mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  11.01.2024 11:10:00

Projekt ekonomické diplomacie – Systém inventarizace a prioritizace kontaminovaných míst - návštěva firem řešících staré ekologické zátěže v ME

Projekt ekonomické diplomacie – Systém inventarizace a prioritizace kontaminovaných míst - návštěva firem řešících staré ekologické zátěže v ME

13.11.2023 / 16:17 | Aktualizováno: 11.01.2024 / 11:10

Ve dnech 15. a 16. 10. 2023 proběhla návštěva a prezentace firem zabývajících se ekologickými zátěžemi v Podgorici v hotelu Hilton.

Uvedly je prezentace zástupců Ministerstva životního prostředí České republiky, pana Michala Pastvinského, a státní agentury Cenia, pana Miroslava Havránka. Prezentovali několik let práce na detailním mapování a monitorování, včetně využití monitorovacíh inspektorů, k zachycení veškerých míst ekologických zátěží a jejich zanesení do systému, který navazuje i na financování řešení ekologických zátěží.

Z firem se zúčastnili zástupci Dekonta paní Maja Čolović Daul, GIS - Vodní zdroje pan Zdeněk Formánek a Tomáš Hájek a Garnet Consulting pan Moudar Ahmad. V publiku zasedli zástupci ministerstva pro ochranu životního prostředí a územní plánování, z agentury pro životní prostředí a Fondu životního prostředí, zástupci opštin (Bar, Mojkovac aj.), Ministerstva zemědělství (zodpovědné za ochranu vodních zdrojů). Večer proběhla pracovní večeře účastníků k diskusi o problematice inventarizace ekologických zátěží.

Druhý den delegace firem, MŽP, Cenije a ZÚ navštívila lokalitu Mojkovac. Návštěva byla spojena s jednáním s vedením opštiny – místopředsedou Opštiny p. Ivanem Ašaninem, který byl účasten projektu sanace prováděného firmou Vodní zdroje od jejího začátku. Účastníci shlédli současný stav po provedené sanaci a rekultivaci starých lagun těžebních olověných a zinkových kalů, které jsou dnes přetvořeny ve veřejné sportoviště. Následovala komentovaná prohlídka místní třídírny odpadu a konečně přebudovávané a ukončované skládky odpadu v blízkosti řeky Tara a pracovní oběd.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688