NUKIB (nukib.cz)
Kriminalita a bezpečnost  |  15.02.2024 15:29:00

Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost pomůže s kyberbezpečností při MS IIHF v ledním hokeji

Na zajištění kybernetické bezpečnosti Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 bude spolupracovat Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost (dále jen NÚKIB nebo Úřad). Vyplývá to z memoranda, které podepsali ředitel NÚKIB Lukáš Kintr a prezident Českého svazu ledního hokeje (ČSLH) Alois Hadamczik. Šampionát bude letos v květnu hostit Praha a Ostrava.

Memorandum stanovuje zásady činnosti a spolupráce mezi NÚKIB a ČSLH během konání Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. V praxi to bude znamenat, že hokejový svaz určí skupinu služeb, které jsou nutné pro zajištění chodu šampionátu a NÚKIB pak bude poskytovat podporu a součinnost. Pokud by se během mistrovství objevil kybernetický incident, pak Úřad aktivně pomůže při jeho řešení.

Do České republiky se sjede celá řada skvělých sportovců a jejich příznivců, akce přitáhne velkou pozornost. Je třeba ji důsledně ohlídat i v kyberprostoru. Proto jsme rádi, že se na takto významné sportovní události nejen pro Českou republiku můžeme za NÚKIB podílet a můžeme svou odborností přispět k jejímu zdárnému průběhu,“ říká ředitel NÚKIB Lukáš Kintr.

Spolupráci vítá i prezident ČSLH Alois Hadamczik: „Bezpečí pro všechny účastníky Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 - od týmů a vedení až po fanoušky v jednotlivých arénách - je jednou z priorit organizačního výboru. Jsem potěšen, že jsme mohli uzavřít spolupráci s Národním úřadem pro kybernetickou a informační bezpečnost. Společnými silami uděláme maximum pro zajištění kybernetické bezpečnosti šampionátu v Praze a Ostravě.“

Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji se v samostatné České republice bude konat potřetí. Naváže tak na šampionáty z let 2004 a 2015. Právě akce z roku 2015 navíc drží historický rekord v návštěvností (741 690 lidí). Dle některých odhadů se také letošní návštěvnost může blížit nebo dokonce překonat hranici 700 tisíc diváků, kteří budou podporovat své národní týmy z 16 zemí. Pro Úřad jde o první spolupráci na takto rozsáhlé sportovní akci.

NÚKIB vznikl v roce 2017 vyčleněním z Národního bezpečnostního úřadu. Aktuálně zaměstnává přibližně 350 lidí. Úřad má na starosti kybernetickou bezpečnost České republiky včetně ochrany utajovaných informací v oblasti informačních a komunikačních systémů a kryptografické ochrany. Mimo nastavování podmínek pro povinné subjekty spadající pod zákon o kybernetické bezpečnosti se věnuje také vzdělávání veřejnosti v oblasti kybernetické bezpečnosti a spolupracuje na tvorbě legislativy v rámci Evropské Unie.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688