OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  28.02.2024 17:00:00

Vyhlídky majetkového pojištění a pojištění osob USA pro rok 2024

Bezprecedentní ztráty celého odvětví a neprofitabilita pojištění domácností a aut budou mít v roce 2024 významný dopad na ceny a dostupnost pro klienty, zejména v oblastech náchylných ke katastrofám a ve státech s náročnými regulativními předpisy. Předpověděla to v prosincové studii společnost Alera Group.

Ve svém výhledu trhu neživotního (majetkového a úrazového) pojištění v USA na rok 2024 (2024 P&C Market Outlook) tento národní pojistitel nabízející pojišťovací služby a správu aktiv uvedl, že „vyhlídky pro pojištění osob jsou skličující“. Alera se podělila o výsledky studie, které ukazují, že se očekává nárůst průměrných cen ve většině pojistných odvětví a zlepšení kapacity v některých odvětvích, zatímco v jiných bude omezenější.

„Při porovnání prognóz na rok 2024 s uplynulým rokem 2023 se zvyšuje procento trhů, které slibují lepší dostupnost v oblasti komerčního pojištění majetku, obecné odpovědnosti, odpovědnosti za vady a pojištění lékařských pochybení,“ uvádí zpráva. „Významným trendem, který ovšem stojí za zmínku, je snižující se dostupnost v oblasti pojistných smluv a soukromých rizik u pojištění osob, kde 40 % respondentů ze studie vidí trh 2024 jako omezenější.“

Při sestavování zprávy se Alera ve 3. čtvrtletí roku 2023 dotazovala partnerů pojišťoven a zprostředkovatelů. Ti byli požádáni, aby zhodnotili, jak vidí podmínky v nadcházejícím roce na základě čtyř faktorů: ceny, dostupnost krytí, kapacita a kontrola upisování.

Klíčová zjištění průzkumu podle úvah zúčastněných respondentů:

  • Ceny rostou: Kupující pravděpodobně zaznamenají nárůst cen ve všech druzích pojištění s výjimkou odpovědnosti za škodu D&O a pro odškodnění pracovníků. Trhy předpokládají, že nejvýznamnější nárůst sazeb (a to 10 až 15 %) bude u pojištění firemního majetku, komerčních aut a u pojištění osob.
  • Lišící se kapacita: Více než 20 % respondentů vidí nárůst kapacity v oblasti veřejné a soukromé odpovědnosti za škodu D&O, odpovědnosti za životní prostředí, ručení a odškodnění pracovníků. Pozoruhodné je, že 47 % respondentů očekává pokles kapacity v oblasti pojištění osob, zatímco 21 % vidí redukci kapacity v oblasti pojišťování komerčních aut a 33 % očekává pokles kapacity v oblasti krytí komerčních nemovitostí. Více než 20 % respondentů také vidí propad kapacity v oblasti odpovědnosti za škody na životním prostředí a v oblasti odpovědnosti za lékařská pochybení.
  • Přísnější upisovací proces: Upisovatelé budou i nadále selektivně vybírat obchody, které převezmou ke krytí. 60 % účastníků ankety očekává utažení úpisu v oblasti pojištění osob a 57 % předpokládá přísnější požadavky na upisování komerčních majetkových pojištění. Respondenti také očekávají striktnější požadavky v oblasti krytí komerčních automobilů (32 %), odpovědnosti za lékařská pochybení (33 %), zastřešující odpovědnosti za vady (46 %), obecné odpovědnosti (18 %) a u kybernetických rizik (12 %). Zmírnění požadavků se naproti tomu očekává v oblasti soukromého a veřejného pojištění odpovědnosti za škodu D&O, ručitelských závazků a odškodnění pracovníků.

„Dynamické posuny popsané detailně v našem výhledu trhu s majetkovým a úrazovým pojištěním zdůrazňují potřebu strategie řízení rizik na vysoké úrovni a angažovanosti vedoucích pracovníků při orientaci ve složitém prostředí pojištění,“ řekl Mark Englert, výkonný viceprezident skupiny Alera a vedoucí v oblasti majetkového a úrazového pojištění. „Vzhledem k tomu, že očekáváme výzvy, zejména v souvislosti s předpokládaným nárůstem cen v klíčových oblastech, jako jsou krytí komerčních automobilů a komerčního majetku, naše závazky to zintenzivňuje.“

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 11:50  Rakouské ženy žijí déle ve špatném zdravotním stavu OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St 17:00  Jak vypadá rakouský vozový park? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688