OCP (Oční centrum Praha)
Zdraví  |  16.02.2024 07:37:13

Zima přeje laserovým operacím očí

Řada lidí nechce podstupovat operaci zraku v letním období. Převládá u nich totiž mýtus, že by se tyto operace neměly v létě podstupovat, a zároveň se řada z nich nechce vzdát jakýchkoli aktivit kvůli pooperačnímu režimu. Nyní je tedy ideální období, kdy mohou laserovou operaci zraku podstoupit.

Kdo nosí brýle, ví, že jsou skutečně na obtíž, ať se jedná o jakékoliv roční období. V zimě se brýle neustále zamlžují a nelze s nimi sportovat. Ani kontaktní čočky nejsou v zimním období ideální. Při neustálých přechodech z mrazivého vzduchu do přetopených místností se suchým vzduchem se oči vysušují a kontaktní čočky pak mohou v očích řezat a dráždit je.

V létě nelze nosit sluneční brýle, nelze se s nimi koupat ani s nimi nelze bezpečně sportovat. Zároveň nejsou kontaktní čočky zcela vhodné pro koupání a plavání, neboť hrozí riziko jejich vyplavení či zanesení infekce do oka. Řešením by mohlo být laserové odstranění dioptrií, které řadě lidí může doslova změnit život.

Laserové odstranění dioptrií

Laserovou operací očí se řeší odstranění očních vad, jako je krátkozrakost, dalekozrakost i astigmatismus. Laserová korekce zraku je vhodná pro pacienty ve věku 20–45 let, kteří mají ustálené dioptrie alespoň po dobu jednoho roku.

„Je nutné mít na paměti, že vhodnost laserové operace je vždy individuální a lze ji doporučit pouze na základě komplexního předoperačního vyšetření,“ vysvětluje MUDr. Andrea Janeková, FEBO, vedoucí lékařka centra kataraktové a refrakční chirurgie Očního centra Praha.

Operace s úsměvem

V Očním centru Praha korigují dioptrie nejčastěji nejmodernější metodou ReLEx SMILE. Tato metoda je pro oko velice šetrná, přesná a zcela bezbolestná.

„Operace se provádí pomocí tzv. femtosekundového laseru, který na základě přesných výpočtů upraví požadovaný počet dioptrií, a to bez narušení pevnosti a stability rohovky. Díky minimálnímu zásahu do oka je doba hojení a rekonvalescence velice krátká a člověk se po operaci vrací téměř okamžitě do běžného života. V den operace doporučujeme pacientům relaxovat a odpočívat, ale již druhý den se ostrost vidění stabilizuje a pacient se může vrátit i do práce a k běžným aktivitám. Téměř zcela se oko zhojí do dvou týdnů od operace,“ sděluje paní doktorka Janeková.

Operace se provádí ambulantně v lokální anestezii a je zcela bezbolestná. Zákrok trvá přibližně 20 minut a operují se obě oči v jeden den. Samotné laserování dioptrií trvá pouhých pár vteřin. Výsledek pacient zaznamená ihned po operaci a většina pacientů dosáhne již druhý den 90% zrakové ostrosti.

Investice se pacientům vrátí

Laserové operace dioptrických vad nejsou hrazeny zdravotními pojišťovnami, nicméně investice do laserové operace se pacientům vrátí.

„Ačkoliv se jedná o jednorázovou vyšší investici, do budoucna ušetří daleko vyšší náklady za nové brýle a kontaktní čočky, které by museli lidé pořizovat řadu let,“ vysvětluje MUDr. Janeková a dodává: „V Očním centru Praha jsme si vyšších nákladů vědomi, a proto pacientům nabízíme možnost úhrady operace na splátky, a to zcela bezúročně.“

Ten, kdo o operaci uvažuje, by ji tedy neměl zbytečně odkládat. Čím dříve laserovou operaci podstoupí, tím více ušetří. Zimní období je zároveň pro podstoupení laserové operace ideální. Člověk není omezen plánováním dovolené, omezením při koupání, a ještě ani nepropuklo období, které je spojeno s alergiemi, které mohou dráždit oči. A v létě si pak lze již naplno užívat svobodu bez brýlí a čoček.

 

Oční centrum Praha

OCP je soukromá oční klinika s dlouholetými zkušenostmi, která poskytuje zdravotní péči v oboru očního lékařství již od roku 2000. Po celou dobu existence je naší nosnou myšlenkou "Návrat do jasného světa na dosah ruky” a za uplynulých 20 let jsme do jasného světa vrátili téměř 100.000 pacientů, kteří byli na naší klinice úspěšně operováni. Poskytování kvalitní péče a lidský přístup ke každému pacientovi v Očním centru Praha vždy byl, je a bude i do budoucna na prvním místě.

Více informací na: www.ocp.cz

16.02. 09:08  ?? (Jendabendaaa)

Poslední zprávy z rubriky Zdraví:

Út 10:09  OCT: nový pohled do oka přinesl revoluci v diagnostice OCP (Oční centrum Praha)
20.04.2024  V Česku ani v EU jako celku nedošlo za únor 2024 k nadúmrtí Markéta Höfferová (Kurzy.cz)
15.04.2024  Podmořský svět, který léčí Redakce (Bydlet.cz)
12.04.2024  Když jaro pálí aneb tipy pro alergické oči OCP (Oční centrum Praha)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688