Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
Okénko pro podnikatele  |  25.02.2024 23:30:47

NEJKRÁSNĚJŠÍ PLÁŽE HAVAJE

Kdo by odolal kouzlu dovolené na havajském souostroví? Představa nekonečně teplého moře, elegantních domorodých tanečnic a neustálého proudu piňacolády je zvláště lákavá v chladnějších měsících. Ale co když Havaj nabízí mnohem více než jen klasický odpočinek u moře? Zasvěcenci vědí, že Havajské ostrovy – hlavních je šest – jsou pravým rájem nejen pro milovníky slunečních koupelí a nočního života, ale i pro aktivní dobrodruhy a přírodní nadšence. 

 

Pláž zrozená z bažiny

Začněme na ostrově Oahu na letišti v Honolulu, kde většina turistů přistává a kde se nachází legendární Waikiki Beach. I když se může zdát, že je to jen další přeplněná pláž, určitě stojí za zmínku. Leží v přímo v centru věčně tepajícího města Waikiki. Její umístění u rušné silnice by vás mohlo odradit, ale přesto patří k plážím velmi oblíbeným. Její snadný přístup k surfingu a blízkost hotelů ji činí oblíbeným plážovým místem. A málokdo tuší, že dříve byla oblast zaplavena ne zrovna vonícími bažinami a písek byl dovezen z jiného místa na ostrově.

 

O kousek dál vás čeká Hanauma Bay, která se může pochlubit úžasným šnorchlováním mezi korálovými rybami v chráněné přírodní rezervaci. Připravte se na setkání s podvodním světem, který vás ohromí svou krásou. Výbavu pro šnorchlování si můžete za pár dolarů půjčit přímo na místě.

 

Písek černý nebo zelený?

Chcete vidět další nádjerné pláže? Nasedněte do malého proudové letadal a za chvilku už můžete své kotníky nořit do písku černého nebo dokonce zeleného!

 

Na ostrově Big Island, který vznikl stejně jako okolní ostrovy vulkanickými procesy najdeme pláže s černým pískem, které kontrastují se žlutými písky ostatních ostrovů. Určitě nemůžeme nezmínit Vaipio Valley, údolí králů, kde se po strmé klikaté cestě dostanete k další pláži s černým pískem. Pokud se vydáte na tuto cestu autem, určitě musíte mít náhon na všechna čtyři kola! Pěšky jste dole za chvilku a odměnou vám budou vlny omývající černý písek Waipio Beach. Pěšky pak můžete dojít pralesem ke krásným vodopádům.

 

Na jižním cípu ostrova v oblasti známé jako Ka Lae, se rozkládá jedno z nejzáhadnějších míst ostrova Hawaii. Tento kraj, často označovaný jako nejjižnější bod USA, skrývá přírodní div, který je sám o sobě fenoménem – pláž s tmavě zeleným pískem. Tento neobvyklý jev je důsledkem přítomnosti minerálu zvaného olivín, který se vyskytuje v lávě a po erupcích vulkánů se rozptyluje po okolních plážích. Tento specifický olivínový písek dává pláži její charakteristickou a nezapomenutelnou barvu.

Přestože se na této exotické pláži nedoporučuje koupání kvůli silným proudům a obtížně přístupnému pobřeží, návštěvníci mají stále mnoho důvodů, proč sem zavítat. Jednou z atrakcí je možnost vydat se na náročnou pobřežní túru, která vede podél tohoto unikátního pobřeží. Tato procházka nabízí nejen pohledy na zvláštní zelenou pláž, ale také na rozmanitou faunu a flóru, která je pro tuto oblast typická. Díky své izolovanosti a jedinečnosti je oblast kolem pláže domovem pro mnohé druhy rostlin a živočichů, které jinde na světě nenaleznete. 

 

Kouzelný Maui

Pláž v Ka Lae je spíše zajímavá, než že by nabízela nejkrásnější koupání na ostrovech, ale toho se vám dostane na magickém ostrově Maui.

Zdejší břehy uspokojí u ty, kteří ve svých snových představách vyhledávají pláže, jež svou krásou připomínají obrázky přímo z katalogů. Maui je sice mezi cestovateli velmi oblíbený, ale i přesto se zde podařilo zachovat klid a pohodu, které jsou tak typické pro pravou exotickou dovolenou. Písek má dokonalou zlatavou až bílou barvu, která kontrastuje s azurově modrou barvou oceánu. Vlny lákají surfaře z celého světa, zatímco klidnější části pobřeží jsou jako stvořené pro rodiny s dětmi nebo pro ty, kteří touží po odpočinku a relaxaci. Návštěvníci, kteří se rozhodnou prozkoumat více než jen pláže, mohou objevit bohatou zelenou vegetaci, vodopády skryté v džungli nebo vystoupat na vrcholky sopek, odkud se naskýtají dechberoucí výhledy na celý ostrov.  

