Ali Daylami (BITmarkets)
Okénko investora  |  26.02.2024 16:14:36

Vítězství Trumpa může zbrzdit rozvoj centralizovaných digitálních měn

Na politické scéně v USA se postoj vůči digitálním měnám centrálních bank (CBDC) posunul od „pro“ spíše k „proti“. To za své přijal bývalý prezident Donald Trump, který prohlásil, že vytvoření digitálního dolaru v USA nikdy nedovolí. Tento názor sdílí i další prezidentský kandidát Robert F. Kennedy Jr., který označuje CBDC za pohromu pro lidská a občanská práva.

Tato diskuse přichází v době rostoucí polarizace mezi konceptem centralizovaných digitálních měn a kryptoměn. Ty totiž stojí naopak na principu decentralizace a podporují hodnoty, jako jsou soukromí, anonymita a nezávislost na vládním dohledu.

Výzkum společnosti Morning Consult ukázal, že voliči v USA, kteří vlastní digitální aktiva, jsou z více než poloviny méně nakloněni volit kandidáty, kteří nesdílejí jejich hodnoty a vize na poli kryptoměn. Být proti CBDC však nemusí nutně odpovídat pro-kryptoměnovému postoji, který by mohlo sdílet až 93 milionů Američanů, kteří podle portálu Security.com drží kryptoměny. Jejich trh přitom čelí řadě výzev.

USA v poslední době utužily svůj regulační dohled nad kryptoměnami. Aktivita Komise pro kontrolu cenných papírů Spojených států amerických (SEC) proti kryptoměnovým společnostem vloni dosáhla desetiletého maxima. Opravdovým strašákem stoupenců anonymity a soukromí je pak chystaná legislativa zaměřená na zdanění držených kryptoměn.

Nebyl by to Trump coby vůdce opozice, kdyby nešel proti proudu, zvlášť když by si mohl sáhnout do oné téměř stomilionové voličské krypto základny. Zřetelný je tak jeho posun od předchozího skeptického postoje ke kryptoměnám. Vydal například celou řadu digitálních aktiv NFT a z jejich prodeje inkasoval miliony v Ethereu. Přilákal také Viveka Ramaswamyho, bývalého prezidentského kandidáta přátelského ke kryptoměnám, který se vzdal kandidatury a přispěchal Trumpa podpořit.


Ali Daylami

Svou kariéru zahájil jako marketingový specialista zaměřený především na vzdělávání klientů v oblasti obchodování na finančním trhu. Do oblasti analýzy trhu se dostal s cílem hlouběji proniknout do pochopení faktorů, které ovlivňují zejména trhy s akciemi a kryptoměnami, které byly jeho silnou stránkou a hlavní oblastí zájmu. Po letech pohybování se v oblasti fundamentální i technické analýzy trhu se více zaměřil na analýzu dat týkajících se kryptoměn a zkoumání převládajících trendů na trhu.



 

BITmarkets

BITmarkets je globálně působící kryptoměnovou burzou, která se zasazuje o otevírání trhů s kryptoměnami všem a všude – jednoduše, bezpečně a důvěryhodně. Skrz BITmarkets Academy aktivně vzdělává jak začínající, tak pokročilé tradery, za což získala i některá z mnoha prestižních ocenění, která za dobu svého působení obdržela. Aby zajistila maximální klientskou podporu a jednoduché, bezproblémové obchodování, nabízí svým klientům nepřetržitou zákaznickou linku, a to ve více než 15 jazycích.

Více informací na http://www.bitmarkets.com/.

09.03. 14:16  God bless Trump (Marosko)
02.03. 10:32  Super (Ghi)
02.03. 08:38  Super (Ghi)

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt 15:33  Zadlužení veřejného sektoru mírně kleslo Ing. Štěpán Křeček, MBA (BHS)
St 15:04  Kdy se zastaví růst cen pohonných hmot? Petr Lajsek (Purple Trading)
Út 15:56  Co má společného bitcoin a S&P 500? Ali Daylami (BITmarkets)
Po 15:01  Evropský průmysl zelené energie má problém: Společnosti se stěhují do USA Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688