami. Od 1. dubna 2024 tak bude pražský hotel přejmenován a prezentován jako nezávislý hotel provozovaný skupinou Czech Inn Hotels.

Skupina Czech Inn Hotels tak tímto obchodním krokem potvrzuje svou vedoucí pozici v oblasti českého hotelnictví.

Corinthia Prague je hotelem s dlouholetou tradicí a jedinečnou polohou v srdci metropole přímo nad Nuselským mostem. Budova hotelu má celkem 26 podlaží, z čehož 24 je nadzemních. Celková výška činí 84 metrů, anténa dosahuje až do výšky 90 metrů. Historie hotelu se začala psát přesně před 40 lety. Výstavba byla zahájena 1984, provoz pak 1988, přičemž pražané znali hotel rovněž pod názvem Forum. Při otevření šlo o ikonickou stavbu moderní architektury a luxusu. Budova měla být součástí města mrakodrapů na pankrácké straně Prahy, z nichž se některé stavby realizovaly, jiné pak nikoli.

V současné době hotel nabízí 539 pokojů. V posledním patře se nachází známý velký plavecký bazén a a wellness zóna. V hotelu je k dispozici také několik restaurací, barů a kaváren, celkem 25 kongresových sálů a zasedacích místností, největší s kapacitou pro 700 osob.

Strategie skupiny Czech Inn Hotels je založena na detailní znalosti českého trhu, službách o hvězdičku vyšších než rating daného hotelu a trvale udržitelném růstu. „Naše společnost je hrdá na to, že může Corinthia Prague začlenit do svého portfolia. Plánujeme postupně hotel modernizovat a revitalizovat pokoje, ale budeme klást velký důraz na zachování unikátního charakteru a historické hodnoty hotelu. Věříme, že hotel Corinthia Prague nejenže ještě posílí naši pozici na trhu, ale také přinese nové možnosti pro rozvoj turistického ruchu v Praze. S tímto krokem se otevírá naše nová kapitola,“ říká Jaroslav Svoboda, majitel a zakladatel společnosti Czech Inn Hotels, která v roce 2023 poskytla ubytování téměř pro 1,5 miliónů hostů, a tím obhájila svou pozici jedničky na českém trhu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688