OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  22.02.2024 06:44:52

Skupina Generali oznámila plán na odkup akcií v hodnotě 500 milionů eur

Skupina Generali poskytla finanční veřejnosti aktualizaci o pokroku ve strategickém plánu „Lifetime Partner 24: Driving Growth“ a potvrdila, že směřuje k naplnění všech klíčových finančních cílů.

Generální ředitel skupiny Philippe Donnet uvedl: „Od spuštění našeho strategického plánu 'Lifetime Partner 24: Driving Growth' pokračuje skupina Generali v ziskovém růstu a vytváření hodnoty pro všechny zainteresované strany. Nedávné akvizice dále posílily pozici Generali jako předního evropského pojišťovatele a rozšířily naše globální obchodování s aktivy. Vedle našich silných finančních výsledků jsme také udrželi pozornost na inovaci našeho modelu vztahu 'Lifetime Partner' a úspěšně pokračovali na naší cestě dlouhodobé udržitelnosti. V důsledku naší důvěry jak v dokončení našeho plánu, tak i v pozici skupiny ohledně hotovosti a kapitálu, navrhneme na příští valné hromadě v dubnu odkup akcií v hodnotě 500 milionů eur, což potvrzuje naši orientaci na odměňování akcionářů."

Oblast životního a úrazového pojištění se stala významným přispěvatelem k ziskovosti skupiny, představujíce v roce 2022 22 % hrubých pojistných příjmů. Generali očekává další růst v této oblasti díky význačné pozici skupiny v rámci evropského trhu a mimo jiné i silné vlastní distribuční síti.

Generali oznámila akvizici společnosti Liberty Seguros v červnu 2023. Tato transakce významně posiluje tržní pozici skupiny ve Španělsku a Portugalsku, doplňuje stávající iberské operace Generali v oblasti nabídky produktů a strategie distribuce. Akvizice také umožňuje Generali přítomnost na ziskovém trhu s majetkovým pojištěním v Irsku. Očekává se, že po repatriaci nadměrného kapitálu přispěje Liberty Seguros do roku 2029 každoročně přes 250 miliony eur k zisku skupiny před zdaněním.

Převzetí amerického správce aktiv Conning, oznámená v červenci 2023, urychlí realizaci strategického plánu skupiny v oblasti správy aktiv a umožní její vstoupit na trh ve Spojených státech. Conning má silnou kulturní shodu s Generali díky sdílenému pojišťovacímu DNA a specializovaným investičním schopnostem. Dlouhodobé partnerství s Cathay Life zajišťuje stabilitu spravovaných aktiv u Conning a nabízí příležitosti pro rozvoj obchodu v Asii. Skupina očekává, že z transakce dosáhne ročních synergických efektů mezi 70 a 80 miliony eur do pěti let.

Skupina plní své cíle ohledně převodu a čistého generovaného hotovostního toku. Citlivost skupiny na faktory trhu v rámci pravidel Solvency 2 se významně snížila. Skupina Generali také získává výhody z přechodu na nové účetní standardy, roste ji obchod s životním pojištěním. Díky posílení sazeb a technickým opatřením provedeným v roce 2022 a 2023, která budou pokračovat rovněž v roce 2024, se očekává, že Combinated Ratio zůstane v roce 2024 pod úrovní 96 %.

Vzhledem ke všem těmto úspěchům se skupina Generali rozhodla předložit návrh na nadcházející valné hromadě v dubnu na spuštění plánu odkupu akcií v hodnotě 500 milionů eur během roku 2024. A to za předpokladu získání všech relevantních schválení. Generali tím dává jasně najevo důraz na odměňování akcionářů a důvěru ve svoji peněžní a kapitálovou pozici.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku


Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 11:50  Rakouské ženy žijí déle ve špatném zdravotním stavu OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St 17:00  Jak vypadá rakouský vozový park? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688