Inzerce (Inzerce)
Prezentace  |  09.01.2024 14:27:48REKLAMA

Společnost XTB na poli pasivního investování: Investiční plány rozšířeny o funkci autoinvest

xtb PR článek

Investiční plány rozšířeny o funkci autoinvest.

● Pasivní investoři v České republice mohou nyní začít pravidelně investovat pomocí Investičních plánů, které získaly novou funkcionalitu

● Individuální investiční portfolia lze pohodlně doplňovat díky možnosti pravidelných plateb, která byla nově zpřístupněna v aplikaci XTB. Další prostředky budou investovány automaticky podle preferované alokace, kterou lze kdykoli upravit podle aktuálních potřeb a investičních cílů

V roce 2023 investovalo 42 % klientů XTB v České republice do ETF. Jedná se o 2. největší trh XTB z hlediska počtu klientů, kteří využívají Investiční plány, a 4. největší trh z hlediska AUM (aktiv pod správou)

● Na podporu dalšího růstu Investičních plánů spustila XTB novou marketingovou kampaň s Ikerem Casillasem na sedmi evropských trzích včetně České republiky.

XTB, globální fintech nabízející online platformu pro investování a mobilní aplikaci, využívá svou vlastní technologii, aby učinila dlouhodobé pasivní investování dostupnějším a pohodlnějším. Společnost právě vylepšila svůj produkt založený na ETF o novou funkci, která investorům umožňuje pravidelně doplňovat své Investiční plány. Další prostředky jsou investovány automaticky v souladu s preferovanou alokací nastavenou klientem.

Po nedávném spuštění úročení neinvestovaných vkladů XTB pokračuje v rozšiřování svých pasivních investičních produktů. Investiční plány založené na ETF právě získaly novou funkci, která investorům umožňuje určit, jak často a kolik peněz chtějí investovat.

V aplikaci XTB byly zpřístupněny opakované platby a klienti v České republice si nyní mohou pravidelně doplňovat svá individuální portfolia nastavením preferované kadence (denní, týdenní, měsíční) a způsobu platby (kreditní karta, bankovní převod nebo volné prostředky z účtu XTB). Další prostředky jsou investovány automaticky tak, aby odrážely preferovanou alokaci v rámci jednoho portfolia ETF. Díky tomuto vylepšení je nyní dlouhodobé pasivní investování bezproblémové, protože umožňuje investorům automaticky vkládat a investovat své peníze.

„Zaměřujeme se na zlepšování investičních zkušeností nabízených našim klientům po celém světě. V souladu s přístupem "jedna aplikace – mnoho možností" rozšiřujeme naši nabídku pasivního investování, abychom uspokojili potřeby dlouhodobých investorů, kteří nechtějí trávit mnoho času aktivní správou portfolia. Díky přidání opakovaných plateb a funkce autoinvest jsme pasivní investování posunuli na další úroveň, protože je nyní automatizované a pro naše klienty pohodlnější“ říká David Šnajdr, regionální ředitel XTB.

V rámci investičních plánů si klienti mohou vytvořit až 10 portfolií, z nichž každé může obsahovat až devět ETF. Funkci automatického investování je třeba nastavit pro každé portfolio zvlášť. V aplikaci XTB ji lze kdykoli zrušit nebo upravit. V souladu s celkovou nabídkou XTB je při investování do ETF účtován 0% poplatek a zřízení i vedení Investičních plánů je zdarma. To znamená, že investice roste bez zbytečných nákladů.

Výkonnost Investičních plánů na českém trhu

Investiční plány byly pro klienty XTB v České republice spuštěny na podzim. Na podporu svého dalšího růstu na klíčových evropských trzích spustila XTB novou multikanálovou marketingovou kampaň. Spoty berou diváky do vesmíru XTB, kde globální ambasador značky Iker Casillas představuje podstatu pasivního investování.

„S výsledky Investičních plánů na českém trhu jsme spokojeni. Produkt je našimi klienty velmi dobře přijímán a vidíme neustálý růst jak z hlediska počtu klientů, tak i uložených prostředků v jejich dlouhodobých portfoliích. Díky jejich dosavadnímu zapojení jsme se stali druhým největším trhem pro XTB z hlediska počtu klientů“ říká Vladimír Holovka, obchodní ředitel XTB.

V roce 2023 si pasivní investoři v České republice vybírali především indexové ETF (založené na indexech S&P 500, MSCI World a NASDAQ 100), následované ETF reprezentujícími výkonnost společností s vysokým hodnocením v oblasti životního prostředí, sociálních věcí a správy (ESG). V TOP 5 byly také ETF s expozicí na největší technologické společnosti.

Vzhledem k tomu, že Investiční plány jsou nyní dostupné pouze na mobilních zařízeních, došlo také ke zvýšení distribuce mobilních zařízení mezi českými investory na rekordních 60 %.

Více informací o Investičních plánech naleznete na stránce https://www.xtb.com/cz/investicni-plany .

Nové spoty si můžete prohlédnout zde https://youtu.be/LNM7XQ3Zayc .

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688