Export (export.cz)
Export  |  26.02.2024 12:07:00

Itálie nabízí digitální bonus pro menší firmy, dodavatelé mohou být z celé EU

Italská vláda vypsala digitální exportní bonus (Bonus Export Digitale Plus) pro malé a střední podniky a konsorcia působící ve výrobním odvětví na digitální obnovu svého podnikání. Program pobídek je podporovaný Ministerstvem zahraničních věcí a mezinárodní spolupráce Itálie společně s Italskou agenturou pro podporu exportu a s technickou podporou Italské agentury na podporu investic Invitalia.

Foto: Shutterstock

Vláda poskytuje nevratný příspěvek ve výši 10 000 eur na způsobilé výdaje ve výši nejméně 12 500 eur (22 500 eur pro konsorcia na výdaje ve výši nejméně 25 000 eur). O voucher mohou požádat malé a střední podniky a konsorcia působící na italském území a nepodléhají konkurznímu nebo insolvenčnímu řízení.

Bonus konkrétně financuje výdaje spojené s vytvořením systémů elektronického obchodu pro zahraničí, webových stránek a/nebo mobilních aplikací, doplňkových služeb k elektronickému obchodu a komunikaci, informačních a propagačních strategií pro digitální exportní kanál, digitálních marketingových aktivit zaměřených na rozvoj internacionalizačních aktivit a služeb redakčního systému CMS (Content Managment System), poradenských služeb, registrace a/nebo předplatného platforem SaaS (přístup koncových uživatelů k softwaru online), modernizace hardwaru poskytovaných společnostmi zapsanými na seznamu kvalifikovaných dodavatelů.

PŘÍLEŽITOSTI PRO ČESKÉ FIRMY

České subjekty v oboru informačních a komunikačních technologií, které mají zájem v rámci digitálního exportního bonusu dodávat digitální technologie a řešení italským firmám, se mohou zapsat do seznamu dodavatelů. Mohou se do něj zapsat i zahraniční subjekty, které mají sídlo nebo místo podnikání v Evropské unii. Žádosti o zápis do seznamu dodavatelských společností musí být podány do 30. září 2024. Jejich přehled bude k dispozici pouze příjemcům dotací.

Žádosti o zápis do seznamu ve formě vyplněného formuláře pro společnosti z EU (najdete v příloze tohoto článku na webu Velvyslanectví ČR v Římě) mohou české společnosti zasílat do 30. 9. 2024 výhradně prostřednictvím italských datových stránek PEC (Posta elettronica certificata) na adresu exportdigitale2022@postacert.invitalia.it.

Českým firmám doporučujeme rovněž pravidelně sledovat webové stránky Ministerstva pro podniky a Made in Italy, kde jsou zveřejňovány přehledy vypisovaných opatření.

Zájemci o bližší informace se mohou rovněž obracet na ekonomické oddělení Velvyslanectví ČR v Itálii, email: rome.commerce@mzv.gov.cz.

Petr Havlík, ekonomický diplomat

Andrea Nimmerfrohová, ekonomická specialistka, Velvyslanectví ČR v Římě

Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688