Redakce (Kurzy.cz)
Z regionů  |  23.01.2024 22:03:45

Bohumín - Nájemníci bývalých hornických bytů se dočkají nových rozvodů vody


Jana Končítková, tisková mluvčí

BOHUMÍNBohumín pokračuje v projektu obnovy domů v centru města, které před pěti lety odkoupil od společnosti Residomo. Po kompletním zateplení letos přijde na řadu výměna rozvodů vody a rekonstrukce některých koupelen. Do modernizace vloží radnice přibližně pět milionů korun.

Pro obyvatele třípatrových domů na křižovatce Štefánikovy ulice a třídy Dr. E. Beneše představovalo až donedávna nájemní bydlení život v neuspokojivých podmínkách. Předešlí vlastníci čtyř objektů, postavených v roce 1957, do nich prakticky neinvestovali a lidé se dočkali pouze výměny oken.

I to byl důvod, proč město bytovky od společnosti Residomo v roce 2019 koupilo. „Následně jsme začali pracovat na jejich revitalizaci. Před dvěma lety jsme dokončili kompletní zateplení a opravu balkónů. Letos přijdou na řadu rozvody vody. Infrastruktura je zastaralá a její obměna jenezbytná pro zajištění spolehlivého zásobování vody. Minimalizujeme tím riziko havárií a úniků,“ uvedl místostarosta Bohumína Igor Bruzl.

Součástí letošní etapy je výměna vedení vody a odpadů ve sklepních prostorech, výměna stoupacích rozvodů a také modernizace koupelen. „Ta zahrnuje obnovu zařízení zdravotechniky, dlažeb, obkladů a dalších prvků. Chceme zajistit, aby nájemníci žili v prostředí odpovídajícímu dnešním standardům," podotkla vedoucí odboru správy domů bohumínské radnice Kateřina Pálková.

Město si loni nechalo na přestavbu vodovodního a odpadního systému zpracovat projekt a v těchto dnech vyhlásilo veřejnou zakázku. Předpokládá, že stavební práce si vyžádají zhruba pět milionů korun. S jejich zahájením počítá v březnu letošního roku, trvat by měly čtyři měsíce. „Nájemníci se musí připravit na přechodné nepohodlí, které s sebou rekonstrukce přinese. O letních prázdninách už budou mít funkční a esteticky vyhovující koupelny,“ dodala Pálková.

Kompletní rekonstrukce koupelny nebude nutná ve všech 24 bytech. Některé jednotky totiž město v nedávné minulosti modernizovalo jako celek. Jde o byty, které jejich uživatelé uvolnili. „Před licitací každý byt opravujeme, aby se nájemníci stěhovali do nového,“ vysvětlila vedoucí odboru.

Jana Končítková
tisková mluvčí

Foto: Jana Končítková

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688