 

Pláž Makena představuje skutečný ráj pro ty, kteří hledají místo, kde mohou uniknout davům a vychutnat si neporušenou krásu přírody v její nejčistší formě. Najdete ji daleko od ruchu hotelových resortů, což zaručuje, že její návštěvníci mohou prožít pocit pravého soukromí a klidu. Rozprostírá se zde dlouhá otevřená zátoka, která plynule přechází v křišťálově čisté moře. 

 

Toto místo je jako stvořené pro dlouhé procházky po jemném písku, při nichž můžete naslouchat jen šumění vln a volání mořských ptáků. Slunce zde hraje na vodní hladině všemi barvami a každý západ slunce je zde jako živý obraz, který si navždy uložíte do paměti. 

 

Koupání v těchto vodách je zážitek sám o sobě. Nejste zde nikdy sami, ale ve společnosti místních obyvatel – vodních želv. Tyto nádherné tvory můžete obdivovat v jejich přirozeném prostředí, jak se graciézně pohybují mezi korály. Okolní pobřežní útesy jsou domovem bohatého podmořského života, a tak se každé šnorchlování stává dobrodružstvím, při němž můžete objevovat nepřeberné množství mořských živočichů. 

 

Pro milovníky naturismu a těch, kteří hledají ještě větší soukromí, nabízí Pláž Makena skrytý klenot – Little Beach. Tato malá, izolovaná pláž je dostupná přelezením malého útesu a nabízí útočiště, kde můžete zažít svobodu a spojení s přírodou v její nejintimnější formě. Obklopena hustou vegetací, Little Beach je místem, kde můžete odložit veškeré starosti spolu s plavkami a jen si vychutnat pocit absolutní svobody. 

 

Ráj surfařů 

Havajské ostrovy jsou známé nejen svou překrásnou přírodou, ale také jako ráj pro surfaře z celého světa. A právě surfování je neodmyslitelnou součástí havajské kultury, která přitahuje milovníky tohoto sportu, aby se přišli poklonit modrým vlnám Pacifiku. Jednou z takových ikonických pláží, která se stala mekkou pro surfaře, je Hookipa Beach.

 

Najdete jí se na severovýchodě ostrova a je považována za jednu z nejlepších lokalit na světě pro windsurfing. To, co Hookipa Beach činí tak výjimečnou, nejsou jen krásné scenérie a přívětivý havajský duch, ale především vysoké vlny, které jsou dennodenně bičované větrem a vytvářejí ideální podmínky pro všechny, kteří se chtějí v tomto sportu zdokonalovat nebo si jen užívat adrenalinové jízdy. 

 

Pro špičkové vyznavače windsurfingu, pro které je salto na "prkně" stejně přirozené, jako je kotrmelec pro běžného člověka, se Hookipa Beach stává tělocvičnou pod širým nebem. Zde se mohou setkávat, sdílet své zkušenosti a překonávat své limity v prostředí, které je pro tento sport jako stvořené. Každý skok, každý trik a každá vlna zde představují novou výzvu a zároveň novou příležitost, jak se stát lepším a sjednotit se s mořem. 

 

Navštívit Havaj a vynechat Hookipa Beach by bylo jako přijít do Říma a nevidět Koloseum. Je to místo, kde se surfařská kultura prolíná s nádhernou přírodou, kde se každý může cítit jako součást něčeho většího a kde si každý může vyzkoušet, jaké to je stát na prkně a nechat se unášet vlnami. Hookipa Beach není jen o windsurfingu; je to o zážitku, který se vryje do paměti na celý život.

 

Chcete mít Havaj? Tak se vydejte na jednu z těchto pláží spolu s námi a přineste si Havaj do svých srdcí dobrodruhů a cestovatelů na zbytek života :-)

 

  

Jitka Weiss

Jitka Weiss je jednatelkou cestovní kanceláře SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s. Je vášnivou cestovatelkou a golfistkou.

Potkáte se s ní především na golfových zájezdech, kde se i v pozici delegátky osobně stará o blaho klientů. Za roky své praxe zná všechna tajemství receptu na skvělou dovolenou. Kromě oboru cestovního ruchu je úspěšnou podnikatelkou v segmentu módního průmyslu.


Snail Travel

Snail Travel International a.s. je cestovní kancelář s českými majiteli působící na trhu již 25 let. Její specializací jsou především luxusní zájezdy na míru a golfové zájezdy. Poslední 4 roky získala prestižní mezinárodní ocenění jako nelepší golfová cestovní kancelář v České republice. Spokojenost jejích klientů je tou největší motivací.

Více informací na https://www.snailtravel.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko pro podnikatele:

26.03.2024  5 důvodů, proč by měl e-shop outsourcovat logistiku Michal Petrák (Comgate)
17.03.2024  Jak proměnit svůj relax s golfovou holí v nejlepší investici roku? Exkluzivní... Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)
02.03.2024  Proč je dovolená na Maledivách skvělou investicí do vašeho zdraví a pohody Jitka Weiss (SNAIL TRAVEL INTERNATIONAL a.s.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688