ROWAN LEGAL (ROWAN LEGAL)
Lidé  |  27.02.2024 15:52:05

Do Rowan Legal přichází z KPMG přední daňový expert Luděk Vacík

Advokátní kancelář ROWAN LEGAL významným způsobem posiluje své daňové poradenství. Z KPMG na pozici vedoucího daňového týmu nastupuje od 1. března 2024 zkušený daňový odborník Luděk Vacík. Na starosti bude mít vedení daňového týmu, jeho postupné rozšiřování a pokračování v integraci daňových služeb do produktů advokátní kanceláře.

Ing. Luděk Vacík patří k významným tuzemským daňovým a účetním odborníkům. Má více než 25 let zkušeností, které získal v rámci působení v největších mezinárodních poradenských společnostech (Big 4). Zaměřuje se především na strukturování tuzemských a přeshraničních investic, fúze a akvizice, daňové prověrky (due diligence), mezinárodní zdanění a poradenství v oblasti daně z příjmů právnických osob.

Luděk Vacík má rovněž dlouholeté zkušenosti z jednání s finanční správou a soudy při sporech a soudních daňových řízeních, přípravou a revizí kalkulací daně z příjmů právnických osob, účetním poradenstvím včetně výpočtů odložených daní, vývojem a implementací daňově správných a efektivních řešení a strategií odrážejících potřeby a činnost klientů. Disponuje taktéž znalostmi změn současného daňového prostředí a souvisejících zákonů a předpisů na úrovni EU a OECD a jejich implementací do českých právních předpisů.

Do ROWAN LEGAL přichází z mezinárodní poradenské společnosti KPMG, kde v uplynulých sedmnácti letech vedl daňové poradenství zaměřené na fúze a akvizice a mezinárodní zdanění.

„Velmi si vážím nabídky spolupráce s advokátní kanceláří ROWAN LEGAL, která mi umožní zúročit zkušenosti s poskytováním daňového, účetního a finančního poradenství, řízením projektů a vedením pracovních týmů získané během mé dosavadní profesní kariéry. Rád bych navázal na dosavadní úspěšné poskytování daňových služeb touto advokátní kanceláří. Věřím, že široké portfolio klientů a spektrum právních služeb ROWAN LEGAL je velkou příležitostí pro jejich další rozvoj, rozšíření daňového týmu, a především možnost poskytování komplexního právního a daňového poradenství v rámci klientských kauz a projektů,“ uvedl Luděk Vacík.

Plnohodnotné propojení našich daňových a právních služeb je dlouhodobě oceňovanou přidanou hodnotou ROWAN LEGAL. Rádi bychom v nastoleném směru do budoucna pokračovali, jsme proto rádi, že příchodem Luďka Vacíka na pozici vedoucího našeho daňového týmu získáváme zkušeného daňového experta, který je zárukou toho, že naše snaha bude úspěšná a povede k dalšímu zkvalitnění námi poskytovaných služeb,“ dodal Jan Frey, partner ROWAN LEGAL.

Luděk Vacík je absolventem Žilinské univerzity a účastníkem řady odborných a profesních vzdělávacích programů v oblasti mezinárodního zdanění, účetnictví a managementu. Je registrovaným daňovým poradcem a členem Komory daňových poradců ČR. Byl dlouholetým vedoucím Sekce mezinárodního zdanění a cla KDP ČR a v současné době v této sekci dále aktivně působí. Věnuje se rovněž publikační a přednáškové činnosti, je autorem řady článků týkajících se českého a mezinárodního zdanění a pravidelně přednáší o daňové problematice.

Luděk Vacík hovoří anglicky a německy. Ve volném čase se věnuje především rodině a mezi jeho koníčky patří hudba a sport.

ROWAN LEGAL

ROWAN LEGAL je přední tuzemskou advokátní kanceláří specializující se na řešení sporů a arbitráží, korporátní a obchodní právo, duševní vlastnictví, IT, telekomunikace a hospodářskou soutěž včetně veřejných zakázek. Mezi její klienty patří největší národní a mezinárodní korporace včetně veřejných institucí. V kancelářích v Praze a Brně zaměstnává více než 90 zkušených právníků. Řada z nich je pravidelně oceňována v tuzemských i mezinárodních oborových žebříčcích. V anketě Právnická firma roku 2023 dosáhla na nejvyšší umístění ve třech kategoriích, konkrétně jde o oblasti Právo informačních technologií, Duševní vlastnictví a Firemní compliance.

Více informací na: rowan.legal

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688