Letiště Praha (prg.aero)
Letecká doprava  |  31.01.2024 14:06:01

Do země stepí a jezer z Prahy. Přímé lety do Kazachstánu v květnu zahájí dopravce SCAT Airlines

Po čtyřech letech bude opět možné využít přímý let z Prahy do Astany. Do Kazachstánu bude od 22. května létat dvakrát týdně každou středu a neděli letecká společnost SCAT Airlines. Lety bude operovat Boeing 737-800 s kapacitou pro 189 cestujících. Přímé spojení do Střední Asie přinese zajímavé příležitosti pro obchodní spolupráci mezi oběma zeměmi a také pro turistický ruch.

Kazachstán je pro nás důležitý trh jak z pohledu výjezdového, tak příjezdového cestovního ruchu. V roce 2019 cestovalo mezi Prahou a destinacemi v Kazachstánu bezmála 30 000 cestujících. Na tamním trhu působí řada českých společností, přičemž se jedná o vývozní trh zejména pro strojírenské a chemické produkty. Kazaši mají dlouhodobě v oblibě české lázeňství a pro naše turisty může být velkým lákadlem poznávání unikátního Kazachstánu,” uvedl ředitel Leteckého obchodu Letiště Praha Jaroslav Filip.

Kazachstán je rozmanitá země, kde se mísí prvky několika kultur. Jedná se o největší vnitrozemskou zemi na světě, jejíž rozloha přesahuje 2,7 milionu kilometrů čtverečných. Kazachstán už dávno ale není jen země stepí a jezer, kterých se zde nachází téměř 50 000. Moderní Astana se pyšní širokými bulváry i prosklenými mrakodrapy. Její návštěvník by si neměl nechat ujít vyhlídkovou věž Bajtěrek, futuristické zábavní centrum Khan Šatyr nebo unikátní atmosféru Paláce míru a harmonie.

„Přímé lety z Kazachstánu do České republiky patří mezi našimi cestujícími ke spojením, na která se nejvíc těší. Jsme rádi, že tato oblíbená a populární linka je po dlouhých čtyřech letech znovu v provozu a SCAT Airlines mohou opět nabídnout možnost cest do jednoho z nejromantičtějších a nejútulnějších měst planety. Až pojedete do Prahy, pamatujte, že ta už ve vašich srdcích zůstane navždy,“ řekl Nicolay Burtakov, ředitel Obchodního oddělení pro pravidelné linky SCAT Airlines.

?SCAT Airlines je jedním z největších leteckých dopravců v Republice Kazachstán. Poskytuje kvalifikované profesionální služby v následujících klíčových segmentech civilního letectví:

  • Pravidelné lety
  • Charterové lety
  • Turistické lety
  • Repatriační lety
  • Nákladní lety
  • Údržba letadel
  • Školení personálu ve vlastním leteckém výcvikovém středisku
  • Výstavba letišť

Flotila společnosti čítá 36 strojů vyrobených v USA a Kanadě. Dopravce operuje více než 80 vnitrostátních a mezinárodních linek. Zahajuje provoz až do deseti nových destinací ročně a zvyšuje podíl osobní dopravy v průměru o 40 %. Více než 26 let úspěšné historie a 2 500 zaměstnanců. I to je SCAT Airlines, která se v roce 2018 stala členem mezinárodní organizace IATA sdružující 295 leteckých dopravců ze 120 zemí.

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688