mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  08.03.2024 03:18:00

Představení České republiky Tokijské advokátní komoře

Představení České republiky Tokijské advokátní komoře

03.03.2024 / 01:54 | Aktualizováno: 08.03.2024 / 03:18

Dne 20. února 2024 se na Velvyslanectví České republiky v Tokiu uskutečnilo představení České republiky členům Tokijské advokátní komory. Událost nazvaná "Legal, Business and Tourism Environment in the Czech Republic" v rámci svého programu představila hostům z řad japonských advokátů české právní prostředí a ČR jako atraktivní destinaci pro cestovní ruch a investice.

Večer zahájil velvyslanec ČR v Japonsku Martin Klučar, kdy mj. vyzdvihl vynikající úroveň vztahů mezi Japonskem a Českou republikou a zdůraznil společné zájmy obou zemí. Následoval video pozdrav od předsedy České advokátní komory (ČAK) Roberta Němce, který zmínil historickou spolupráci s japonskou advokátní komorou i zájem ČAK o Japonsko i v kontextu nadcházející světové výstavy EXPO 2025 v Ósace.

Program večera pokračoval samotnými tematickými prezentacemi, které měly za cíl seznámit tokijské advokáty s ČR. Ekonomický diplomat velvyslanectví Ondřej Svoboda s Akane Jaroš měli prezentaci o českém právním systému, ve které mimo jiné blíže představil úkoly ČAK a postavení zahraničních právníků v ČR. Z řad publika následovalo aktivní zapojení prostřednictvím řady doplňujících otázek, které především odrážely zájem advokátů o české právní prostředí a podmínky pro výkon právních profesí.

Následoval příspěvek Jakuba Hájka a Sumire Tsutamune z kanceláře CzechInvest v Tokiu, který se věnoval přehledu českého obchodního a investičního prostředí. Poslední prezentace večera se zaměřila na turistický potenciál ČR i ČR jako kongresové destinace. Tato část byla prezentována Štěpánem Pavlíkem, ředitelem pobočky CzechTourism v Tokiu, a Satoko Aso.

Seminář zakončil závěrečným projevem předseda Tokijské advokátní komory Junichi Matsuda, který poděkoval velvyslanectví za organizaci tohoto přátelského setkání a všem přednášejícím za jejich cenné příspěvky. Při následném betworkingovém koktejlu pak byla příležitost také ochutna české pivo a moravská vína.

Děkujeme všem, kteří se zúčastnili a přispěli tak k vytvoření příjemného prostředí pro odbornou diskusi a vzájemné poznávání!

Galerie


Tokyo Bar Association


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688