Policie.cz (Policie)
Kriminalita a bezpečnost  |  12.01.2024 10:10:00

Pěstírna konopí i marihuana v igelitce v autě


Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pěstírna konopí i marihuana v igelitce v autě

DOMAŽLICKO, KLATOVSKO – Domažličtí policisté ke konci minulého roku odhalili pěstírnu, při které zajistili přes 180 rostlin konopí a v zavazadlovém prostoru vozidla našli při kontrole v igelitové tašce téměř 250 gramů této rostlinné sušiny. Nyní již policejní komisař proti oběma mužům, kteří uvedené činy spáchali, zahájil trestní stíhání. Jednomu hrozí trest odnětí svobody na dva roky až deset let, druhému pak na jeden rok.

Domažlickým kriminalistům ze speciálního toxi týmu se podařilo na podzim loňského roku odhalit pěstírnu konopí, která se nacházela v prostorách a přilehlých objektech jednoho z rodinných domů v menší obci na Klatovsku. V rámci domovní prohlídky policisté nalezli a zajistili přes 180 rostlin konopí různé velikosti a další komponenty pěstírny, kdy rostlinný materiál zaslali ke znaleckému zkoumání. Po jeho vysušení se jednalo téměř o 4 360 gramů sušené rostlinné drti.

Z tohoto jednání, tedy z pěstování konopí za účelem další distribuce, byl obviněn šestačtyřicetiletý muž z Klatovska. Vyšetřovatel z oddělení obecné kriminality Domažlice proti němu zahájil trestní stíhání ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve formě pokusu a může tak být odsouzen odnětím svobody na dva roky až deset let.

V polovině měsíce listopadu loňského roku v nočních hodinách kontrolovali domažličtí policisté v obci Domažlice třiadvacetiletého muže z Plzeňska. Při kontrole u něj nalezli v zavazadlovém prostoru osobního vozidla v igelitové tašce téměř 250 gramů rostlinné sušiny konopí. Muž policistům igelitovou tašku s marihuanou dobrovolně vydal a tato byla následně odeslána ke znaleckému zkoumání na odbor kriminalistické techniky a expertiz Plzeň.

Na základě výsledků znaleckého zkoumání a dalších zajištěných důkazních materiálů tak policejní komisař z oddělení obecné kriminality Domažlice zahájil trestní stíhání dotyčného muže, proti kterému vznesl obvinění ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. V případě uznání viny hrozí za takový čin obviněnému trest odnětí svobody až na jeden rok.

Problematice na úseku omamných a psychotropních látek, jejich nedovolené výrobě, držení, pěstování a šíření se i nadále budou zabývat domažličtí kriminalisté, a to nejen z nově zřízeného speciálního toxi týmu, ale i ostatní policisté v rámci celé územní působnosti.

por. Bc. Barbora Šmaterová, DiS.
12. ledna 2024

vytisknout e-mailem X Corp. Facebook

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688