Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Letecká doprava  |  15.12.2023 12:09:43

Smartwings zařadily do flotily devátý Boeing 737-8 MAX, další čtyři nová letadla 737 MAX přibudou v příštím roce

Boeing 737MAX OK-SWJ Letecká společnost Smartwings rozšířila svoji flotilu o další nový letoun Boeing 737-8 MAX. Jde již o deváté letadlo tohoto typu ve flotile Smartwings. Moderní letoun v barvách Smartwings s imatrikulační značkou OK-SWJ přistál dnes dopoledne na Letišti Václava Havla poté, co ze Seattle do Prahy při dodávacím letu od výrobce urazil více než osm a půl tisíce kilometrů bez mezipřistání. Další 4 nová letadla 737 MAX by měla společnost Smartwings převzít v příštím roce.

Na první komerční let s cestujícími se nejnovější přírůstek ve flotile Smartwings vydá v sobotu, kdy bude nasazen na pravidelnou linku z Prahy do Las Palmas na ostrově Gran Canaria.

První letadlo Boeing 737-8 MAX zařadila společnost Smartwings do své flotily koncem ledna 2018. Smartwings provozuje tento typ letadla v konfiguraci pro 189 cestujících. Letouny 737 MAX společnost nasazuje zejména na delší tratě (např. Dubaj, Ras Al Khaimah, Kanárské ostrovy, Salalah, Muscat, Kapverdy, aj.)

Smartwings byly vůbec první leteckou společností na světě, která v lednu 2022 s tímto typem stroje přistála na Antarktidě. Další, v pořadí již osmé přistání na Troll Airfield uskuteční Smartwings již začátkem příštího týdne a další lety na Antarktidu budou následovat v lednu, únoru a březnu 2024.

Během letního letového řádu 2024 nabídne letecká společnost Smartwings z českých letišť přímá letecká spojení do 73 destinací. Novinkami budou přímé lety na největší azorský ostrov Sao Miguel (od 26. dubna 2024, 2x týdně), linka do Athén (od 31. května 2x týdně) a do Brindisi (3. června 2x týdně). Lety bude společnost Smartwings provozovat během letní sezóny nejen z ČR, ale i z Polska, Slovenska a Maďarska.

Smartwings, a.s. působí na trhu 26 let a je největší českou leteckou společností patřící do skupiny Smartwings Group. Součástí skupiny jsou také letecké společnosti Smartwings Poland, Sp. z.o.o., Smartwings Slovakia, s.r.o., Smartwings Hungary, Kft. Flotila Smartwings Group čítá 44 letadel. Služeb Smartwings Group loni využilo 5,2 milionu cestujících, v meziročním srovnání více než dvojnásobek. Dalších 849 tisíc cestujících společnost loni přepravila na palubách svých letadel na letech pro jiné dopravce. Smartwings Group v roce 2022 uskutečnila 33 361 letů a letadla přistávala na 213 letištích po celém světe. Loni společnost opět s úspěchem absolvovala přísný provozně bezpečnostní audit mezinárodní organizace sdružující letecké dopravce IATA. Společnosti zapojené do auditního program IOSA (IATA Operational Safety Audit) musí prokázat splnění přísných mezinárodních standardů provozní bezpečnosti a kvality.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688