OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  06.02.2024 19:45:29

Amazon končí s pojištěním ve Velké Británii

Společnost Amazon ukončila svou pojišťovací činnost ve Velké Británii, kterou odstartovala v říjnu 2022. Toto strategické rozhodnutí bylo zdůvodněno optimalizací firemních priorit, kdy se společnost chce soustředit na klíčové oblasti svého podnikání.

Srovnávač produktů Amazon Insurance Store, jehož sortiment zahrnoval rozsáhlou škálu pojištění včetně domácnosti, automobilů a cestování ve spolupráci s pojišťovnami jako Ageas, Co-op a LV, uzavřel své provozy po pouhých 15 měsících od svého zahájení. A to navzdory očekáváním a nadšení ze vstupu tohoto globálního giganta do odvětví pojišťovnictví.

„V průběhu minulého roku jsme vyhodnocovali různé obchody a programy, a v rámci toho jsme učinili obtížné rozhodnutí ukončit Amazon Insurance Store. Našim klientům vzkazuji, že stávající pojistné smlouvy, probíhající pojistné události a budoucí pojistné události v průběhu pojistné doby zůstanou nedotčeny a budou jim poskytnuty pokyny ohledně všech nezbytných opatření vyplývajících z této změny," uvedl Vassil Gedov, šéf Amazon Insurance Store.

Tento krok však specialisty z pojišťovacího oboru nepřekvapil, protože ti už delší dobu poukazovali na výzvy, kterým čelí velké značky při vstupu do nových trhů. Někteří z nich srovnávali situaci Amazonu s neúspěšným pokusem Googlu proniknout do pojišťovacího trhu s projektem Google Compare, který byl ukončen v roce 2016. Mezi možné důvody nezdaru Amazonu patří nízké ziskové marže, nízké povědomí o jeho pojišťovacích službách nebo nesoulad s britskou finanční regulací.

Amazon Insurance Store byl považován za potenciální hrozbu pro tradiční pojišťovny, které se obávaly jeho schopnosti využít své obrovské zákaznické základny, datové analytiky a technologické inovace. Nicméně Amazon nebyl schopen nabídnout nižší ceny nebo lepší služby než jeho konkurenti, což znamenalo, že jeho pojišťovací obchod nebyl dostatečně atraktivní pro zákazníky. Úspěšnost tohoto projektu byla ovlivněna také dopady pandemie covid-19, která způsobila pokles poptávky. Amazon rovněž čelil silné konkurenci od jiných digitálních platforem, jako je Compare the Market, MoneySuperMarket nebo Confused.com, které nabízí širší výběr pojišťovacích produktů a lepší zákaznickou zkušenost.

Přestože společnost nyní ukončila svoji pojišťovací službu, je nutno zdůraznit, že Amazon si nadále udržuje aktivní úlohu v oblasti pojištění, zejména v rámci podpory malých a středních podniků (MSP) na své platformě Marketplace. Poskytování specializovaného pojištění pro více než 85 000 MSP, které působí na jeho platformě ve Velké Británii, svědčí o pevné angažovanosti společnosti v poskytování adekvátní ochrany pro online prodejce čelícím různorodým rizikům současného světa. A vzhledem k současným proměnám v odvětví pojišťovnictví a stoupajícímu zájmu o inovativní přístupy v této sféře nelze vyloučit, že společnost Amazon se na pojistný trh ve Velké Británii vrátí. Podmínkou však je, že přepracuje svůj přístup a představí nové strategie nebo produkty, které budou reflektovat dynamiku současného trhu.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 11:50  Rakouské ženy žijí déle ve špatném zdravotním stavu OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St 17:00  Jak vypadá rakouský vozový park? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688