Ondřej Schejbal (SolidSun)
Okénko Energetiky  |  18.12.2023 12:00:08, aktualizováno 12:56:13

Jak nenaletět při výběru dodavatele fotovoltaiky?

Na trhu s fotovoltaikou se nyní pohybuje něco málo přes tisíc firem. To s sebou sice přináší širokou nabídku, ale také vysoké riziko výskytu těch nespolehlivých. V uplynulých týdnech jsme mohli zaznamenat krach další společnosti, což jen umocnilo skepsi a opatrnost potenciálních zájemců o fotovoltaiku. Na jaká kritéria si dát pozor, abyste se při výběru dodavatele nespálili?

Dejte na osobní zkušenost a reference stávajících zákazníků

Nejvíce relevantním ukazatelem spolehlivosti je osobní zkušenost zákazníků s kvalitou služeb daného subjektu. Díky četné konkurenci je to jedna ze stěžejních metod, kterou běžně využíváme, ať už jde o koupi automobilu, výběr restaurace na romantickou večeři nebo právě pořízení fotovoltaiky.

Neetické, klamavé nebo nespolehlivé služby se v moderním světě dají jen těžko utajit. Lidé své zkušenosti rádi sdílí, zejména pak ty negativní, čímž přispívají ke zkvalitnění trhu. V době internetu není problém dohledat si reference na stránkách společnosti nebo na hodnotících portálech.

Zájem o dění na trhu a historie společnosti

Jeden z klíčových ukazatelů je také doba úspěšného fungování firmy na trhu. U společností, které podnikají v oblasti fotovoltaiky po několik let, a to i přes silnou konkurenci, můžeme předpokládat určitou kvalitu nabízených služeb a zkušenosti s jejich realizací. Nelze samozřejmě tvrdit, že nově vzniklé firmy musí být automaticky nespolehlivé. Je však dobré podrobit je o to pečlivější analýze.

Zájem o aktuální dění ve světě fotovoltaiky dodavatelské společnosti je také jedním z ukazatelů odbornosti. Pokud se firma nadále zajímá o svůj rozvoj a o rozvoj celého odvětví, jedná se o jasný signál, že chce naplno využít svůj růstový potenciál.

Kvalita a obsah webových stránek

Jelikož žijeme v době, kdy má internet naprosto zásadní roli při prakticky jakékoliv vyhledávací činnosti potenciálního zákazníka, je dobré ověřit si webové stránky společnosti. Ty by měly být logicky strukturované s jasným a srozumitelným obsahem. Jejich relevanci podpoří například ukázky hotových instalací či právě pozitivní reference od klientů, kteří mají přímou zkušenost se službami a přístupem dané společnosti.

Není všechno zlato, co se třpytí aneb nevěřte všem lákadlům

Některé firmy mohou lákat na nízké ceny oproti konkurenci. Levná fotovoltaika může být způsobena chybnou kalkulací či malou informovaností firmy ohledně všech souvisejících nákladů. Zdánlivě výhodná pořizovací cena tedy nemusí nutně znamenat, že zákazník v konečném součtu ušetří.

Stejně tak tomu může být i u promo akcí typu „Střídač k FVE zdarma“ apod. Jedná se o natolik nákladné komodity, jejichž cena se posléze promítne na cenách jiných položek.

Ondřej Schejbal

Tvrdí, že humor je obecně vzato nejlepší lék, který je navíc zcela zdarma. Ve volném čase rád provozuje a sleduje sport, čte nebo s klidným svědomím vůbec nic nedělá. Vždy ho bavilo pracovat s textem, jelikož mu imponuje rozmanitost a dvojsmyslnost Českého jazyka. Pracuje jako copywriter pro skupinu SolidSun, kde se aktivně podílí na plnění marketingových kampaní.




SolidSun

Společnost SolidSun patří mezi špičku firem instalující fotovoltaické elektrárny pro rodinné domy i firmy. Svým klientům poskytuje nadstandardní služby v oblasti obnovitelných zdrojů energie – instalace FVE, výkup přebytků energie, servis a revize fotovoltaických systémů. Již od svého založení v roce 2013 klade SolidSun důraz na kvalitu odvedené práce, její celkovou organizaci i komunikaci se zákazníky.

Více informací na https://www.solidsun.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko Energetiky:

04.01.2024  Fotovoltaika od SolidSun s výhodným financováním Ondřej Schejbal (SolidSun)
18.12.2023  SolidSun jako ideální dodavatel fotovoltaického řešení Ondřej Schejbal (SolidSun)
18.12.2023  Jak nenaletět při výběru dodavatele fotovoltaiky? Ondřej Schejbal (SolidSun)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688