Jan Berka (Roklen24)
Volby  |  18.01.2024 13:01:32

Válka, volby, trhy a měnová politika - Pozvánka na webinář (video)

Pozvánka na webinář: Válka, volby, trhy a měnová politika

Jan Berka
13:01 18. ledna 2024
Zdroj: Depositphotos

Jak zobchodovat válku? Existuje nějaký obecný vzorec, podle kterého se mohou obchodníci řídit, pokud by na světě vznikl další konflikt? A kde by se tak mohlo stát? Kde jsou hlavní ohniska sporů a jaké trhy by eskalace konfliktu mohla ovlivnit? Nejen válka, ale i volby a měnová politika. To jsou hlavní tržní témata, která probereme na letošním prvním speciálním webináři služby Roklen Fx!

Letošním prvním speciálním hostem bude hlavní analytik Purple Trading Petr Lajsek. S Petrem jsme spolu naposledy mluvili v polovině října. Už tehdy jsme probírali téma světové války. Dnes máme potvrzeno, že geopolitika bude jedno z letošních předních témat. Zajímat mě bude především to, jaké oblasti Petr sleduje a zda se dají tyto události obchodně vůbec nějak naplánovat.

Dalším tématem budou americké prezidentské volby. Ty se sice konají až na začátku listopadu, už teď se ale můžeme připravit na to, jak na ně mohou trhy reagovat. Jak víme, trhy jsou vpředhledící, což znamená, že je potřeba mít jasnou představu o tom, co pro ně a pro ekonomiku znamenají hlavní favoriti, tedy Joe Biden a Donald Trump. A v podstatě nepůjde jen o trhy. Volby by teoreticky mohly mít přesah až do měnové politiky. Otázkou je, zda tomu bude i prakticky.

Zdroj: Roklen
Zdroj: Roklen

Vše završíme zamyšlením nad tím, jak v letošním roce obchodovat. Diverzifikovat? Být bullish a vsadit na technologie? Nebo dále držet významný podíl hotovosti, například v pokladničních poukázkách, bavíme-li se čistě o americkém trhu?

Během zhruba hodiny tak probereme hlavní tržní a ekonomická témata, s nimiž by měl umět pracovat každý obchodník a investor. Webinář je určen všem, kteří si chtějí utříbit plošný pohled na tržní a ekonomickou situaci. Na webináři bude prostor pro dotazy, které je možné zaslat s předstihem na email berka@roklen.cz. Za všechny dotazy jsme vždy velmi rádi!

Webinář je zdarma a začíná ve čtvrtek 25. ledna 2024 v 17 hodin. Tedy jen pár desítek minut po zasedání ECB a po zveřejnění prvního odhadu amerického HDP za poslední kvartál loňského roku. Obě události samozřejmě také okomentujeme.

Na webinář není potřeba se přihlašovat. Stačí se v daný čas připojit k odkazu ZDE, která vás nasměruje na vysílání prostřednictvím YouTube kanálu služby RoklenFx.

Těšíme se na viděnou!

Zdroj: Roklen, RoklenFx

Portál Roklen24.cz je exkluzivní server o ekonomice, financích a investicích, který poskytuje aktuální ekonomické zpravodajství, real-time data, grafy, analýzy, názory, videa a rozhovory.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688