Lidé (Lidé)
Údaje o firmách  |  05.12.2023 16:32:43

Netrisk Group a Bauer Media Group dokončily spojení svých srovnávačů ve střední a východní Evropě. Srovnejto.cz, Klik.cz nebo ePojisteni.cz povede jako CEO Andrew Fuchs

Spojení online srovnávacích platforem v šesti evropských zemích, které skupiny Bauer Media a Netrisk oznámily v září letošního roku, bylo dokončeno. Do rozšířené skupiny Netrisk nyní spolu se srovnávači v Rakousku, Maďarsku, Polsku a v Litvě budou patřit i české značky Srovnejto.cz, Klik.cz, ePojisteni.cz nebo Tarifomat a slovenské Superpoistenie.sk, Netfinancie.sk i Porovnajto.sk. Novým generálním ředitelem českých a slovenských srovnávačů ve skupině je od prosince Andrew Fuchs, zakladatel společnosti Klik.cz.

Andrew Fuchs

Společnost TA Associates, současný většinový investor skupiny Netrisk, zůstane majoritním akcionářem skupiny, zatímco společnost MCI Capital si ponechá menšinový podíl. Bauer Media Group bude mít v nově rozšířené skupině menšinový podíl. Celá skupina, kterou bude i nadále řídit Netrisk Group, by měla ročně oslovit přibližně 80 milionů potenciálních zákazníků.

„Jsme velmi rádi, že můžeme oficiálně přivítat zákazníky, zaměstnance a partnery společností ePojisteni.cz, Srovnejto.cz, Superpoistenie.sk a Porovnajto.sk v rychle rostoucí skupině Netrisk. Toto spojení sil urychlí náš růst, rozšíří náš dosah a umožní nám investovat do obchodních a technologických kapacit, které budou prospěšné hlavně pro naše zákazníky,“ popisuje CEO Skupiny Netrisk Robert Sokolowski. „Andrew Fuchs má jako generální ředitel skvělé výsledky a jsem si jistý, že i s manažerským týmem budou úspěšně řídit obchodní výsledky, poskytovat zákazníkům ty nejlepší služby a společně vytvářet dobré pracovní prostředí pro rozvoj našich zaměstnanců.“

Andrew Fuchs před nástupem do nové skupiny českých a slovenských srovnávačů působil na pozici generálního ředitele v rakouském srovnávači durchblicker.at, kterou už Netrisk Group delší dobu vlastní. Právě skupině Netrisk před třemi lety Andrew Fuchs, investiční fond Benson Oak a další investoři svou společnost Klik.cz prodali. Fuchs se poté stal součástí vedení Netrisk Group v České republice a na Slovensku. Před vstupem na trh srovnávačů a pojišťovnictví získal dlouholeté zkušenosti v bankovnictví.

„Velmi mě těší obrovský potenciál našich spojených skupin v České a Slovenské republice. Každý z týmů má neuvěřitelné know-how, které z nás dohromady dělá silného hráče, který může zákazníkům pomoci ušetřit ještě více peněz. Těším se, že se mi podaří spojit zkušenosti z Rakouska, České republiky a Slovenska a poskytnout lidem ty nejlepší srovnávače, které mohou využívat,“ říká nový CEO celé skupiny českých a slovenských srovnávačů Andrew Fuchs.

Dosavadní CEO Skupiny Srovnejto Nicolas Eich ze společnosti odchází. „Rád bych Nicolasovi poděkoval za jeho práci a vedení společnosti v tomto transformačním období a při této úspěšné transakci," poděkoval Robert Sokolowski.

Do nového partnerství vstupuje Bauer Media Group se srovnávači v České republice a na Slovensku, kam spadají značky Srovnejto.cz, ePojisteni.cz, Tarifomat, Porovnajto.sk nebo Superpoistenie.sk a zároveň s polským Rankomat.pl. Netrisk Group měl do spojení ve svém portfoliu české srovnávače Klik.cz a Porovnej24.cz, slovenský Netfinancie.sk, v Rakousku durchblicker.at, v Maďarsku netrisk.hu i biztositas.hu a v Litvě edrauda.lt.


Skupina Srovnejto se zaměřuje na poradenství a kompletní sjednávání produktů pro oblast rodinných financí, ať už je to pojištění od povinného ručení až po pojištění domácnosti, energie nebo mobilní tarify. Její služby doposud využily na slovenském i českém trhu více než 3,5 milionu uživatelů, kteří si prostřednictvím webů Srovnejto.cz, ePojisteni.cz, Tarifomat.cz, Pujcky.cz, Porovnajto.sk a   Superpoistenie.sk snadno a rychle snížili své životní náklady. Značky spadající pod Skupinu Srovnejto mají více než desetiletou tradici a   webový portál Srovnejto.cz je aktuálním lídrem na tuzemském trhu. Od roku 2018 byl výhradním vlastníkem celé skupiny německý mediální dům Bauer Media Group. Od prosince 2023 je Bauer Media Group minoritním vlastníkem a většinu skupinu vlastní nově Netrisk Group.

Skupina Netrisk Group provozuje přední internetové portály pro online srovnávání a sjednávání pojištění ve střední a východní Evropě. Na jejich internetových stránkách mohou spotřebitelé transparentně porovnávat ceny a služby majetkového a životního pojištění, jako je pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, komplexní pojištění, pojištění domácnosti, cestovní a životní pojištění. Skupina provozuje platformy Netrisk a Biztositas.hu v Maďarsku, Klik a Porovnej24 v České republice, Netfinancie na Slovensku, Edrauda v Litvě a nyní durchblicker v Rakousku. Je vlastněna finanční skupinou TA Associates, která má majoritní podíl a společností MCI Capital. Od prosince 2023 je minoritním vlastníkem Skupiny Srovnejto.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Údaje o firmách:

Pá 12:44  Projekt Airlock posouvá Holcim k uhlíkové neutralitě Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688