kraj-lbc.cz (Liberecký kraj)
Výletní tipy  |  30.01.2024 15:23:00

Zima v Krkonoších láká na lyže, do bazénu a vzhůru ke korunám stromů

30. 01. 2024
 

Do srdce i do paměti se umí vepsat zima v Krkonoších, která nastavuje vlídnou tvář, ale zároveň dokáže ukázat i drsnou klimatickou podobu. Nejvyšší české hory nabízí stabilní sněhovou pokrývku, střediska bez davů a zážitky i pro ty, kteří lyžování neholdují.

„Všichni milovníci zimních sportů a radovánek jistě potvrdí, že není nad to, dát si po celodenním pobytu na sněhu teplou koupel v bazénu a třeba šikovné ruce maséra. K tomu něco dobrého v některé z horských restaurací. To všechno a mnohem více nabízí krkonošská zimní střediska,“ uvedla Květa Vinklátová, náměstkyně pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

V Krkonoších je více než sto osmdesát kilometrů sjezdovek a šestadvacet moderně vybavených skiareálů patří mezi českou špičku. Poklidná střediska s mírnými svahy pro rodiny jsou v Malé Úpě nebo Pasekách nad Jizerou, glanc a třpyt luxusu ve Špindlerově Mlýně. Sjezdovky Janských Lázní a Pece pod Sněžkou propojuje jedním skipasem největší resort v Česku, Černá HoraPec. V Rokytnici nad Jizerou lze letět z kopce po nejdelší z krkonošských sjezdovek.

Ideální zimní vycházka vede kolem Bílého Labe ve Špindlerově Mlýně. Z Horních Míseček lze vyrazit k Labské boudě, v Harrachově podél Mumlavy k vodopádu a dál až na Krakonošovu snídani. Síly je možné doplnit pravidelnými zastávkami na horských boudách, které jsou přes zimu oázou tepla i uprostřed sněhové vánice.

Sněhová nadílka potěší nejen na lyžích, ale také na sáňkařské dráze, v korytě bobové dráhy i v korunách stromů. Zkusit lze třeba snowtubing v Janských Lázních nebo ve Špindlerově Mlýně. Své náruče otevírají rovněž muzea, bazény a aquaparky. Ve Vrchlabí pak nedávno otevřeli nové Muzeum Krkonoš s největší expozicí o Krkonoších na světě.

Celoročně je přístupná stezka korunami stromů v Janských Lázních. Její návštěvníci vystoupají do výšky 45 metrů a užijí si adrenalinové zastávky. Nad Rokytnicí nad Jizerou se nalézá vyhlídkový lesopark Hlídka na Stráži. Láká na šest vyhlídek, které se dají zdolat i v zimě. Nabídnou pohled na rokytnické údolí i celé západní pohoří.

Jan Mikulička

12.04. 08:21  Hory (anabellina)
28.03. 10:46  Krkonoše (M.Mikeška)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688