Město Benešov (benesov-city.cz)
Z regionů  |  04.03.2024 11:28:00

Severovýchodní obchvat Benešova: kdy dojde k jeho realizaci?

Zklidnění hustého provozu ve městě a odklonění tranzitní dopravy, to by měla vyřešit stavba severovýchodního obchvatu města Benešov. Celý projekt je plně v kompetenci Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje (KSÚS), která se přípravou stavby zabývá.
 

 
 
Město Benešov s krajem spolupracuje, např. pokud jde o jednání s vlastníky pozemků, přes které trasa obchvatu vede. S realizací stavby se počítá mezi lety 2027 a 2030.

Trasa obchvatu vychází z turbookružní křižovatky Červené Vršky a obchvat vede severně a východně od Benešova. Téměř pětikilometrová komunikace je navržena ve dvou etapách – I. etapa v úseku km 0,00 – 2,10 a II. etapa v úseku km 2,10 – 4,59, obě etapy však budou výsledně realizovány a zprovozněny najednou jako jedna stavba.

Stavba je v přípravě, konkrétně ve fázi konceptu Dokumentace pro vydání společného územního a stavebního povolení," uvádí na pravou míru aktuální fázi projektu tisková mluvčí K SÚS Petra Kučerová. V květnu letošního roku by měla být dokumentace připravena , jednání s vlastníky pozemků však může termín zpozdit. Stavba je sice zásadním zásahem do celého území, majitelé pozemků však díky obchvatu získají nový přístup ke svým pozemkům.

V rámci projektu se počítá s koordinací s další zásadní dopravní stavbou, a sice zahloubením silnice E55, k čemuž by mělo dojít před budováním obchvatu, a to v období 2025-2027 (vizualizace zahloubení E55, včetně nové prostupnosti pro cyklisty a chodce spolu s krajinářským řešením je k vidění zde). Stejně tak se s obchvatem počítá i v rámci investičních akcí města Benešov, a to např. v rámci projektování cyklostezky vedoucí ze Spořilova do Bedrče nebo ve věci vybudování nového areálu odpadového hospodářství Technických služeb Benešov.

Hlavní výkres územního plánu města Benešov ukazuje trasování obchvatu, které je na mapách níže obtaženo modrou linkou. Mapa nahoře zobrazuje část trasy vedoucí od turbookružní křižovatky na Červených Vrškách a mapa dole naznačuje ukončení obchvatu na silnici 112 vedoucí z Benešova do Vlašimi, opět kruhovým objezdem. Oficiální nákresy či vizualizace stavby zatím nejsou k dispozici.

a
b


 
Zodpovídá: Mgr. Tereza Lípová
Vytvořeno / změněno: 4.3.2024 / 4.3.2024

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688