mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  24.01.2024 16:07:00

Designová svítidla české firmy Brokis na Velvyslanectví v Paříži

Designová svítidla české firmy Brokis na Velvyslanectví v Paříži

24.01.2024 / 12:03 | Aktualizováno: 24.01.2024 / 16:07

Velvyslanectví České republiky v Paříži již dlouhodobě spolupracuje s předními českými firmami v oblasti designu a bytové dekorace a aktivně podporuje jejich rozvoj na francouzském trhu, jakož i dobré jméno české řemeslné výroby a designu obecně.
V polovině ledna 2024 se francouzské odborné veřejnosti blíže představil český výrobce designového osvětlení, rodinná firma Brokis, která ve spolupráci s Velvyslanectvím uspořádala obchodně-prezentační akci pro své obchodní partnery.
Akce navázala na úspěšnou společnou prezentaci dvacítky českých designových firem v rámci dne českého designu, která se na Velvyslanectví konala v září 2023.

Významná česká rodinná značka BROKIS je symbolem vytříbeného designu, vysoké kvality a důkazem výjimečné zručnosti českých sklářů, kteří udržují tradici českého sklářského umění. Její kolekce svítidel, vytvořené českými i zahraničními designéry, získaly mnohá mezinárodní uznání a řadu ocenění v prestižních designérských soutěžích v České republice i v zahraničí.

Společnost kombinuje ručně foukané sklo s dalšími ušlechtilými materiály, jako je dřevo a ručně lisovaný kov v odvážných světelných kompozicích, které posouvají stále dál hranice současného designu. Díky svým velkokapacitním výrobním zařízením s více než dvousetletou historií, je společnost BROKIS schopna experimentovat a vyvíjet inovativní materiály, techniky a technologie a nabízet stále nová a originální řešení osvětlení na míru.

BROKIS, ztělesňuje tradici a odbornost, které proslavily naši zemi po celém světě. Prezentace na Velvyslanectví přichází jen měsíc poté, co byla ruční výroba skla zapsána na prestižní seznam nehmotného kulturního dědictví UNESCO.

Večerní recepce a moderované debaty s videoprojekcí, která se konala 18. ledna 2024 se zúčastnila celá řada hostů z řad francouzských i mezinárodních designérů, architektů, zástupců či majitelů firem v oblasti bytového designu, jakožto i zástupců prestižních institucí.

Akce proběhla během konání jednoho z nejdůležitějších mezinárodních veletrhů designu a bytové dekorace – Maison et Objet, kdy se do Paříže sjíždí odborníci a zájemci o design z celého světa.
Firmu Brokis a přítomné hosty uvítala zástupkyně velvyslance, paní Radka Bordes, která opětovně vyjádřila podporu Velvyslanectví českému designu. Následně proběhla prezentace firmy, jejích výrobků a plánů do příštích let formou diskuse mezi jejím majitelem, panem Janem Rabellem, a kreativní ředitelkou Brokis, renomovanou českou designérkou Lucií Koldovou.

Hosté měli možnost si během večera v reprezentačních prostorách Velvyslanectví prohlédnout dosud největší instalaci ikonických svítidel firmy Brokis, ale i nejnovější kolekce.

K vidění byly také vzorky i výrobky z inovativního materiálu Brokisglass, který se stal vyhledávaným zákazníky z celého světa. BROKISGLASS je řešením pro využití odpadních střepů, které vznikají při výrobě standardních osvětlovacích těles. Lze kombinovat více barev, sklovina se může do jisté míry ohýbat, je možné do ní vrtat, řezat ji a nabízet ve formě desek, mozaiky, či různých objektů.

Vybraná svítidla budou po celý nadcházející rok k vidění v reprezentačních prostorách Velvyslanectví.

Galerie


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Ze světa:

St   6:00  Česká republika dnes slaví 20 let v Evropské unii Euroskop (euroskop.cz)
St   2:57  Strong to severe thunderstorms are expected Wednesday from the Central Plains into.. US National Weather Service (weather.gov)
Út 23:44  Heavy rainfall predicted over the next few days may worsen existing (or result in... US National Weather Service (weather.gov)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688