Inzerce (Inzerce)
Prezentace  |  12.02.2024 14:40:34REKLAMA

Odborníci z PromoCodius pozorují vznikající trend: přítomnost speciálních promo kódů a slev výhradně v mobilních aplikacích. Co stojí za tímto jevem?

Nedávno se objevil významný trend: nárůst exkluzivních slev, ke kterým lze přistupovat pouze prostřednictvím mobilních aplikací. Tento posun není jen prchavým zájmem, stává se převládající strategií mezi společnostmi usilujícími o zajištění loajality zákazníků.

Statistiky platformy Promocodius, která nabízí slevy a promo kódy, odhalují pozoruhodný nárůst četnosti takových nabídek o 53 % v roce 2023 oproti situaci před několika lety, což podtrhuje význam, který se přisuzuje zapojení aplikací. Co stojí za tímto trendem?

Způsob, jak změnit zapojení spotřebitelů pomocí slev zaměřených na aplikace

Nedávné studie PromoCodius ukazují, že přibližně 75 % špičkových e-komerčních společností nyní nabízí exkluzivní slevy a promo kódy, jako je promo akce mBank, ve svých mobilních aplikacích, což je významný nárůst oproti období před dvěma lety. Tento nárůst odráží snahu firem přitáhnout pozornost spotřebitelů a budovat trvalé vztahy prostřednictvím exkluzivních nabídek dostupných pouze v aplikacích.


Proč dávat přednost propagačním kódům zaměřeným na aplikace? Odpověď je na místě: dominance mobilních platforem je nepřehlédnutelná, přetváří maloobchodní prostředí a zpochybňuje tradiční přístup k webovým stránkám. Jen ve Spojených státech se maloobchodní m-commerce tržby v roce 2021 vyšplhaly na 360 miliard amerických dolarů a prognózy předpovídají téměř zdvojnásobení tohoto čísla a dosažení přibližně 710 miliard amerických dolarů do roku 2025, a to díky údajům společnosti Statista. Přesto je celý důvod hlubší než jen perspektivní růst m-commerce. 


Podle Alisy Sklyarové, projektové manažerky společnosti PromoCodius, je důvod jednoduchý a opodstatněný. “Nespokojenost s webovými stránkami podněcuje uživatele k hledání alternativ nebo k úplnému odchodu. V rámci ekosystému aplikací je však změna méně pohodlná, takže uživatelé spíše zůstanou kvůli potížím s instalací a učením se nové aplikace,” upozorňuje Alisa Sklyarova.


Aplikace také nabízejí přímou komunikaci, umožňují personalizovaný marketing prostřednictvím push notifikací a na míru šitých propagačních akcí, což podporuje věrnost značce. Instalace aplikace se stává symbolem věrnosti, protože uživatelé v ní nacházejí pohodlí a pohlcující zážitky, které se integrují do jejich digitálního života.

Společnosti preferují PWA místo běžných aplikací

Další dílčí trend se týká technické stránky: firmy stále častěji upřednostňují progresivní webové aplikace (PWA) před tradičními mobilními aplikacemi kvůli jejich nákladové efektivitě a rychlejšímu načítání. PWA umožňují firmám rozšířit dosah exkluzivních promo kódů na širší publikum při zachování standardů uživatelského prostředí. Fungují jako kompaktní aplikace přístupné přes webové prohlížeče, vytvořené pomocí HTML5 a JavaScriptu. PWA nabízejí okamžité načítání, nižší míru odezvy a potenciál pro vyšší míru konverzí a díky hodnocení portálu Medium uspokojují 6,3 miliardy uživatelů chytrých telefonů po celém světě. PWA v podstatě přinášejí revoluci v postupech vývoje webových aplikací, přičemž podle prognózy společnosti Statista by měl trh do roku 2027 dosáhnout 10,44 miliardy dolarů, což z nich činí dobrý odrazový můstek pro budování loajality zákazníků pro firmy různých velikostí.


Vzestup exkluzivních promo kódů aplikací tak znamená strategický obrat směrem ke konsolidaci zapojení zákazníků v rámci samostatného digitálního ekosystému. S vývojem digitálního prostředí se přijímání inovativních řešení, jako jsou PWA, stává nezbytností pro společnosti, které usilují o vydobytí si mezery v silně konkurenčním prostředí elektronického obchodu.


promocodius.com je online platforma, která nabízí aktuální kupóny, akce a slevy pro tisíce známých a předních prodejců. Založena v roce 2016. Působí na Ukrajině, v České republice, Polsku, Slovensku, Rumunsku, Švédsku, Dánsku, Finsku, Norsku, Španělsku, Mexiku, ve Spojených státech a v Turecku.




Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688