Lidé (Lidé)
Lidé  |  19.12.2023 12:53:14

Finanční ředitelku Mews, Pavlu Munzarovou, vystřídá na pozici Daniel Ahremark, zkušený finančník z PayPalu

Společnost Mews, přední cloudový poskytovatel služeb v oblasti pohostinství, po sedmi letech působení dočasně opouští finanční ředitelka Pavla Munzarová, která se bude věnovat své očekávané dceři. K firmě se přidala v roce 2016 jako patnáctý zaměstnanec, byla první ženou a první CFO firmy. Z nuly vybudovala celé finanční oddělení, které společně s provozním týmem čítá 100 členů. Mews dovedla ze seed fáze až k loňské Series C v hodnotě 185 milionů dolarů. Pavla Munzarová byla přítomna u všech sedmi akvizic, které doposud Mews uskutečnil, i u expanzí na nové trhy. Nástupcem Pavly se stává Daniel Ahremark, se kterým již rok spolupracují. Daniel Ahremark má zkušenosti s vedením finanční transformace, fúzí a akvizic u mezinárodních fintech gigantů, včetně společností PayPal a iZettle.

Pavla Munzarová

„Mews byl posledních sedm let mou rodinou a jsem hrdá, že se nám podařilo vybudovat finanční a provozní tým z nuly na 100 členů a zároveň Mews přivést ze seed fáze až do Series C. Teď si dávám pauzu, kdy se budu věnovat vlastní rodině. V uplynulém roce jsem úzce s Danielem spolupracovala a jsem ráda, že mohu předat štafetu dál někomu, jako je on. Daniel má skvělou představu o budoucnosti financí v Mews a já se těším, až se příští rok vrátím a budeme pokračovat ve společné práci,“ říká Pavla Munzarová, bývalá CFO společnosti Mews.

Od začátku až k investičnímu kolu Series C

Po sedm let Pavla významně přispívala k růstu a úspěchu Mews. V letošním roce společnost zaznamenala meziroční růst v počtu zaměstnanců o téměř 40 % a závěrem roku vzrostl počet klientů využívající Mews PMS a PMO řešení na 5 000. Od ledna letošního roku bylo přes Mews Payments zpracováno 3,5 miliardy eur (85,58 miliardy korun). Od vzniku společnost také akvírovala již sedm firem, dvě v letošním roce, a expandovala do 85 zemí.

Daniel AhremarkNový CFO Daniel Ahremark, který bude pracovat na dalším růstu a inovaci firmy, má hluboké zkušenosti s vedením finanční transformace, fúzí a akvizic u mezinárodních fintechů, jakými jsou PayPal a iZettle. Jeho odborné znalosti budou mít zásadní význam pro upevnění pozice Mews v oblasti pohostinství a zároveň pro další posun společnosti do odvětví finančních služeb.

„Jsem nadšený, že se mohu připojit k tak energickému týmu jako je Mews. Značnou dobu jsem působil v dynamickém světě SaaS i fintech, toto mi tedy připadá jako přirozený vývoj. Vzhledem k tomu, že společnost Mews neustále roste, těším se, jak do našich operací vnesu nové inovace a automatizaci, které tak přispějí k uvolnění pracovní zátěže. Naše týmy budou mít možnost pokračovat v kvalitní práci i v tak velkém měřítku, do jakého se Mews rozrostl. S Mews vstupujeme do nové éry finančních služeb a já se těším na spolupráci s týmy, loajální zákaznickou základnou i investory tak, abychom zajistili, že se naše společné cíle promění v hmatatelnou hodnotu,“ říká Daniel Ahremark, nový CFO Mews.

Uplatnění znalostí z fintechů do Mews

Daniel Ahremark, pověřený vedením specializovaného globálního týmu, bude dohlížet na finanční a provozní prostředí organizace, zajišťovat zefektivnění provozu, efektivní alokaci kapitálu a podporovat kulturu fiskální odpovědnosti a transparentnosti.

„Daniel s sebou přináší nejen bohaté zkušenosti, ale i finanční vizi, která dokonale souzní s tím, kde vidíme budoucnost společnosti Mews. Jeho odborné znalosti nás posunou dál do odvětví finančních služeb a rozšíří naše obzory v oblasti fintech. Přičemž ale zůstaneme věrni našemu hlavnímu poslání, kterým je umožnit pozoruhodné zážitky hostům po celém světě. Nesmírně se těším na milníky, kterých společně dosáhneme,“ říká Matt Welle, CEO Mews.


Mews je český scaleup, který poskytuje ubytovacím zařízením systém pro správu rezervací, check-inů a vyřizování požadavků jejich hostů. Umí mimo jiné přijímat platby, řešit kompletní management hotelu včetně personálu a především podporuje připojení na vlastní API, takže se může jakákoli jiná služba v případě zájmu se systémem propojit. Platformu dnes využívá na 5 000 ubytovacích zařízení v 85 zemích po celém světě. Společnost Mews vznikla v Praze a v současnosti má sídlo v Amsterdamu. Kromě toho má kanceláře také v Londýně, Bruggách, New Yorku a dalších městech. Součástí týmu Mews je téměř 850 lidí. V investičních kolech A, B a C získal scaleup Mews celkem 225 milionů dolarů. Kromě toho obdržel na konci roku 2021 také strategickou investici od giganta Salesforce a v létě 2022 uvedl Mews for Salesforce, první nativní integraci mezi systémem pro správu nemovitostí a platformou pro řízení vztahů se zákazníky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688