praha.eu (Praha)
Z regionů  |  08.12.2023 15:16:00

Hlavní město odmítá nepravdivá tvrzení o budoucnosti tenisových kurtů na Štvanici

mapa Karlín ilustrační

V reakci na tvrzení generálního manažera I. ČLTK Vladislava Šavrdy uvádí hlavní město na pravou míru informace o revitalizaci Štvanice. Žádné masivní rušení kurtů nebo likvidaci tenisového klubu I. ČLTK Praha, jak se objevilo v několika článcích (například na idnes.cz, isport.cz nebo sport.cz), hlavní město neplánuje.

Praha neplánuje zrušení sedmi kurtů na Štvanici. Tvrzení o rušení kurtů jsou ze strany generálního manažera I. ČLTK Vladislava Šavrdy přinejmenším zavádějící. Hlavní město si pouze nechalo dopracovat soutěžní návrh Štvanice z roku 2013. Tato studie pracuje s několika možnými směry revitalizace ostrova Štvanice, jedná se však o dlouhodobé vize a žádnou z nich město zatím neurčilo jako preferovanou. Směr revitalizace ostrova, kterým by se mělo hlavní město vydat, bude diskutován s veřejností a místními aktéry. Bude také prostor se k případným změnám vyjádřit ze strany veřejnosti.

Nově přes ostrov vede Štvanická lávka, která je novou klíčovou spojnicí pro místní obyvatele, pěší a cyklisty v duchu města krátkých vzdáleností, čímž přirozeně dochází ke zvyšování návštěvnosti Štvanice. Do budoucna by měl ostrov plnit především funkci krátkodobé městské rekreace v nejširším pojetí a využívat jedinečný potenciál ostrova v centru Prahy. V plánu je například úprava břehů tak, aby se zlepšil přístup občanů k řece, úprava komunikací na ostrově, odstraňování zbytečného vizuálního smogu a řešení parkování, které je dnes neregulované a výsledkem jsou mimo jiné auta parkující na zeleni. Vzhledem k tomu, že Štvanice se nachází v centru města, uvažuje se o zpoplatnění parkování a jeho přesunutí na vhodnější místa.

Dosud ke studii nebylo přijato žádné rozhodnutí Rady hl. m. Prahy. Diskuze na téma dlouhodobého směru revitalizace Štvanice se teprve uskuteční, předkládat jakékoli závěry ohledně rušení kurtů je tak v tuto chvíli nepravdivé a zkreslující.

Již na začátku roku 2021 byl ve spolupráci s Institutem plánování a rozvoje hl. m. Prahy (IPR Praha) vytvořen plán participace a uskutečnily se kulaté stoly s klíčovými aktéry. Od června až do září 2021 v IPR Praha proběhly společně s externím dodavatelem participace City Upgrade aktivity pro veřejnost, v rámci kterých byly sbírány podněty přímo od místních obyvatel. IPR Praha následně uspořádal představení návrhu veřejnosti a zkonzultoval návrh s klíčovými aktéry. O vytvoření studie informovalo hlavní město několikrát a zapojilo i veřejnost.

Tiskové zprávy jsou k dispozici například zde: https://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/zivot_v_praze/zivotni_prostredi/praha_udelala_dalsi_krok_k_novemu.htmla zde:https://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/budoucnost_mesta/praha_chysta_revitalizaci_stvanice_do.html.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688