Michal Brothánek (AVANT IS)
Okénko investora  |  10.01.2024 13:29:52

AVANT LOAN SICAV přináší svěží vítr do bridgového financování

AVANT LOAN SICAV, a. s. (AVANT LOAN), fond kvalifikovaných investorů, přichází s novou službou v rámci ekosystému AVANT. Fondům pod správou AVANT investiční společnost, a. s. (dále jen AVANT IS), významně zjednodušuje financování nových akvizic a podnikatelských projektů.


Fond poskytuje krátkodobé a střednědobé zajištěné úvěry, které jsou dostupné výhradně investičním fondům z AVANT IS a jejich dceřiným společnostem. V důsledku toho je AVANT IS schopna garantovat celý úvěrový proces a dohlížet na něj. Od zahájení činnosti v dubnu 2023 poskytl fond AVANT LOAN úvěry přesahující částku 260 milionů korun a stejný objem úvěrů je plánován i na rok 2024.


„Poskytujeme rychlé a flexibilní řešení pro financování nových akvizic fondů v ekosystému AVANT. AVANT LOAN nabízí úvěry zajištěné nemovitostí až do výše 70 % LTV (Loan-to-Value),“ uvádí Jan Plaček ze společnosti AVANT Financial Group, který stojí v čele fondu.


Výnos fondu je vázán na pohyb úrokových sazeb na mezibankovním trhu depozit – 3M PRIBOR, čímž AVANT LOAN získává status stabilního a zajištěného investičního nástroje. AVANT LOAN tak nenabízí pouze příležitost ke zhodnocení prostředků, ale též poskytuje efektivní ochranu před inflací.


„Rychlé financování je pro podnikatele se zajímavým investičním projektem často rozhodující. Z AVANT LOAN můžeme čerpat zdroje pro financování projektů a fondů, které podporujeme a známe. Zároveň tím pomůžeme v růstu fondům v portfoliu investiční společnosti AVANT,“ dodává Jan Plaček. Investiční akcie jsou veřejně dostupné od ledna 2024. Prioritní investiční akcie nabízejí výnos až 3M PRIBOR + 3 % p. a. 


 

Ing. Jan Plaček, Ph.D.

Jan Plaček se dlouhodobě pohybuje v oblasti financí. Díky svému působení na Magistrátu hlavního města Prahy a Ministerstvu spravedlnosti ČR má bohaté zkušenosti se správou veřejných rozpočtů. V minulosti participoval na legislativních úpravách insolvenčního zákona a exekučního řádu. Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze, obor podniková ekonomika, vedlejší specializace psychologie a sociologie řízení.

Disclamer:

Fond je fondem kvalifikovaných investorů dle zákona č. 240/2013 Sb., o investičních společnostech a investičních fondech, jeho akcionářem se může stát výhradně kvalifikovaný investor dle paragrafu 272 tohoto zákona. Správce upozorňuje investory, že hodnota investice do fondu může klesat i stoupat a návratnost původně investované částky není zaručena. Výkonnost fondu v předchozích obdobích nezaručuje stejnou nebo vyšší výkonnost v budoucnu.

Sdělení klíčových informací fondu (KID) je k dispozici na http://www.avantfunds.cz/informacni-povinnost/.V listinné podobě lze uvedené informace získat v sídle společnosti AVANT investiční společnost, a.s., City Tower, Hvězdova 1716/2b, 140 00 Praha 4 - Nusle.

Uvedené informace mají pouze informativní charakter a nepředstavují návrh na uzavření smlouvy nebo veřejnou nabídku podle ustanovení občanského zákoníku. 

Michal Brothánek

Michal se dlouhodobě pohybuje v manažerských a obchodních pozicích ve finančním sektoru. Řadu let působil v korporátním obchodě ČSOB. V rámci těchto rolí řídil v letech 2006-2009 vydávání dluhových cenných papírů na dealingu banky pro velké bankovní klienty. Jako výkonný ředitel vedl v letech 2010-2016 útvar Institucionálního bankovnictví poskytující služby finančním institucím (bankám, pojišťovnám, obchodníkům s cennými papíry, investičním společnostem, investičním fondům a fondům kvalifikovaných investorů), klientům custody a depozitáře investičních společností a fondů. Zde stál u počátku boomu fondů kvalifikovaných investorů. V letech 2016 až 2021 zodpovídal jako člen představenstva ČSOB Pojišťovny za řízení všech obchodních sítí a partnerů, podpory obchodu a navazujících útvarů.



AVANT IS

AVANT je česká investiční společnost založená v roce 2007. Jedná se o největšího správce fondů kvalifikovaných investorů v České republice s tržním podílem 31,4 % (k 30.6.2023 celkem 165 fondů a podfondů ve správě a administraci s celkovým objemem majetku 131,9 mld. Kč dle AKAT). AVANT je leader v inovativních řešeních fondových struktur a nejrychleji rostoucí investiční společnost v České republice. AVANT má zkušený tým odborníků s dlouholetou praxí v sektoru finančních institucí. Investiční společnost je regulována Českou národní bankou.

Více informací na https://www.avantfunds.cz/cs.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Pá   5:51  Dlouho očekávaná událost ze světa kryptoměn. Přinese další halving bitcoinu nová... Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )
Čt 15:33  Zadlužení veřejného sektoru mírně kleslo Ing. Štěpán Křeček, MBA (BHS)
St 15:04  Kdy se zastaví růst cen pohonných hmot? Petr Lajsek (Purple Trading)
Út 15:56  Co má společného bitcoin a S&P 500? Ali Daylami (BITmarkets)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688