OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  01.02.2024 18:00:00

KB Pojišťovna spustila pojištění platebních karet a osobních věcí

KB Pojišťovna přichází na trh s pojištěním osobních věcí a platebních karet, které je součástí nové Extra služby Bezpečí pro klienty Komerční banky. Tato novinka je odpovědí na rostoucí potřebu zabezpečení v dnešní době, kdy se zneužití platební karty nebo účtu může stát osobní finanční katastrofou.

„Naše nové pojištění poskytuje pojistné krytí na všechny platební karty vedené na jméno klienta v případech krádeže, loupeže nebo ztráty karty, a jejího následného zneužití v obchodech nebo při online platbách. Jistí ale i situace, kdy je klient přinucen k výběru z bankomatu pod hrozbou násilí. Pojištění má dvě varianty plnění, Standard do výše 75 000 nebo Plus až 150 000 ,“ představuje nový produkt Martin Svoboda, produktový manažer KB Pojišťovny.

Do varianty služby Plus zařadila KB Pojišťovna i speciální pojištění pro případ zneužití bankovních údajů k provedení neoprávněných elektronických plateb včetně phishingových útoků s možným pojistným plněním až do výše 100 000 . Toto krytí platí i pro platební karty, kdy nedošlo k jejich ztrátě nebo odcizení, ale pouze ke zneužití jejich údajů. Samozřejmě vyloučena je hrubá nedbalost klienta, například když poskytne své údaje na zjevně nedůvěryhodných nebo neověřených internetových stránkách nebo tak učiní navzdory upozornění banky na možný podvod, či sdělí své údaje, ačkoliv se jedná o nestandardní pokyn pro danou obchodní transakci na některém z prodejních portálů.

Pojištění platí po celém světě a pokryje rovněž náklady na pořízení nových osobních věcí, když dojde ke krádeži nebo loupeži, například kabelky, včetně drobné elektroniky, klíčů, brýlí, léků a dokladů. Poškozený může získat maximální náhradu 30 tisíc Kč ve variantě Standard a až 50 tisíc Kč ve variantě Plus. KB Pojišťovna hradí také hotovost do výše uvedených limitů při odcizení do 48 hodin od výběru z bankomatu, stejně jako mobilní telefon, včetně jeho zneužití pro volání, zasílání SMS nebo přístup na internet, a to s dílčími limity 15 000 a 25 000 podle dle zvolené varianty.

„Jsme si vědomi toho, že bezpečnost klientů je na prvním místě. Proto vznikla Extra služba Bezpečí, která přináší už od 39 měsíčně řešení pro všechny, kdo chtějí mít své finanční prostředky a osobní věci raději pod ochranou, když jejich obezřetnost selže,“ dodává Martin Svoboda.

Možnost podobného pojištění, ale s nižšími limity a menším množstvím rizik měli klienti Komerční banky k dispozici již v minulosti a původní produkt s názvem Merlin si ke své kartě sjednala zhruba třetina majitelů platebních karet. Častou škodou byly úhrady nákladů za krádeže osobních věcí a náklady na vydání nové platební karty. V rámci likvidace škod nebyly výjimkou ale i škody přesahující maximální limit, který byl 30 tisíc

korun. Například jeden z klientů KB přišel o osobní tašku s výplatami pro zaměstnance, když si v nákupním centru dával oběd. Velká finanční škoda se stala také klientovi, kterému zloděj ukradl tašku s doklady a notebookem ve chvíli, kdy si luxoval auto. „Aktuální rozsah nového pojištění je mnohem širší a vztahuje se na věci běžně nošené u sebe, ale třeba i na pomoc v nouzi. Pokud se klient stane obětí zloděje a ten mu odcizí kartu a hotovost, nastupuje naše služba, která se postará o zaslání náhradní hotovosti,“ doplňuje nabídku produktový manažer Svoboda.

Pojištění platebních karet a osobních věcí je možné sjednat po telefonu, osobně v pobočce Komerční banky nebo v aplikaci KB+.


KB Pojišťovna je obchodní značka, kterou Komerční pojišťovna, a.s., (poskytovatel produktu) používá k marketingové komunikaci.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 11:50  Rakouské ženy žijí déle ve špatném zdravotním stavu OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St 17:00  Jak vypadá rakouský vozový park? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688