jihlava.cz (Jihlava)
Z regionů  |  22.02.2024 15:35:00

Jihlava - Kolem Šacberku město postavilo areál pevných kontrol

V lesích kolem Šacberku, u nejvyššího vrchu Jihlavy, nechalo město Jihlava nainstalovat zařízení pro trénink orientačního běhu. Zájemci o tento sport zde najdou informační ceduli s mapami a dřevěné sloupky s pevnými orientačními kontrolami.
 

 
 

Otevření

Otevření areálu pevných kontrol proběhlo 21. února 2024

Kdo si chce vyzkoušet orientační běh blízko svého bydliště, na chalupě nebo při dovolené, má teď nově možnost i v Jihlavě. Areál pevných kontrol je oblast v lese, kde jsou trvale umístěny pevné kontroly orientačního běhu. Pro zkušené orientační běžce nabízí takový areál možnost tréninku. Začátečníkům poskytuje příležitost vyzkoušet si, co orientační běh obnáší.

Město Jihlava připravilo ve spolupráci s Orientačním klubem Jihlava pro všechny příznivce pohybu v přírodě areál pevných kontrol „Šacberk“, ve kterém je možné si vyzkoušet orientační běh. V lese na zájemce čeká patnáct kontrolních stanovišť, které mají podobu přibližně 70 cm vysokého dřevěného hranolu se samolepkou, na kterém je označení kontroly. Začátek kontrol i s informační tabulí je kousek od vrcholu Rudný (Šacberk). „Je zde možné i zaparkovat nebo dojít na blízkou zastávku „U lyžaře“, kam jezdí MHD. Jsou tady připraveny tři trasy, které si mohou zájemci vybrat podle svých fyzických schopností a orientačních dovedností,“ uvedl při středečním otevření areálu primátor Jihlavy Petr Ryška. Město za přípravu areálu zaplatilo necelých 80 tisíc korun.

Zájemci o tento sport si mohou vybrat některou z následujících variant: krátká trať o délce 1,7 km s pěti kontrolami (zde ke stažení), střední trať o délce 2,4 km s deseti kontrolami (zde ke stažení) a nebo dlouhá trať s délkou 3,4 km a s 12 kontrolami (zde ke stažení). Mapa se všemi kontrolami, na které je možné zvolit libovolnou trasu, je ke stažení zde. „Pro snadnější nalezení kontroly jsme připravili také podrobné popisy kontrol s GPS souřadnicemi pro vyznavače geocachingu. Vytištěnou mapu si mohou zájemci rovněž vyzvednout v Turistickém informačním centru v Jihlavě nebo v hostinci U Lípy ve Zborné,“ řekl Jan Kadlec z Orientačního klubu Jihlava, podle kterého je v současné době v ČR asi 80 areálů pevných kontrol.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688