Město Pelhřimov (mestopelhrimov.cz)
Z regionů  |  07.02.2024 16:20:00

Kraj Vysočina znovu chystá týden sportu zdarma

Kraj Vysočina připravuje v pořadí třetí ročník týdne sportu zdarma pod názvem Vysočina v pohybu. Akce, v rámci níž bude veřejnost moci bezplatně využít vnitřní sportoviště na území regionu, odstartuje v pondělí 8. dubna. Sportovat zdarma bude možné až do neděle 14. dubna. Do konce února otevírá Kraj Vysočina registraci partnerů akce z řad majitelů a provozovatelů vnitřních sportovišť. Těm kraj poskytne finanční příspěvek a mediální podporu.
Týden sportu

Cíl akce se oproti minulým letům nemění. Zásadní je přilákat co nejvíce lidí z Vysočiny ke sportu, umožnit veřejnosti trávit aktivněji volný čas, přiblížit lidem sportovní nabídku v jejich spádové oblasti, vzbudit zájem o zdravý životní styl i zvědavost, umožnit provozovatelům sportovišť představit novinky v jejich nabídce a oslovit potenciální nové klienty. Akci kraj připravuje pro širokou veřejnost bez omezení věku,“ řekl hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.
V první fázi, období od 7. února do 7. března, otevře Kraj Vysočina registraci vnitřních sportovišť, jejichž majitelé nebo provozovatelé mají chuť se do projektu zapojit. Podmínkou je kapacita sportoviště alespoň 20 osob a rezervace minimálně 7 volných hodin v týdnu pro bezplatný sport (1 hodina = 60 minut). Příkladem sportovišť, která jsou ideálním adeptem pro zapojení do projektu, jsou plavecké bazény, zimní stadiony a kluziště, posilovny, fitness centra, tělocvičny, haly nebo třeba sokolovny, taneční studia ale i lezecká centra. Sportovištěm se pro účely této akce v sezóně 2024 nerozumí herny na bowling, šipky nebo kulečník, dále kuželny, sportoviště v ubytovacích zařízeních, wellness centra a dětská zábavní centra. Více informací je uvedeno na stránkách vysocinavpohybu.cz.
Od března budou na webu vysocinavpohybu.cz postupně zveřejňovány nabídky volných sportovních hodin, které bude moci veřejnost v termínu 8. - 14. dubna 2024 bezplatně využít. Půjde o ideální příležitost, jak udělat něco pro své zdraví, vyzkoušet si nové sporty nebo se seznámit s nabídkou aktivit poskytovaných konkrétními sportovišti. Seznam sportovišť bude pravidelně aktualizován, na stránky se vyplatí vracet. Předchozí ročníky osvětové akce Vysočina v pohybu oslovily zhruba šedesátku provozovatelů vnitřních sportovišť, která navštívilo více než 20 tisíc lidí. Podobně rozsáhlá akce nemá v Kraji Vysočina obdoby.
Zodpovídá: Bc. Andrea Unterfrancová
Vytvořeno / změněno: 7.2.2024 / 7.2.2024
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688