Inzerce (Inzerce)
Prezentace  |  07.02.2024 12:04:59REKLAMA

XTB představuje svůj plán produktů a oznamuje předběžné finanční výsledky za rok 2023

XTB představuje svůj plán produktů, PR článek


● Rekordní konsolidovaný čistý zisk v roce 2023: 175 mil. eur (+ 6.9% meziročně).

● Další rok dynamického růstu klientské základny: Počet aktivních klientů se zvýšil o 51 % na 408,5 tisíce v roce 2023.

● Zvýšená volatilita na světových finančních trzích v kombinaci s rostoucí klientskou základnou vedla k nárůstu konsolidovaných výnosů na 351 mil. eur (+13,9 % meziročně).

● Produktový plán na rok 2024 zahrnuje přidání frakčních dluhopisů, spuštění sociálního obchodování, penzijních účtů (tj. IKE / IKZE v Polsku, ISA ve Spojeném království) a také virtuální peněženku a kartu pro více měn.

● Ambicí XTB je stát se přední evropskou aplikací nabízející klientům snadný a pohodlný způsob obchodování, investování, spoření a okamžitý přístup k jejich penězům.

Společnost XTB, globální fintech nabízející online investiční platformu a mobilní aplikaci, oznámila předběžné finanční výsledky za rok 2023. Další rok dynamického růstu klientské základny v kombinaci se zvýšenou volatilitou na světových finančních trzích vyústil v rekordní konsolidovaný čistý zisk ve výši 175 mil. eur a konsolidované výnosy ve výši 351 mil. eur.

Loňský rok byl rekordní i z hlediska získávání klientů a jejich zvýšené investiční aktivity. Počet aktivních klientů, kteří provedli nějaký obchod, se zvýšil o 51 % na 408,5 tis. na konci roku 2023. Celkový počet klientů pak dosáhl 897 tisíc a do 29. ledna 2024 si u XTB zřídilo investiční účet dalších 38,1 tisíce klientů.

„Loňské výsledky jsou jasným signálem, že XTB je na správné cestě k dosažení stabilních a opakovatelných výsledků - nejen z hlediska finanční výkonnosti, ale také na provozní úrovni. Díky intenzivním marketingovým kampaním a neustálému rozvoji produktové nabídky se naše aplikace stává řešením první volby pro všechny, kteří chtějí aktivně či pasivně spravovat své úspory,” uvedl David Šnajdr, regionální ředitel XTB.

Po nedávném přidání investičních plánů založených na ETF a zavedení úrokových sazeb u neinvestovaných fondů plánuje XTB dále rozšiřovat svou investiční nabídku o pasivní investiční segmenty a přidávat produkty, které jsou atraktivní pro širší klientskou základnu. Tato strategie urychlí probíhající transformaci XTB z brokera CFD na univerzální investiční aplikaci.

2024 Plán produktů

Ve 2. čtvrtletí 2024 se XTB chystá rozšířit svou nabídku pasivních investic o další třídu aktiv - dluhopisy. Ty budou zahrnovat dluhopisy vydané vládami (včetně USA, Velké Británie, Německa a Polska) a podnikové dluhopisy, které vydávají renomované světové podniky nebo firmy s relativně bezpečným ratingem (od AAA po BBB-).

Ve druhém kvartálu bude také spuštěna služba Social Trading. Cílem této nové funkce je podpořit investory při přijímání promyšlených investičních rozhodnutí sledováním aktivit některých z nejúspěšnějších investorů XTB.

Vzhledem k tomu, že společnost vidí rostoucí potenciál v segmentu dlouhodobého investování, plánuje ve 3. čtvrtletí 2024 uvést na trh produkt zaměřený na potřeby polských klientů - konkrétně penzijní účty IKE a IKZE. Vzhledem k atraktivní nabídce XTB bez poplatků za transakce s akciemi a ETF do 100 000 eur měsíčně se očekává, že to přiláká nové skupiny klientů. Podobně jako na polském trhu bude možnost zavedení podobných programů sondována i na dalších trzích, včetně Česka, kde XTB plánuje vyhodnotit místní DIP.

Do konce roku chce XTB představit produkt s přidanou hodnotou nad rámec investování. Integrovaná virtuální peněženka s kartou pro více měn umožní klientům provádět platby, převody, směnu měn a investovat. Aktivní investoři budou moci volně převádět prostředky mezi všemi svými účty XTB.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Přečtěte si také:

15.02.2024Kofola: Dnes předběžné výsledky za 4. kvartál 2023 Research (Česká spořitelna)
14.02.2024Kofola: Zítra předběžné výsledky za 4. kvartál 2023 Research (Česká spořitelna)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688