mesto-pisek.cz (Písek)
Z regionů  |  23.01.2024 17:10:00

Město Písek se může pustit do rekonstrukce horní části Žižkovy třídy

Žižkova
 

 
 
Město Písek bude konečně moci dokončit rekonstrukci Žižkovy třídy. Krajský úřad Jihočeského kraje totiž potvrdil platnost stavebního povolení na tuto akci, proti kterému se odvolali tři účastníci řízení. Ti napadali zejména navrhované umístění zastávky MHD a plochu pro kontejnery ve spodní části ulice. Krajský úřad ve svém rozhodnutí uvedl, že na základě přezkoumání v napadaném stavebním povolení neshledal nesprávnost, která by byla důvodem pro jeho zrušení. „Mám opravdu velkou radost, protože Písečtí na rekonstrukci čekají více než 15 let. Město nyní může začít podnikat všechny potřebné kroky k zahájení prací,“ řekl místostarosta Josef Soumar s tím, že by stavba mohla být zahájena ještě letos.
Krajský úřad přezkoumal rozhodnutí odboru dopravy Městského úřadu Písek z dubna minulého roku, jímž bylo vydáno stavební povolení na třetí etapu rekonstrukce Žižkovy třídy, a napadené rozhodnutí potvrdil. Pouze jej drobně upravil vypuštěním dvou podmínek, které byly podle něj nadbytečné. „Vedení města rozhodnutí vítá, po mnoha letech průtahů se konečně dobralo ke kýženému cíli. Rekonstrukce Žižkovy ulice patří k našim prioritám, proto jsme dělali maximum pro to, abychom tento projekt dotáhli do konce,“ dodal místostarosta.
Spodní a prostřední část Žižkovy třídy město opravilo ve dvou etapách započatých v letech 2005 a 2007. V ulici byly zrekonstruovány inženýrské sítě, povrch vozovky i chodníků. Poslední etapa v úseku od Rokycanovy ulice po Mírové náměstí byla projektována v následujících letech, ale kvůli různým úpravám, připomínkám obyvatel ulice, které se týkaly zejména zastávek MHD, a průtahům projektant odstoupil od zpracování. Město proto muselo hledat nového, s nímž uzavřelo smlouvu v roce 2015. Územní rozhodnutí na stavbu bylo vydáno o rok později a po různých odvoláních nabylo právní moci v roce 2019. Následně byl podán podnět k přezkumu Ministerstvem pro místní rozvoj, proti jeho rozhodnutí město podalo rozklad, který byl úspěšný a na jeho základě bylo rozhodnuto ve prospěch města Písek. Poté město zažádalo o stavební povolení, v průběhu stavebního řízení podali odvolání tři účastníci. Rozhodnutí krajského úřadu je konečné a nelze se proti němu odvolat.

Petra Měšťanová, tisková mluvčí
 
Zodpovídá: Petra Měšťanová, DiS.
Vytvořeno / změněno: 23.1.2024 / 23.1.2024

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688