pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  16.02.2024 00:00:00

Rekonstrukce silnice mezi Ústím nad Orlicí a Letohradem začne ještě letos, nejprve se ale chystá oprava výtluků



Na základě pokynu krajské samosprávy připravuje Správa a údržba silnic Pardubického kraje (SÚS Pk) rekonstrukci silnice II/360 mezi Ústím nad Orlicí a Letohradem. Ještě před ní však během dubna silničáři zahájí nutné opravy povrchu ve vybraných úsecích na trase.

Komplexní rekonstrukce silnice II/360 spojující města Ústí nad Orlicí a Letohrad bude mít několik etap a první začne již v letošním roce. Před jejím zahájením dojde kvůli nevyhovujícímu technickému stavu k výspravám živičného krytu vybraných úseků. „Je to dočasné řešení, k němuž přistupujeme preventivně z toho důvodu, že vozovka v některých místech v posledních letech poměrně rychle degraduje vlivem počasí a zátěže. Nechceme, aby se nadále snižovala bezpečnost a plynulost dopravy v této lokalitě. Proto na části silnice od Černovíru po lesní úsek v Letohradě opravíme povrch tam, kde je stav nejhorší. Celkem se jedná o šest lokalit, které určilo místní cestmistrovství. Práce na nich začnou v průběhu dubna letošního roku s tím, že v případě výsprav se pohybujeme na nákladech kolem 20 milionů korun s daní. K tomu ještě v letošním roce začne komplexní rekonstrukce úseku od obchodní zóny v Ústí nad Orlicí až po železniční přejezd,“ uvedl hejtman Martin Netolický s tím, že dílčí opravy povrchu poničených částí silnice se budou dělat za částečných dopravních omezení.

V případě komplexní rekonstrukce silnice II/360 od obchodní zóny v Ústí nad Orlicí až po přejezd u Černovír se vedení SÚS zástupcům kraje zavázalo, že práce zahájí ještě letos, podle předpokladů by tak mělo dojít ve druhé polovině roku.

Pardubický kraj chtěl původně tento projekt financovat z fondů Evropské unie, nakonec ale se ale samospráva vydala jinou cestou. „Kvůli převisu žádostí i odhadovaným časovým prodlevám jsme si vyhodnotili, že nejrychlejším řešením bude akci rozdělit na etapy a vše platit přímo z krajského rozpočtu. Pokud bychom projekt financovali z eurofondů, začali bychom opravovat nejdříve v letech 2026 a 2027. Na první etapu od okružní křižovatky v Ústí nad Orlicí k železničnímu přejezdu Černovír máme projektovou dokumentaci k územnímu rozhodnutí a nyní pracujeme na získání stavebního povolení. Pro ilustraci dodávám, že letos plánujeme zahájení zhruba sto projektů oprav komunikací za téměř tři miliardy korun s daní po celém Pardubickém kraji. Plán vychází z priorit, které se určují například v závislosti na frekvenci dopravy, lokálním významu i stavu vozovky,“ dodává náměstek hejtmana pro dopravu Michal Kortyš.

Zajímají vás opravy silnic v Pardubickém kraji?

Na webu doprava.pardubickykraj.cz můžete najít seznam plánovaných rekonstrukcí, které chce Pardubický kraj zahájit v letošním roce. Po výsledcích soutěží na veřejné zakázky budou data aktualizovaná a doplněná o přesné termíny realizací, předpokládané náklady a v případě větších staveb i detailních infoletáků. Na webu také naleznete plánované investice Ředitelství silnic a dálnic a Správy železnic.

V průběhu příštích týdnů na webu najdete i konkrétní informace k jednotlivým etapám opravy silnice II/360.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688