Středočeský (kr-stredocesky.cz)
Z regionů  |  08.02.2024 09:12:00

Řada nových staveb by měla v Nymburku uklidnit dopravu

Doprava v Nymburku by měla v nejbližších letech doznat citelných změn. Především by se měla zklidnit. Na své by si měli přijít i milovníci cyklistiky. Radní na svém dnešním vzali na vědomí návrh memoranda mezi krajem, Krajskou správou a údržbou silnic a městem, které řeší spolupráci na několika významných dopravních stavbách. Poslední slovo budou mít zastupitelé.

V Nymburku by měly vyrůst stavby, které by měly výrazně přispět ke zklidnění dopravy, včetně té cyklistické. Krajští radní na svém dnešním zasedání vzali na vědomí návrh memoranda, které spolupráci na přípravě a výstavbě několika významných dopravních staveb řeší. Jde o most přes vodoteč Mrlina, cyklostezku s infrastrukturu u vodoteče, obslužnou a příjezdovou k budoucímu parkovišti P+R a sportovišti Veslák, cyklostezku podél Labe, točnu pro autobusy a doplnění patřičných inženýrských sítí. Účastníky memoranda budou kraj, Krajská správa a údržba silnic (KSÚS) a město Nymburk. „ Cílem memoranda je vytvoření podmínek pro úspěšnou realizaci investic. Konkretizace forem spolupráce stran bude upřesněna následným uzavřením smlouvy o spolupráci, kde bude zároveň vymezena finanční spoluúčast stran,“ upřesňuje Petr Borecký, radní pro oblast veřejné dopravy.

Velkým přínosem by měla být propustnost území cyklistickými stezkami propojujícími stávající trasy a dostupnost pro MHD. Spolupráci na stavbě cyklostezky a příslušné infrastruktury k ní, přislíbil i Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI). Středočeský kraj by měl být investorem celé akce a prostřednictvím své příspěvkové organizace KSÚS by měl mít na starosti výstavbu a úpravu stavební objektů, které jsou anebo budou v majetku kraje. Město Nymburk se zaváže k poskytnutí pozemků nutných k realizaci celé akce. Dále se zaváže k zajištění projekční přípravy a zajištění financování výstavby mostu přes vodoteč, spoluprací se SFDI ve věci výstavby cyklostezky a infrastruktury s ní spojené, včetně chodníku pro pěší a příjezdové komunikace.

Schválení memoranda ještě musí schválit zastupitelé.


© ilustrační foto Wikipedie

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688