trinecko.cz (Třinec)
Z regionů  |  16.02.2024 11:30:00

Platba za parkování v Třinci bude zase o něco pohodlnější

Platíte za parkování mobilem? Brzy se můžete těšit na novou, modernější aplikaci pro placení parkovného na místech k tomu určených. Do Třince totiž přichází EasyPark, který odkoupil vám dobře známou aplikaci MPLA. Uhradit parkovné tak bude stále možné mobilním telefonem, nově pomocí aplikace EasyPark.
EasyPark

EasyPark je evropskou jedničkou v parkování, a tak aplikaci využijete i u našich sousedů na Slovensku, v Německu, Rakousku a v dalších evropských zemích. Stačí vám jedna aplikace, v češtině a s českou zákaznickou podporou.

EasyPark tedy nahrazuje původní aplikaci MPLA a postupně upozorňuje uživatele v aplikaci MPLA, aby převedli svůj účet do celoevropské aplikace EasyPark.

„Řidiči, kteří pro platby na parkovacích místech na náměstí T.G.M., přilehlé ulici Palackého a na náměstí Míru doposud používali aplikaci MPLA, přejdou na EasyPark. K této změně došlo z důvodu změny majetkových poměrů ve společnostech, které aplikace provozují. Smluvní ujednání zůstávají původní,“ v ysvětlil náměstek primátorky Ivo Kantor.

V současné době odbor dopravy Magistrátu města Třince řeší poslední detaily smlouvy včetně nastavení EasyPark aplikace. Jakmile bude aplikace nastavena podle zadání, začne ostrý provoz. Už nyní však probíhá „testovací provoz“ a lze aplikací zaplatit. Pro řidiče se nic nemění, pouze si musí nainstalovat novou aplikaci EasyPark.

Jednou z novinek je, že aplikace EasyPark je ve většině nových vozů dostupná i přes rozhraní Apple CarPlay a Android Auto, což umožní platit parkovné přímo z palubního systému vozu. Další výhodou pro ty, kteří někdy parkují na firmu, je vytvoření odděleného účtu, čímž si lze ušetřit papírování.

„Pokud jste dosud nevyužívali žádnou aplikaci k placení parkovného, můžete si snadno stáhnout aplikaci EasyPark z Google Play nebo App Store. Instalace zabere pár sekund a samotná registrace už jen pár kliknutí. Vyplníte telefonní číslo, registrační značku a vybranou platební metodu. A až budete potřebovat zaplatit, stačí potvrdit místo a vybrat plánovanou délku parkování,“ vysvětluje Leszek Gryga z odboru dopravy Magistrátu města Třince a dodává: „Možnosti této aplikace jsou širší, tedy umožňují v budoucnu další vylepšení a rozšíření funkcí.“

V případě, že se setkáte při instalaci či v průběhu užívání aplikace EasyPark s problémy, nebo budete mít dotaz technického typu, neváhejte se obrátit na podporu EasyPark: +420 800 021 110, e-mail podpora@easypark.cz

Zodpovídá: Ing. Stanislav Cieslar
Vytvořeno / změněno: 14.2.2024 / 14.2.2024 | Zveřejnit od-do: 14.2.2024-26.2.2026
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688