Iva Grácová (Bezvafinance)
Finanční rady  |  17.01.2024 11:16:30

Půjčka v roce 2024? Banky zahájily leden s výhodnými nabídkami

Stačí si vzít půjčku nebo konsolidovat úvěry, dodržet podmínky a finanční bonus je váš. Alespoň tak by se daly popsat ve zkratce nabídky některých bank, které rok 2024 započaly nemilosrdným bojem o nové klienty poptávající finanční půjčku. Pojďme se podívat na to, kde vám za řádné splácení úvěru ještě zaplatí.

Finanční odměna za řádné splácení půjčky

I v roce 2024 pokračuje konkurenční boj mezi bankami a nebankovními společnostmi, které lákají nové klienty na atraktivní a výhodné podmínky finančních produktů. Na finanční odměny za nové účty či placení kartou jsme si už zvykli, ovšem některé finanční domy jdou tak daleko, že vám zaplatí i za řádné splácení svých finančních závazků. A to už je určitě návnada, na kterou může leckterý spotřebitel slyšet. Pojďme se podívat na některé z nejzajímavějších nabídek, které jsou nyní na trhu.

UniCredit Bank a její PRESTO půjčka

UniCredit Bank nabízí jedinečnou akci, při které mohou klienti mohou získat finanční odměnu za řádné splácení PRESTO Půjčky. Standardní akce na odměnu za půjčku je v tomto týdnu dokonce zdvojnásobena. Klienti, kteří si v týdnu od 15.1. do 21.1.2024 sjednají PRESTO Půjčku, získají za každých celých 100 000 Kč odměnu ve výši 2 000 Kč, max. 24 000 Kč.

Česká Spořitelna a odpuštění splátek

Česká spořitelna přichází s atraktivní nabídkou odpuštění až 15 splátek. Tato možnost znamená, že pokud budete svůj úvěr řádně splácet, můžete dosáhnout dřívějšího splacení půjčky, a tím významně ušetřit. Úroková sazba začíná od 4,99 % p.a.

Bonus od Komerční banky

Komerční Banka motivuje ke konsolidaci půjček nabídkou finančního bonusu ve výši až 25 000 Kč. Konkrétně lze získat bonus ve výši 1 % z celkové výše konsolidovaných půjček, kreditních karet anebo kontokorentů z jiných bank. Nabídka je platná pro smlouvy o Optimální půjčce sjednané do 31. ledna 2024 a neplatí pro konsolidované úvěry skupiny KB. Bonus bude vyplacen po druhé, řádně zaplacené anuitní splátce. Na tuto nabídku budou reagovat zejména ti, kteří mají více půjček v různých bankovních či nebankovních institucích a chtějí snížit své měsíční splátky.

Bonusová úroková sazba od Air Bank

Air Bank operuje s konceptem bonusové úrokové sazby, která je odměnou za řádné splácení půjčky. Tato sazba je dostupná jak pro nové půjčky, tak pro převedení a sloučení stávajících půjček. Díky bonusové sazbě dochází ke snížení celkových nákladů na půjčku a úspoře financí. Na konci splátkového kalendáře může banka dokonce část splátek odpustit. Aby klient získal bonusovou sazbu, nesmí být více než 5 dnů v prodlení se splácením a dlužná částka nesmí překročit 100 Kč. 

Jak vybrat nejlepší půjčku?

Každá nabídka půjčky má své specifické podmínky a výhody, které byste měli v případě, že si berete půjčku, pečlivě zvážit. Je důležité si uvědomit, že nejlepší nabídka se může lišit v závislosti na individuálních potřebách a finanční situaci každého žadatele. Platí, že co je výhodné pro jednoho, nemusí být výhodné pro druhého. Výběr správné půjčky vyžaduje pečlivé zvážení vícero faktorů:

  • Pečlivé srovnání nabídek: vždy využijte nezávislý online srovnávač půjček a výhodnou akční nabídku si porovnejte i s ostatními půjčkami. Nezapomeňte porovnávat nejen úrokové sazby, ale i RPSN a další podmínky půjčky.
  • Zkontrolujte detailně podmínky: pozorně si přečtěte smluvní podmínky. Důležité je vědět zejména, jakým způsobem se úvěr splácí nebo jak společnost postupuje, pokud dojde k prodlení se splácením.
  • RPSN a úrokové sazby: porozumění celkovým nákladům půjčky je klíčové. Roční procentní sazba nákladů (RPSN) vám poskytne celkový obraz o nákladech spojených s půjčkou, úroková sazba označuje procento z vypůjčené částky, které poskytovatel půjčky účtuje jako náklad za poskytnutí úvěru. Zatímco úroková sazba je důležitým ukazatelem pro rozhodování o ceně, RPSN poskytuje komplexnější pohled, neboť zahrnuje všechny poplatky a náklady spojené s úvěrem, jako jsou administrativní poplatky, pojištění úvěru a další.
  • Vaše finanční možnosti: půjčku si vezměte pouze v případě, že ji skutečně potřebujete a jen za situace, že si ji můžete dovolit splácet. Dbejte na to, aby měsíční splátky byly v souladu s vaším finančním rozpočtem.
  • Dlouhodobé plánování: uvažujte o tom, jak se půjčka vejde do vašich dlouhodobých finančních plánů. Půjčka by měla být krokem k dosažení vašich cílů, nikoli překážkou k vaší finanční stabilitě.

Iva Grácová

Iva vystudovala obor Národní hospodářství na ekonomické fakultě Vysoké školy báňské – Technické univerzitě v Ostravě. Ve světě bankovnictví a financí se aktivně pohybuje již od roku 2007. Cenné pracovní zkušenosti získala díky svému dlouholetému působení v Citigroup Inc., kde pracovala jako specialista a poradce privátního a investičního bankovnictví. V současné době se věnuje psaní článků a komentářů na aktuální ekonomické dění, spolupracuje jako copywriter převážně s finančními společnostmi a pravidelně svými články přispívá například na finančním portálu Bezvamoney.cz.


Bezvafinance s.r.o.

Společnost Bezvafinance s.r.o. je samostatným online zprostředkovatelem spotřebitelských úvěrů s licencí od České národní banky, soustředí se však i na ostatní osobní finance - ať už je to půjčka, hypotéka, spoření nebo pojištění. Cílem společnosti je nabídnout uživatelům možnost srovnávat nabídky ze světa osobních financí snadno, rychle a online. Jedním ze základních pilířů společnosti je vzdělávání široké veřejnosti na poli osobních financí a zvyšování finanční gramotnosti.

Více informací na https://www.bezvafinance.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Pá   0:00  Pohlídejte si náležitosti darovací smlouvy na nemovitost Petr Holub (MojeNebankovka)
Čt 10:57  Povolené přečerpání, nebo kreditní karta? Po čem sáhnout? Iva Grácová (Bezvafinance)
Čt   8:00  Domácnost za poloviční náklady. Přejděte na smart home Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
St   0:00  Penzijní připojištění se mění, pro koho je výhodné Petr Holub (MojeNebankovka)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688