Euroskop (euroskop.cz)
Evropská unie  |  12.02.2024 13:12:00

Proběhl seminář Zažij stáž u Evropské komise, který představil možnosti a tipy jak na Blue Book program

Ve čtvrtek 8. února 2024 proběhl v pražském Karolinu seminář, který představil možnosti, tipy a zkušenosti v oblasti Blue Book stáží v Evropské komisi. Stáže na akci prezentovali odborníci z několika odvětví a také stážisté, kteří mají s programem osobní zkušenost. Akce byla vysílána také online a je možnost ji zhlédnout i zpětně.

Získání stáže či práce v institucích EU bývá často tvrdým oříškem a spoustu lidí si s přihláškou a žádostí neví rady. Výjimkou není ani praxe v Evropské komisi, na kterou se čtvrteční seminář zaměřoval. Konkrétně byl prezentován již zmíněný program stáží Blue Book v Evropské komisi, který už pomohl odstartovat kariéru v EU tisícům lidí z celého světa.

Celý koncept představil Pavol Kukučka, vedoucí komunikační sekce Zastoupení Evropské komise v ČR, podle kterého je stáž vhodná pro studenta jakéhokoliv oboru, kterého politika EU zajímá a chtěl by se v ní angažovat. „Mám výborné kolegy, kteří studovali veterinu, jsou kolegové, kteří vystudovali architekturu. Evropská komise je ekosystémem, kde je prostor práce prakticky pro každého!“ řekl Pavol Kukučka, podle kterého je na této práci úžasné také to, že má obrovský smysl.

Na stáž je možné se přihlásit dvakrát ročně, na jarní a podzimní období, které probíhá v jednom z mnoha nabízených měst, ve kterých má Evropská komise svá sídla. Nejen to detailně popsala Tereza Sanjuan, komunikační manažerka ze Zastoupení Evropské komise v ČR, v jejíž prezentaci bylo zmíněno mnoho důležitých informací, od kritérií přijímacího řízení přes náplně práce až po zásadní kroky při podávání přihlášky.

Rozmanitosti zaměření práce v Evropské komisi se věnoval Jacob Janek z Odboru evropské institucionální a právní podpory Úřadu vlády ČR a přiblížil rozcestník EU Careers, pracovní možnosti, ohodnocení, výhody a také Strategii podpory Čechů v institucích EU.

Následně proběhl rozhovor s několika Blue Book stážisty Alenou Nagyovou, Lucií Vinařskou a Jakubem Fišerem, kteří mluvili o svých zážitcích a cenných zkušenostech.

Na závěr semináře měli všichni účastníci, včetně těch, kteří akci sledovali online, možnost se zeptat na cokoliv, co je zajímalo. Na konci semináře proběhl se všemi zúčastněnými také networking.

Registrace na podzimní běh stáží v Evropské komisi bude zahájena 19. února. Doporučujeme Vám čtvrteční seminář zhlédnout a získat tak přehled nad celým Blue Book programem, kterého se i Vy můžete stát součástí! Záznam je dostupný na tomto odkaze.

The post Proběhl seminář Zažij stáž u Evropské komise, který představil možnosti a tipy jak na Blue Book program appeared first on Tvoříme evropu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688