Praha 4 (praha4.cz)
Z regionů  |  17.01.2024 19:23:00

Praha - Tramvaj na konci příštího roku dojede až před OC Arkády Pankrác



Součástí výstavby nové trasy metra D v úseku Pankrác- Olbrachtova je kromě tunelových částí také vybudování nového úseku tramvajové trati v ulici Na Pankráci, konkrétně mezi ulicemi Hvězdova a Na Strži. Tramvají tak cestující dojedou až před Obchodní centrum Arkády Pankrác.

Nová zastávka pak v roce 2025 dočasně nahradí stanici metra C Pankrác, která bude z důvodu propojování se stanicí metra D a její modernizace po celý rok uzavřena. Termín realizace a tedy i nutných dopravních omezení je naplánován od 1. 2. 2024 do 31. 12. 2024.

Nová zastávka tramvaje před OC Arkády si vynutí úplné odstranění středního dělícího ostrůvku, včetně zde vysazených stromů. Budou budovány přeložky horkovodu, kanalizace, vodovodu a dalších inženýrských sítí. Po jejich realizaci začne výstavba nového podchodu a samotné tramvajové trati, která má být nově pokryta travním krytem.

„Výstavba podchodu pod ulicí Na Pankráci je podmiňující investicí pro optimální podobu přestupní zastávky. Nový podchod propojují obě nástupiště tramvajové zastávky Pankrác s přilehlou zástavbou a vestibuly stanic metra Pankrác C a D,“ uvedl radní pro dopravu Jaroslav Míth (ODS).

V rámci omezení, která budou muset řidiči po dobu výstavby akceptovat, je uzavření komunikace ve směru z centra a zavedení objízdné trasy přes ulici 5. května. Ve směru do centra bude provoz veden u křižovatek ve dvou pruzích, s tím, že v kritických místech (nad budoucím podchodem) bude doprava svedena do jednoho jízdního pruhu.

Změny se příliš nedotknou MHD, ta bude většinou zachována v dosavadním linkovém vedení. Pouze linka autobusu číslo 134 bude vedena ulicemi Milevská, Pujmanové a Hvězdova.

Pěší vazby budou zachovány v dosavadním režimu první etapy výstavby metra D s tím, že hlavní pěší vazba mezi Arkádami a protilehlým objektem Gemini se během stavby bude přesouvat v závislosti na postupu prací. Pro maminky s kočárky a invalidy i během takto složité výstavby zhotovitel zajistí přístup k výtahu do stanice metra Pankrác. V rámci bezpečnosti zůstanou zachovávány všechny světelné signalizace, i když v upravených režimech, tak aby doprava v maximální možné míře fungovala a nevznikaly zde dopravní zácpy.

V dalších letech plánuje hlavní město prodloužení nové tratě až ke stanici metra Budějovická. Její celková délka pak dosáhne 1,5 km se třemi páry zastávek.




K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688