Michal Brothánek (AVANT IS)
Okénko investora  |  20.02.2024 14:02:56

Pomáháme českým firmám růst, říká Marek Unčovský z Avant Financial Group

Podat šikovným českým firmám pomocnou ruku – takový cíl si zvolil Marek Unčovský, dlouholetý podnikatel s bohatými byznysovými zkušenostmi a zakladatel finanční skupiny Avant Financial Group. V rozhovoru jsme si povídali o aktuálním směřování a aktivitách značky Avant. 

Jaký byl pro vaši skupinu loňský rok? 

Potkalo nás několik klíčových změn. Tou největší bylo rozhodně zaměření našeho byznysu na ekvitní partnerství. Za dobu, kterou podnikám, jsem se totiž přesvědčil o tom, že je Česko plné neskutečně schopných a talentovaných lidí, kteří mají skvělé byznysové nápady. Proto jsme se rozhodli zprostředkovat českým podnikatelům potřebnou ekvitu. V průběhu podzimu jsme se v Avantu pustili do masivní kampaně, jejímž cílem bylo majitele firem motivovat, aby se nebáli za námi se svými projekty přijít. 

Co si přesně mám pod tím představit?

Firmě prostřednictvím ekvitního financování zajistíme potřebný kapitál. Umožňuje nám to ekosystém Avant, díky kterému majiteli založíme fondovou strukturu, čímž získá potřebné finanční prostředky na další rozvoj. V tomto ekosystému je AVANT investiční společnost, a. s., lídr na trhu s fondy kvalifikovaných investorů, kde se téměř stočlenný tým expertů stará o administraci 147 fondů a podfondů v celkové hodnotě aktiv 132,4 miliardy korun.

Umíme pomoct také v té fázi, kdy majitel firmy přemýšlí o prodeji své firmy či podílu. Zajistíme, aby jeho byznys tuto změnu ustál. Naší třetí službou je strategické řízení a získávání strategických partnerů. Ta pomáhá projektům, které tematicky nespadají do oblasti našeho zaměření, přesto v nich vidíme růstový potenciál. Vyhodnotíme příležitost a tyto podnikatele propojíme s investory nebo jinými partnery z ekosystému AVANT, kteří jim s rozvojem jejich společnosti pomohou. U takto zásadních projektů svým klientům zabezpečujeme strategické řízení.

V kontextu aktuální situace to pro mnoho podnikatelů může znít jako světlo na konci tunelu. Myslíte, že tento přístup má potenciál za současné recese české ekonomice pomoci? 

Určitě ano. Fondy kvalifikovaných investorů jsou totiž skvělý nástroj, jak v zemi udržet kapitál prostřednictvím podpory lokálních projektů. Byznysů, kterým tento přístup může pomoci v růstu, je přitom obrovské spektrum. Jednou jde o fungující podnik, jindy o developerský projekt, který se může zásadním způsobem zasadit o rozvoj regionu. 

Vraťme se ještě k loňskému roku. Jak se vaší skupině v uplynulém roce dařilo? 

V Avant Financial Group za sebou máme jeden z nejlepších roků, jaké pamatujeme. Skupina k 30. červnu 2023 dosáhla zisku 110 milionů korun, přičemž úspěšný rok zaznamenaly všechny její části. Například AVANT investiční společnost v čele s Vladimírem Bezděkem dosáhla správy aktiv ve výši 132,4 miliardy korun. 

Věřím, že v letošním roce na tento úspěch navážete. Děkuji za rozhovor a přeji hodně úspěchů. 

Také děkuji. 

   

Michal Brothánek

obchodní ředitel a člen představenstva AVANT IS

Michal se dlouhodobě pohybuje v manažerských a obchodních pozicích ve finančním sektoru. Řadu let působil v korporátním obchodě ČSOB. V rámci těchto rolí řídil v letech 2006-2009 vydávání dluhových cenných papírů na dealingu banky pro velké bankovní klienty. Jako výkonný ředitel vedl v letech 2010-2016 útvar Institucionálního bankovnictví poskytující služby finančním institucím (bankám, pojišťovnám, obchodníkům s cennými papíry, investičním společnostem, investičním fondům a fondům kvalifikovaných investorů), klientům custody a depozitáře investičních společností a fondů. Zde stál u počátku boomu fondů kvalifikovaných investorů. V letech 2016 až 2021 zodpovídal jako člen představenstva ČSOB Pojišťovny za řízení všech obchodních sítí a partnerů, podpory obchodu a navazujících útvarů.


AVANT IS

AVANT je česká investiční společnost založená v roce 2007. Jedná se o největšího správce fondů kvalifikovaných investorů v České republice s tržním podílem 30,4 % (k 30.9.2023 celkem 147 fondů a podfondů ve správě a administraci s celkovým objemem majetku 132,4 mld. Kč dle AKAT). AVANT je leader v inovativních řešeních fondových struktur a nejrychleji rostoucí investiční společnost v České republice. AVANT má zkušený tým odborníků s dlouholetou praxí v sektoru finančních institucí. Investiční společnost je regulována Českou národní bankou.

Více informací na https://www.avantfunds.cz/cs.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt 15:33  Zadlužení veřejného sektoru mírně kleslo Ing. Štěpán Křeček, MBA (BHS)
St 15:04  Kdy se zastaví růst cen pohonných hmot? Petr Lajsek (Purple Trading)
Út 15:56  Co má společného bitcoin a S&P 500? Ali Daylami (BITmarkets)
Po 15:01  Evropský průmysl zelené energie má problém: Společnosti se stěhují do USA Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688