Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Akcie ve světě  |  12.02.2024 11:18:15

Společnost Air Products hlásí za první čtvrtletí fiskálního roku 2024 upravený zisk na akcii ve výši 2,82 USD

Společnost Air Products (NYSE:APD) oznámila výsledky za první čtvrtletí fiskálního roku 2024. Zisk na akcii dosáhl výši 2,73 USD, což je o šest procent více než v předchozím roce a upravený zisk na akcii ve výši 2,82 USD, který vzrostl oproti předchozímu roku o sedm procent (podle GAAP).  To umožnilo zvýšení čtvrtletní dividendy na 1,77 USD na akcii, což je 42. rok po sobě, kdy dividenda roste.

Air Products

Tržby za první čtvrtletí ve výši 3,0 miliardy dolarů se oproti předchozímu roku snížily o šest procent. Pokles obratu ale neměl negativní dopad na zisk, který kompenzovaly o 11 procent nižší náklady na energie, o jedno procento zvýšené prodejní ceny a o jedno procento příznivější měnové podmínky.

Upravený zisk EBITDA ve výši 1,2 miliardy USD vzrostl meziročně o osm procent a čistý zisk ve výši 622 milionů USD vzrostl oproti předchozímu roku o šest procent. Výsledky pozitivně ovlivnily vyšší příjmy z majetkových účastí, vyšší ceny a vyšší objem obchodů. Marže čistého zisku ve výši 20,7 procenta se oproti předchozímu roku zvýšila o 230 bazických bodů a upravená marže EBITDA ve výši 39,2 procenta se rostla o 510 bazických bodů, což zahrnovalo pozitivní dopad zhruba 400 bazických bodů díky nižším nákladům na energie.

Předseda představenstva, prezident a generální ředitel společnosti Air Products Seifi Ghasemi k výsledkům uvedl: "Navzdory významným geopolitickým a ekonomickým překážkám si tým společnosti Air Products vedl dobře, a oproti minulému roku zvýšil náš upravený zisk na akcii o sedm procent. Naše vykázané výsledky byly nižší, než jsme očekávali, a to především kvůli zpomalení výroby v Asii, zejména v Číně, nižší poptávce po heliu, nákladům na prodej zařízení a devalvaci měny v Argentině. I přes tyto obtíže pokračujeme v úspěšné realizaci naší ambiciózní, dlouhodobé strategie růstu prostřednictvím naší hlavní činnosti v oblasti průmyslových plynů a jako lídr v oblasti nízkoemisního vodíku, abychom vytvořili čistší budoucnost pro celý svět."

Výhled

Společnost Air Products nyní očekává celoroční výhled upraveného zisku na akcii za fiskální rok 2024 ve výši 12,20 až 12,50 USD, což je o šest až devět procent více než v předchozím roce. Pro druhé čtvrtletí fiskálního roku 2024 činí výhled upraveného zisku na akcii 2,60 až 2,75 USD. Očekávané kapitálové výdaje za celý fiskální rok 2024 jsou ve výši 5,0 až 5,5 miliardy USD.


Air Products (NYSE: APD) je přední světová společnost zabývající se výrobou průmyslových plynů, která na trhu působí 80 let. Společnost se zaměřuje na zajištění energií, udržitelný rozvoj a rozvíjející se trhy. Dodává potřebné technické plyny, související vybavení a odborné aplikační poradenství desítkám průmyslových odvětví, od rafinérií, chemického a strojírenského průmyslu přes výrobu elektrotechniky, zpracovatelský průmysl, až po potravinářství. Air Products je rovněž světovým lídrem v dodávkách technologií a zařízení pro zpracování zkapalněného zemního plynu. Společnost vyvíjí, navrhuje, staví, vlastní a provozuje některé z největších světových průmyslových plynárenských projektů. To zahrnuje projekty v oblasti zplyňování, které udržitelně přeměňují bohaté přírodní zdroje na syntetický plyn pro výrobu vysoce hodnotné energie, paliv a chemikálií, projekty na zachytávání uhlíku a světové projekty bezuhlíkového vodíku, které podporují globální ekologickou dopravu a přechod na bezemisní energetiku.

Společnost dosáhla ve fiskálním roce 2023 obratu ve výši 12,6 miliard USD z operací v 50 zemích světa a její současná tržní kapitalizace činí přibližně 60 miliard USD. Více než 23 000 kvalifikovaných a talentovaných zaměstnanců je vedeno vyšším posláním společnosti Air Products vytvářet inovativní řešení přínosné pro životní prostředí, podporovat udržitelný rozvoj a řešit výzvy, kterým čelí zákazníci, komunity i celý svět.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá 15:25  Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688