Inzerce (Inzerce)
Prezentace  |  02.02.2024 15:03:39REKLAMA

Chcete začít s tradingem? Máme pro vás ultimátní videokurz pro začátečníky!

Trading XTB PR článek

Trading byl odjakživa jednou z nejkontroverznějších disciplín finančního světa. Z jedné strany úspěšný trader může dosahovat profitability, o které se o dlouhodobým investorům ani nesnilo. Ze strany druhé je však aktivní obchodování disciplína, která se povede ovládnout jen determinovaným obchodníkům. Nicméně navzdory na první pohled složitě vypadajícím grafům za vysokou neúspěšností často nestojí složitost tradingu, ale spíše nepřipravenost začátečníků na postupný proces učení se a zdokonalování svých obchodních schopností.

Pro zájemce, kteří neví, jak s tradingem začít, nebo již začali, ale bojují se základy, připravil zkušený trader a senior account manager XTBKarol Hajduček svůj nový kurz Trading pro začátečníky, ve kterém se nováček dozví vše potřebné pro začínajícího tradera. Je tento kurzu vhodný právě pro Vás? A co vše obsahuje? Na tyto detaily se podíváme v dnešním článku.

V první řadě je potřeba si trading definovat. Mnoho lidí jej považuje za stejnou věc jako investování, tyto dvě disciplíny se ale v mnoha věcech velmi liší. Investování je dlouhodobé obchodování především akcií a ETF, případně jiných aktiv (např zlato). V případě nakupování indexových ETF investor teoreticky ani nemusí věnovat finančním trhům příliš pozornosti. Stačí pravidelně přikupovat aktiva a při dlouhodobém časovém horizontu jej trhy za jeho trpělivost odmění.

U tradingu žádný pasivní způsob neexistuje, je to aktivní obchodování v krátkodobých časových horizontech (od minut po týdny/měsíce) většinou při využití pákového efektu. Právě páka je ten pověstný „strašák” odrazující řadu zájemců od tradingu, jelikož samozřejmě funguje oběma směry — násobí jak zisky, tak ztráty. Vzhledem k tomu, že tradeři obchodují mnohem menší a kratší cenové výkyvy, páka je v mnoha případech nezbytná, aby obchodování mělo vůbec smysl. Alternativně můžeme využít větší finanční obnos, ale pokud někdo chce obchodovat například měnové páry, kde jsou pohyby minimální, daný trader by potřeboval obchodovat klidně i s miliony korun, aby byl jeho zisk přijatelný. Páka tím pádem umožňuje trading i s malými obnosy, je to však za cenu vyššího rizika. Je tedy jasné, že úspěšný trader musí mít jiný skillset než investor.

Z kratšího horizontu a pákového efektu vyplývá i nutnost aktivního spravování svých obchodů. Oproti investicím, kde často hraje hlavní roli fundamentální analýza, se tak trading mnohem více orientuje na anylýzu technickou — čtení cenových grafů, používání indikátorů atd. Pro netrénované oko tyto věci mohou vypadat velmi komplikovaně, když však člověk pochopí základní aspekty, grafy nejsou nikterak složité. Jedna z hlavních myšlenek technické analýzy je, že cena aktiva v sobě nese všechny informace potřebné k obchodování, protože cena na tyto fundamenty vždy reaguje.

Z tohoto pohledu tak trading podle technické analýzy může být pro některé i jednodušší; místo zpracovávání fundamentálních reportů se můžete podívat na cenový graf, který má v sobě zaneseny všechny aktuální informace. Toto je ale samozřejmě jen jedna z interpretací. Trading je zajímavý v tom, že má mnoho podob a de facto každý trader si postupem času vyvine svůj vlastní styl. Pokud Vás láká možnost vymyslet si ten svůj, Karolův kurz je skvělým úvodem do tohoto světa.

Hlavní témata kurzu jsou:

Základy tradingu

○ Vysvětlení elementárních funkcí a potřebné terminologie

Skupiny trhů a jejich specifika

○ Jak vybrat ideální trh pro Vás?

Základy technické analýzy

○ Úvod do světa grafů a indikátorů

Pokročilá technická analýza

○ Hledání průměrné ceny, aukční výhody a mnoho dalšího

Základy fundamentální analýzy a její indikátory

Řízení rizika

Nejčastější chyby při obchodování

Psychologie v obchodování

Tvorba obchodního plán

Další informace i samotný kurz Trading pro začátečníky je dostupný na tomto odkazu: https://cz.xtb.com/trading-pro-zacatecniky

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688