Michal Brothánek (AVANT IS)
Okénko investora  |  26.01.2024 14:00:00

r2p invest SICAV a.s.: Rok 2023 byl plný nových výzev a sebevědomých plánů

Fond kvalifikovaných investorů r2p Invest SICAV a.s. přináší nejen tradiční a léty ověřený model obchodování, ale také stabilitu do aktuální rozbouřené doby.

V r2p invest se zaměřujeme na investice do firem zabývajících se nákupem a inkasem pohledávek po splatnosti. Fond využívá především mnoholeté zkušenosti majitelů a členů širokého týmu, expertízu a rozsáhlou síť kontaktů ve finančních institucích po celém světě.  

Díky tomu dokážeme nakupovat pohledávky nejen výhodně, ale také s předpokladem rychlé návratnosti investice.  

Objem našeho majetku dnes přesahuje hodnotu 2 miliard korun a fond neustále roste. Přijímáme nové výzvy, tvoříme ambiciózní plány a získáváme výborné výsledky. A jinak tomu nebylo ani v průběhu roku 2023.  

Díky pečlivému výběru investic narůstá VIA o 40 %  

V průběhu roku 2023 přinesly výkonnostní investiční akcie (VIA) zhodnocení 45,16 %. To je zásadní milník pro její držitele, tedy především pro zakladatele fondu, management skupiny a dále pro partnery, kteří se zasloužili o náš úspěch poskytnutím kapitálu. Tato zpráva se týká také držitelů prioritní investiční akcie (PIA), kterým VIA garantují výnos až do výše 9-10 % p.a. Zde je nutné zmínit poměr výše uvedených VIA:PIA akcií, který je v případě našeho fondu nižší než 1:1. Jako bezpečný poměr se obecně udává 1:3, kdy na jeden milion korun vložený zakladateli lze přijmout až 3 miliony korun od externích investorů. Pokud by došlo k překročení poměru, je zakladatel vyzván investiční společností k doplnění kapitálu.  

Zásadní milníky a rozšíření společnosti  

r2p invest má za sebou bohatou historii plnou zásadních milníků, které ji formovaly. V roce 2023 neměl fond o tyto události nouzi.  

Jedním z nejdůležitějších milníků společnosti je otevření pobočky r2p v Indii. Potenciál této oblasti je obrovský. Mnozí analytici v případě Indie predikují výrazný hospodářský růst, a vidí zemi jako třetí největší ekonomiku světa. Existují zde obrovské příležitosti pro podnikání a finanční sektor rychle nabírá na obrátkách. Proto je r2p invest u toho. Aktuálně r2p India dokončuje přípravnou fází a právní procedury.

Na základě provedených analýz trhu se r2p rozšiřuje i do další oblasti, kterou je Srbsko. Je to jediná země bývalé Jugoslávie, kde zatím není možné pohledávky kupovat třetí osobou, pokud nemá bankovní licenci. To se má ale v dohledné době změnit a pro r2p invest je to tak další skvělá příležitost k rozšíření svého působení

A protože máme rádi výzvy, Indií a Srbskem to nekončí. Další oblastí, kam rozšíření naší společnosti vede, je USA. Zatímco v Arizoně již jedna pobočka úspěšně funguje, ve Washingtonu teď přibude další.

Je zřejmé, že rok 2023 přinesl fondu r2p invest mnoho příležitostí, kterých se svědomitě chopil. Věříme, že rok 2024 bude pokračovat podobným, ne-li ještě rychlejším tempem. Mluvíme o ambiciózních plánech, ale také silné společnosti, která je na tuto fázi rozvoje připravena.

 

Upozornění pro investory:

Fond je fondem kvalifikovaných investorů dle zákona č. 240/2013 Sb., o investičních společnostech a investičních fondech, ve znění pozdějších předpisů, jeho akcionářem se může stát výhradně kvalifikovaný investor dle paragrafu 272 tohoto zákona. Správce upozorňuje investory, že hodnota investice do fondu může klesat i stoupat a návratnost původně investované částky není zaručena. Výkonnost fondu v předchozích obdobích nezaručuje stejnou nebo vyšší výkonnost v budoucnu.

Sdělení klíčových informací fondu (KID) je k dispozici na http://www.avantfunds.cz/informacni-povinnost/. V listinné podobě lze uvedené informace získat v sídle společnosti AVANT investiční společnost, a.s., City Tower, Hvězdova 1716/2b, 140 00 Praha 4 - Nusle.

Uvedené informace mají pouze informativní charakter a nepředstavují návrh na uzavření smlouvy nebo veřejnou nabídku podle ustanovení občanského zákoníku. 

 

Michal Brothánek

obchodní ředitel a člen představenstva AVANT IS

Michal se dlouhodobě pohybuje v manažerských a obchodních pozicích ve finančním sektoru. Řadu let působil v korporátním obchodě ČSOB. V rámci těchto rolí řídil v letech 2006-2009 vydávání dluhových cenných papírů na dealingu banky pro velké bankovní klienty. Jako výkonný ředitel vedl v letech 2010-2016 útvar Institucionálního bankovnictví poskytující služby finančním institucím (bankám, pojišťovnám, obchodníkům s cennými papíry, investičním společnostem, investičním fondům a fondům kvalifikovaných investorů), klientům custody a depozitáře investičních společností a fondů. Zde stál u počátku boomu fondů kvalifikovaných investorů. V letech 2016 až 2021 zodpovídal jako člen představenstva ČSOB Pojišťovny za řízení všech obchodních sítí a partnerů, podpory obchodu a navazujících útvarů.


AVANT IS

AVANT je česká investiční společnost založená v roce 2007. Jedná se o největšího správce fondů kvalifikovaných investorů v České republice s tržním podílem 30,4 % (k 30.9.2023 celkem 147 fondů a podfondů ve správě a administraci s celkovým objemem majetku 132,4 mld. Kč dle AKAT). AVANT je leader v inovativních řešeních fondových struktur a nejrychleji rostoucí investiční společnost v České republice. AVANT má zkušený tým odborníků s dlouholetou praxí v sektoru finančních institucí. Investiční společnost je regulována Českou národní bankou.

Více informací na https://www.avantfunds.cz/cs.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Čt 15:33  Zadlužení veřejného sektoru mírně kleslo Ing. Štěpán Křeček, MBA (BHS)
St 15:04  Kdy se zastaví růst cen pohonných hmot? Petr Lajsek (Purple Trading)
Út 15:56  Co má společného bitcoin a S&P 500? Ali Daylami (BITmarkets)
Po 15:01  Evropský průmysl zelené energie má problém: Společnosti se stěhují do USA Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688